04 listopada 2025przekletykozisyn pisze: Z tego co mówią spece od MM z Jutuba, to nowe Gelato#33 to jest creme de la creme jeśli chodzi o jakość. Ja osobiście nie testowałem, ale wierzę bo MAC1 od tego samego producenta (Cantourage) po prostu rozpierdala. Jeśli planujesz brać tylko dyszkę to ja bym brał to Gelato#33. Ale jak zależy Ci na typowej indyjce, to bierz w ciemno Sourdough.
Ja ogólnie mogę się wypowiedzieć jedynie o MAC1 właśnie, a z Aurory próbowałem Sourdough (29%), Farm Gas (27%) i obu wariantów sativ 22% (Ghost Train Haze, Delahaze). Wcześniej z MM miałem kontakt tylko na początku po legalizacji.
Ja właśnie śmigam ostatnie zbicie z waporyzera i kończę tym samym 66-dniowy ciąg![]()
btw @przekletykozisyn czy @Kochanek heleny słyszeliście? @jezus_chrystus (pionier nienarkotycznej mj aptecznej) - twierdzi że jesteście moimi alterami
P.S. Absurdalniedrogi ten Cantourage Gelato#33 (z 60/g) ale może na dyszkę się skuszę albo wezmę 15g MAC1/GG Od four20 (10g maca 5g GG) i dokupię 5g Galeto na spróbowanie. Dodam, że na aptekach braki aurory 20 jak również bakrstreeta :/ A promek brak, nawet slaby po 600 zł lol - chociaż farmaceuta (wiedział z góry że slabu nie chcę nie kłamał więc) powiedział że te nowe SLABY jakościowo poszły mocno w górę.
Aurora 29% (Sourdough). Indica. Cross Cake x Sour Diesel. Terpeny: limonen, cariofilen, mircen, linalol (
Four420 Mac1/Gorilla Glue 22%
15g
Counturage- Galeto#33 26%THC, hybryda 50/50 , 10g. Terpeny : limonen (dużo), mircen, linalol, ferneznen. 10g
Nie musze dodawać, że jestem wniebowzięty
03 listopada 2025jezus_chytrus pisze: Najlepsze jest to, że zapewne żaden nawet nie widział tej odmiany :) Jeśli ktoś myśli tylko w kategoriach klepie / nie klepie, mocne / słabe, to już nie moja wina, że nie rozumie i jego mózg nie potrafi przyswoić bardziej "złożonych" kwestii.
Topek jak chcesz, to ci tu wkleję instrukcję, jak "rozpoznać topka" (tak, powstała taka :)), to będziesz miał super pogląd na swój temat, a naprawdę może być zabawnie. O moją "reputację" nie musisz się troszczyć.
Jedna odmiana w boxie 5 roslin każda inny fenotyp inne działanie.
04 listopada 2025yoshi420 pisze: ...Osoby uzależnione od opioidów (FYI gość zjadał 10 paczek thiocodinu dziennie buaha) nie są zresztą partnerami do dyskusji.
23 maja 2024yoshi420 pisze: - dla mnie, że jebłem dziś znowu kody, ale sklepała dobrze potem 800 pregi zjarałem się wyszedłem po gastro i zostałem zatrzymany przez niebieskich nawet w dupala zaglądał, znalazł może resztki czopka na hemoroidy może sobie zatrzymać...
"Odnośnie topka dochodzą jeszcze kwestie typu:
- "ćpam bardzo mało benzo, średnio idą mi dwie paczki clonazepamu na rok"
- "mam znajomego adwokata/ojca lekarza/wtyki na policji itd."
- "mam bardzo dobrą pracę (np. jako programista) i jestem za dobry by się zaćpać/zachlać"
- "robię redukcję benzo/alko, idzie mi doskonale ale tym razem wymiękłem i wrzuciłem jedną tabsę oraz wypiłem dwa piwa"
- "kupiłem paczkę benzo na ulicy/w bramie/od żula. W świetnej cenie bo ja nie przepłacam"
- "jestem moderatorem innego forum i znam się na rzeczy"
Także jak widać typ jest patologicznym kłamcą i łatwo go wyhaczyć bo powiela podobne bzdury lub tworzy nowe ściemy. Niedawno pisał na jednym ze zbanowanych kont że jest żonaty :D"
"Jest chyba znowu Topek. W 6h nawalił 30 zaakceptowanych postów... Ma zdrowie. Zauważalna zmiana jest w sposobie pisania, ale tematyka wciąż taka sama. Benzo, alko i nieśmertelna koda." (przypominam, że gardzi opiatowcami - nawet od prawie 10 lat nieaktywnymi)
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu
Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.