Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 47 / 4 / 0
@xxigil

Nie ma co, wstąpisz na ścieżkę bez powrotu. Uwierz mi, lepiej nie zaczynać życia ćpuna. To czysty rozpierdol z krótkimi przerwami na fazę.
-------
  • 106 / 23 / 0
Ja zaczynałem od tramadolu a później to juz była ostra jazda bez trzymanki. Piguły, amfa, meth, kwas, oxycodon... Nie warto było kurwa.
  • 1 / / 0
Ile retarda trzeba zjesc zeby cos w ogole poczuć na pierwszy raz...
  • 28 / 4 / 3
Jesli masz juz doswiadczenie z opio to 150-200 mg., powinno wystarczyc. Na pierwszy raz wystarczy .
Jesli nie masz doswiadczenie z opio to 25-50 mg.,
No i niech Cie reka boza chroni - nie bierz wiecej niz 350-400 mg.,bo ryzykujesz padaczkę .
  • 5964 / 1231 / 43
300mg - 400mg, to jest dawka optymalną. Na ulotce jest napisane, że maksymalna dobowa dawka to 400mg.
Powyżej tej dawki jest już ryzyko padaki.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 355 / 44 / 0
Nawet 200mg może wywołać padake jak ktoś ma pecha
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 605 / 147 / 0
wezcie pod uwage ze wydajnosc metabolizmu do m.in wielokrotnie bardziej aktywnego O-desmetylotramadolu jest kwestia osobnicza poniewaz podobnie jak O-demetylacja kodeiny zalezy od izoenzymu CYP2D6, dlatego tez odnosnie dawki bezpiecznej na pierwszy raz nie ma co szalec. bez tolerki na dobre kilkaset mg lepiej sie nie rzucac. no i z uwagi na powyzsza farmakokinetyke pelne dzialanie bedzie odczuwalne z opoznieniem, wiec nie nalezy dorzucac po ledwie chwili bo jest slabo.
  • 5964 / 1231 / 43
Ja tam nigdy padaki nie miałem.
A brałem dawki nawet dwa gramy.
  • 28 / 4 / 3
Należy pamiętać, że Retardy są o przedłużonym uwalnianiu, więc padaczka może wystąpić po którejś godzinie.
Kolejna sprawa. Retardy się kumulują z racji przedłużononego uwalniania. Także biorąc nawet po 200 dziś, jutro i pojutrze. Czwartego dnia można dostać padaczki.

Jeden dostanie, drugi nie.
  • 5964 / 1231 / 43
To jak rosyjska ruletka.
Trzeba być tego świadomym.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.