Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
nie musisz tworzyć nowych tematów. przeniesiono /Devixo
11 listopada 2025Merx pisze: +1 potwierdzam powyższe słowa, i to w ch#j.
nie mam pojęcia jakie mechanizmy za tym stoją, przebranżowiłem się i nie interesuje się już aż tak medycyną, farmakologią, farmakokinetyką itp. itd. pisałem jedynie o subiektywnych odczuciach, być może @Devixo będzie znał odpowiedź - imo to chodząca encyklopedia jeśli chodzi o w/w tematy.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Najbardziej podobny dla mnie do pregabaliny jest fenibut, tyle że u mnie uboki po pregabie 2 do 3 razy gorsze.
PS A objawy o których piszesz to pewnie czymś lepszym byłby lek stricte na ADHD czyli metylofenidat, ale lek dopiero zaczynam za kilka tygodni bo na razie muszę ogarnąć wszystko po kolei, więc tu się nie wypowiem.
PS2 Absolutnie nie namawiam ale jeśli np. Amfa zadziała na Ciebie jak na mnie czyli zamiast wystrzału z butów to błogi stan uspokojenia, klarowności umysłu, "samo układających się logicznych myśli" coś co ja nazwałabym "zbawieniem" i uspokojeniem to znak że czas na szukanie dobrego lekarza. I słusznej diagnozy, jakoś lekarze uciekają od diagnozy ADHD, trzeba szukać
12 listopada 2025olewka pisze: kocham pregabaline ale narazie Nie leczy się psychiatrycznie więc średnio mam skąd ją wziąć jaki jest zamiennik nie na receptę który ma podobne działanie oraz co mam powiedzieć dokładnie mojemu psychiatrzy abym ją przepisał:) plz pomóżcie
Ja po prostu powiedziałem że mi lepiej bo wprowadzono mi pregabaline i wypisała bez problemu wizyta na NFZ.
12 listopada 2025olewka pisze: kocham pregabaline ale narazie Nie leczy się psychiatrycznie więc średnio mam skąd ją wziąć jaki jest zamiennik nie na receptę który ma podobne działanie oraz co mam powiedzieć dokładnie mojemu psychiatrzy abym ją przepisał:) plz pomóżcie
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.