Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Wiec nie będę owijał w bawełnę potrzebuje dostępu do Naszych ukochanych i też nie ukochanych sprzedawców a najbardziej chodzi o opinie !
I tutaj zadam pytanie bo 3 posty trzeba napisać to więc żeby nie było że nabijam bo wolę pomagać niż nabijać.
Macie aktualnie jakąś miksturę dobra taka żeby człowiekowi twarzyczka bolała i nie zamykała się od mówienia jak kiedyś inne czynniki nie ważne sa tylko ten jeden mnie interesuje czy ktoś coś wykombinował ?
19 lutego 2025Merx pisze:to wytłumacz dlaczego zawsze rano po codziennej dawce medikinetu czy jak zacznie działać elvanse muszę się przespać? XD tak z godzinę-dwie, also kiedyś na imprezie posypali mi w ch*******j długą linę 3cmc gdzie ponoć pobiłem 'rekord' w 'zjedzonej' ilości na raz - byłem młody i głupi, tzn nadal jestem głupi, ale już nie młody XD co się stało? w jakoś tak pod koniec węgorza zasnąłem na blacie z głową w tym prochu i zwijką w ręce XD, spałem tak 8h i się wyspałem jak nigdy dotąd XDDD - całkowicie poważnie. trudno jest brać stymulanty rekreacyjnie mając adhd, bo nigdy nie wiesz jaka dawka Cię dosłownie uśpi jak midazolam każdego przed zabiegiem operacyjnym :v19 lutego 2025epiphone pisze: @Merx strasznie obszerna odpowiedź :D ale zakładam że masz sporą wiedzę o stymulantach i wiesz co mówisz, tak więc dzięki.
Mam do Ciebie pytanie odnośnie tego posta, czyli wg Ciebie efekt senności po stymulantach to oznaka, że ma się ADHD? Czytałem, że człowiek z ADHD po wzięciu stymulantu jest spokojniejszy i wyciszony, ale nie słyszałem o senności. Ciekawi mnie to, bo miałem senność po amph w proszku, i nie wiem, co to oznacza, a nie byłem nigdy diagnozowany i nie stać mnie na to03 stycznia 2025Merx pisze: @T800 to moze nie masz ADHD? mnie MPH usypia na tyle, ze przy wiekszych dawkach to potrafie usnac na tacy na ktorej robiem sniffa na 8h trzymajac zwijke w rece - mam na to swiadkow nawet xD
I jeszcze jedna sprawa, a porównałby ktoś Elvanse do selegiliny? Podobno sele metabolizuje się do jakiejś formy amfetaminy
PODKREŚLAM, ŻE ZAŻYWANIE REKREACYJNE STYMULANTÓW MAJĄC ADHD JEST W CHOLERĘ NEUROTOKSYCZNE
ale co zrobisz jak nic nie zrobisz, błędy młodości
Nie jest. Twierdzenie wzięte z dupy.
Generalnie stymulanty brane w małych dawkach (leczniczo) są dobre dla mózgu.
Nawet metamfetamina, którą określa się jako neurotoksyczną, w małych dawkach nie stanowi problemu. W końcu jest lekiem wypisywanym na receptę.
Generalnie należy pamiętać o zasadzie: różnica pomiędzy lekiem a trucizną to dawka.
PODKREŚLAM, ŻE ZAŻYWANIE REKREACYJNE STYMULANTÓW MAJĄC ADHD JEST W CHOLERĘ NEUROTOKSYCZNE
także proszę nie pisz o tym, że twierdzenie wzięte z dupy, bo wyłącznie dezinformujesz takim postem innych użytkowników.
z całą resztą Twojego postu się zgadzam, oprócz tej metamfetaminy, przytoczysz mi jakieś badanie kliniczne które wskazuje na 'brak problemu jeśli chodzi o jej neurotoksyczność w "małych dawkach" i co konkretnie znajduje się pod "małą dawką"?
U podstaw ADHD leżą zaburzenia w funkcjonowaniu systemów neuroprzekaźnikowych, przede wszystkim układu dopaminergicznego.
U osób z ADHD obserwuje się często niższy poziom tzw. tonicznej (podstawowej) aktywności dopaminy, co może wiązać się z zaburzeniami w funkcjonowaniu receptorów i transporterów tego neuroprzekaźnika.
Mózg osoby z ADHD nieustannie "poszukuje" stymulacji, aby podnieść poziom dopaminy do optymalnego poziomu, co jest niezbędne dla utrzymania uwagi, kontroli impulsów i funkcji wykonawczych.
Leki stymulujące stosowane w dawkach terapeutycznych (np. metylofenidat, amfetamina) działają poprzez powolne i kontrolowane zwiększenie stężenia dopaminy i noradrenaliny w synapsach, co pozwala na "normalizację" funkcjonowania tych obwodów nerwowych.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.