Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
I wyobraź sobie, że jeszcze chuja z tego miałem. %-D Ale spokojnie, to jednorazowy wyskok. Wątroba niczym nie dostaje po dupie na co dzień. Od alko przerwa prawie półtora miesiąca.

Jednak wydaje mi się, że mogę mieć wolny metabolizm CYP2D6. kodeinę też próbowałem dwa razy (150mg i 270mg), również zero jakichkolwiek efektów. Może to i dobrze, przynajmniej sobie odpuszczę eksperymenty z opio.
  • 2 / / 0
Mi zdążyło się brać po 30 tabsów dorety 75. Bez ekstrakcji, dzień po dniu. Żyję, wątroba trochę zaczęła boleć po jakimś czasie. Bilirubina całkowita w normie. Chyba muszę podziękować dziadkowi za mocniejszą wątrobę, co lubił popić.
Tak, jestem jebnięty, a może po prostu autodestrukcyjny.
Choć osobiście nie polecam takich dawek.
Po dorocie miałem raz padaczkę, ale to głównie z powodu braku snu, jako że miałem nocki - wtedy też mniejsze dawki brałem, nie pamiętam jakie.
Za to po trampku, w kroplach do ustnych, miałem trzy, przy których za każdym razem uszkodziłem sobie język. Ale zrósł się sam, dobrze i normalnie :)
Nie wiem czy źle coś wyliczyłem? Czy kwestia szybkości załadowania tramca? Bo w sumie 10 ml buteleczka załaduje się szybciej.
W ostateczności jestem w trakcie rzucania. Gabapentyna pomaga mi dość dobrze przy skręcie zawsze. Ale też biorę w wyższych dawkach. A raczej brałem, bo i tutaj mówię dziękuję. Czyli żegnam się ze wszystkim co brałem i jakoś nie mam zamiaru zastępować tego czymś innym.
  • 116 / 19 / 0
Jedzenie takich ilości paracetamolu nie jest autodestrukcyjne, jest po prostu w chuj głupie. Nie wiem po chuja dorabiać do tego jakąś filozofię. Nie należy czegoś takiego bagatelizować, relatywizować, bajdurzyć o silnych genach i dziadkach. Weźcie się ogarnijcie, na tym forum są dzieci %-D
adhibe rationem difficultatibus
  • 2 / / 0
Nie dorabiam żadnej filozofii oO Jednak będąc świadom skutków i dalsze robienie tego to zwykła autodestrukcja. Nie zmienia to tego, że to głupie.
Gdzie tu bagatelizowanie? Zawsze się mówi, że czterokrotnie mniejsze dawki są zabójcze. Więc ciężko żebym nie stwierdził, że skoro żyje jeszcze to wątroba musiała wytrzymać. Mylę się?
No, tutaj to faktycznie dorabiam sobie, mówiąc, że zawdzięczam to dziadkowi, to chyba oczywiste.
W każdym bądź razie, odradzam i przestrzegam przed tak idiotycznym czynem! Paracetamolem bardzo łatwo się zatruć!

WAŻNE! PRZECZYTAJ TO!

Oczywiście taki wyskok miał swoją cenę, bo wylądowałem w szpitalu w pewnym momencie krwawiąc z przełyku, bo praktycznie za każdym razem, po takich ilościach w końcu wymiotowałem, po pewnym czasie, bo organizm chciał się pozbyć tych toksyn i wypełniaczy, które są w tabletkach.
Mogło to się bardzo źle skończyć, za każdym razem jak wstawałem to mdlałem. Do czołganie się do podwójnych drzwi i ich otwarcie było... Sporym wyzwaniem.
Także, tak. Branie takich ilości ma ogromne skutki uboczne.
  • 116 / 19 / 0
Tak lepiej.

Pytasz, gdzie bagatelizowanie? O tutaj...
dzisiajEnder68 pisze:
Mi zdążyło się brać po 30 tabsów dorety 75. Bez ekstrakcji, dzień po dniu. Żyję, wątroba trochę zaczęła boleć po jakimś czasie. Bilirubina całkowita w normie. Chyba muszę podziękować dziadkowi za mocniejszą wątrobę, co lubił popić.
30 razy 325 mg to prawie 10g, a 10g paracetamolu jest to dawka która śmiało może uszkadzać hepatocyty. Ale nie to, że się czepiam, uzupełniłeś swoją wypowiedź. Jednak przyznaj, że bez szerszego kontekstu pierwszy post brzmi jakby jedzenie równowartości 20 apapów dziennie to było nic takiego, a jest to sytuacja która powtarzana z powodzeniem może prowadzić do ostrego uszkodzenia wątroby, a bez odtrucia (N-Acetylocysteina dożylnie) do śmierci.
adhibe rationem difficultatibus
ODPOWIEDZ
Newsy
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.