Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1403 / 374 / 2
@omegaruchacz2137 nie da się. masz czystą dekstroamfetamine w leku tentin.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 4 / / 0
Witam wszystkich ja dziś zawitałem znów na moim starym dobrym pomocnym i profesjonalnym składem ludzi którzy wiedzą co kiedyś się działo na tym forum jakie mikstury i rzeczy nie do pomyślenia się tworzyło ale to czasy pięknych i też ciężkich chwil widzę że jakieś ruchy są więc jeszcze tętni forum ja tutaj powróciłem no bo potrzebuje jednak opinii i doradztwa starych wyjadaczy którzy wiedzą jak przygotować muchomora żeby uleczył rany i również tworzył krwawiące rany które towarzysza te cudowne odczucia które człowiek potrzebuje choć przez parę chwil więc ludzi bez blizn na pewno tutaj nie ma ! Dobra poeta się zaliczył ale jakoś trzeba powitać nowych i starych Wynalazców.

Wiec nie będę owijał w bawełnę potrzebuje dostępu do Naszych ukochanych i też nie ukochanych sprzedawców a najbardziej chodzi o opinie !

I tutaj zadam pytanie bo 3 posty trzeba napisać to więc żeby nie było że nabijam bo wolę pomagać niż nabijać.

Macie aktualnie jakąś miksturę dobra taka żeby człowiekowi twarzyczka bolała i nie zamykała się od mówienia jak kiedyś inne czynniki nie ważne sa tylko ten jeden mnie interesuje czy ktoś coś wykombinował ?
  • 3 / / 0
Czemu zazywanie stymulantow jest bardziej neurotoksyczne jak sie ma adhd??
19 lutego 2025Merx pisze:
19 lutego 2025epiphone pisze:
@Merx strasznie obszerna odpowiedź :D ale zakładam że masz sporą wiedzę o stymulantach i wiesz co mówisz, tak więc dzięki.
03 stycznia 2025Merx pisze:
@T800 to moze nie masz ADHD? mnie MPH usypia na tyle, ze przy wiekszych dawkach to potrafie usnac na tacy na ktorej robiem sniffa na 8h trzymajac zwijke w rece - mam na to swiadkow nawet xD
Mam do Ciebie pytanie odnośnie tego posta, czyli wg Ciebie efekt senności po stymulantach to oznaka, że ma się ADHD? Czytałem, że człowiek z ADHD po wzięciu stymulantu jest spokojniejszy i wyciszony, ale nie słyszałem o senności. Ciekawi mnie to, bo miałem senność po amph w proszku, i nie wiem, co to oznacza, a nie byłem nigdy diagnozowany i nie stać mnie na to

I jeszcze jedna sprawa, a porównałby ktoś Elvanse do selegiliny? Podobno sele metabolizuje się do jakiejś formy amfetaminy
to wytłumacz dlaczego zawsze rano po codziennej dawce medikinetu czy jak zacznie działać elvanse muszę się przespać? XD tak z godzinę-dwie, also kiedyś na imprezie posypali mi w ch*******j długą linę 3cmc gdzie ponoć pobiłem 'rekord' w 'zjedzonej' ilości na raz - byłem młody i głupi, tzn nadal jestem głupi, ale już nie młody XD co się stało? w jakoś tak pod koniec węgorza zasnąłem na blacie z głową w tym prochu i zwijką w ręce XD, spałem tak 8h i się wyspałem jak nigdy dotąd XDDD - całkowicie poważnie. trudno jest brać stymulanty rekreacyjnie mając adhd, bo nigdy nie wiesz jaka dawka Cię dosłownie uśpi jak midazolam każdego przed zabiegiem operacyjnym :v

PODKREŚLAM, ŻE ZAŻYWANIE REKREACYJNE STYMULANTÓW MAJĄC ADHD JEST W CHOLERĘ NEUROTOKSYCZNE

ale co zrobisz jak nic nie zrobisz, błędy młodości
  • 335 / 114 / 3
@Czorny00
Nie jest. Twierdzenie wzięte z dupy.
Generalnie stymulanty brane w małych dawkach (leczniczo) są dobre dla mózgu.
Nawet metamfetamina, którą określa się jako neurotoksyczną, w małych dawkach nie stanowi problemu. W końcu jest lekiem wypisywanym na receptę.

Generalnie należy pamiętać o zasadzie: różnica pomiędzy lekiem a trucizną to dawka.
  • 1403 / 374 / 2
@Satelitarny
PODKREŚLAM, ŻE ZAŻYWANIE REKREACYJNE STYMULANTÓW MAJĄC ADHD JEST W CHOLERĘ NEUROTOKSYCZNE
przecież wyraźnie w moim cytowanym poście podkreśliłem, że nie chodzi mi o dawki terapeutyczne/lecznicze tylko rekreacyjne które najczęściej już są dawkami neurotoksycznymi nawet dla osób 'zdrowych'

także proszę nie pisz o tym, że twierdzenie wzięte z dupy, bo wyłącznie dezinformujesz takim postem innych użytkowników.

z całą resztą Twojego postu się zgadzam, oprócz tej metamfetaminy, przytoczysz mi jakieś badanie kliniczne które wskazuje na 'brak problemu jeśli chodzi o jej neurotoksyczność w "małych dawkach" i co konkretnie znajduje się pod "małą dawką"?
U podstaw ADHD leżą zaburzenia w funkcjonowaniu systemów neuroprzekaźnikowych, przede wszystkim układu dopaminergicznego.

U osób z ADHD obserwuje się często niższy poziom tzw. tonicznej (podstawowej) aktywności dopaminy, co może wiązać się z zaburzeniami w funkcjonowaniu receptorów i transporterów tego neuroprzekaźnika.
Mózg osoby z ADHD nieustannie "poszukuje" stymulacji, aby podnieść poziom dopaminy do optymalnego poziomu, co jest niezbędne dla utrzymania uwagi, kontroli impulsów i funkcji wykonawczych.

Leki stymulujące stosowane w dawkach terapeutycznych (np. metylofenidat, amfetamina) działają poprzez powolne i kontrolowane zwiększenie stężenia dopaminy i noradrenaliny w synapsach, co pozwala na "normalizację" funkcjonowania tych obwodów nerwowych.
ale, żeby metaamfetamina? O_o która ma dużo większe powinnowactwo nie tylko do receptora DOP i robi jeszcze większy bajzel w neuroprzekaźnictwie.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Newsy
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.