Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12654 / 2451 / 0
03 listopada 2025yoshi420 pisze:
Ale dlaczego ludzie sypią karmą mnie i innych co ciebie wyśmiewają?
Bo to twoje alter konta, których masz tu pewnie 3-4 na wypadek bana :korposzczur:
03 listopada 2025yoshi420 pisze:
Będę wracał z tymi cytatami :)
Koniecznie!
  • 1989 / 329 / 0
04 listopada 2025przekletykozisyn pisze:
Z tego co mówią spece od MM z Jutuba, to nowe Gelato#33 to jest creme de la creme jeśli chodzi o jakość. Ja osobiście nie testowałem, ale wierzę bo MAC1 od tego samego producenta (Cantourage) po prostu rozpierdala. Jeśli planujesz brać tylko dyszkę to ja bym brał to Gelato#33. Ale jak zależy Ci na typowej indyjce, to bierz w ciemno Sourdough.

Ja ogólnie mogę się wypowiedzieć jedynie o MAC1 właśnie, a z Aurory próbowałem Sourdough (29%), Farm Gas (27%) i obu wariantów sativ 22% (Ghost Train Haze, Delahaze). Wcześniej z MM miałem kontakt tylko na początku po legalizacji.

Ja właśnie śmigam ostatnie zbicie z waporyzera i kończę tym samym 66-dniowy ciąg %-D
Sprawdzę sobie tę hybrydkę mocną Gelato33 i aurorę 29 :) Najprawdopodobniej, bo oż wezme MAC1 za 600zł 15g

btw @przekletykozisyn czy @Kochanek heleny słyszeliście? @jezus_chrystus (pionier nienarkotycznej mj aptecznej) - twierdzi że jesteście moimi alterami %-D Chłop powinien być politykiem zamiast uprawiania zbędnych w dzisiejszych czasach nielegalnych bagniaków. Osoby uzależnione od opioidów (FYI gość zjadał 10 paczek thiocodinu dziennie buaha) nie są zresztą partnerami do dyskusji.

P.S. Absurdalniedrogi ten Cantourage Gelato#33 (z 60/g) ale może na dyszkę się skuszę albo wezmę 15g MAC1/GG Od four20 (10g maca 5g GG) i dokupię 5g Galeto na spróbowanie. Dodam, że na aptekach braki aurory 20 jak również bakrstreeta :/ A promek brak, nawet slaby po 600 zł lol - chociaż farmaceuta (wiedział z góry że slabu nie chcę nie kłamał więc) powiedział że te nowe SLABY jakościowo poszły mocno w górę.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 1989 / 329 / 0
Znalazłem lepsze ceny suszy (warto zagadać z pacjentami w kolejce). I wziąłem następujące odmiany

Aurora 29% (Sourdough). Indica. Cross Cake x Sour Diesel. Terpeny: limonen, cariofilen, mircen, linalol (❤️) bisabolol i inne. 10g

Four420 Mac1/Gorilla Glue 22%
15g

Counturage- Galeto#33 26%THC, hybryda 50/50 , 10g. Terpeny : limonen (dużo), mircen, linalol, ferneznen. 10g

Nie musze dodawać, że jestem wniebowzięty 😄
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 1930 / 254 / 0
03 listopada 2025jezus_chytrus pisze:
Najlepsze jest to, że zapewne żaden nawet nie widział tej odmiany :) Jeśli ktoś myśli tylko w kategoriach klepie / nie klepie, mocne / słabe, to już nie moja wina, że nie rozumie i jego mózg nie potrafi przyswoić bardziej "złożonych" kwestii.
Topek jak chcesz, to ci tu wkleję instrukcję, jak "rozpoznać topka" (tak, powstała taka :)), to będziesz miał super pogląd na swój temat, a naprawdę może być zabawnie. O moją "reputację" nie musisz się troszczyć.
Stary to jest wróżenie z fusów.
Jedna odmiana w boxie 5 roslin każda inny fenotyp inne działanie.
  • 12654 / 2451 / 0
Może być i tak, jeśli to pestki. Fenotyp da się jednak ustabilizować, a uprawa z klonów to już w ogóle masz 100% powtarzalności.
  • 1989 / 329 / 0
Box:
IMG_0011.jpeg
Jadę jeszcze po Sourdough 29%THC %-D
IMG_0014.jpeg
IMG_0016.jpeg
Dzialanie do powyżej 6h
Zalecane dawkowanie 0.05 %-D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12654 / 2451 / 0
04 listopada 2025yoshi420 pisze:
...Osoby uzależnione od opioidów (FYI gość zjadał 10 paczek thiocodinu dziennie buaha) nie są zresztą partnerami do dyskusji.
23 maja 2024yoshi420 pisze:
- dla mnie, że jebłem dziś znowu kody, ale sklepała dobrze potem 800 pregi zjarałem się wyszedłem po gastro i zostałem zatrzymany przez niebieskich nawet w dupala zaglądał, znalazł może resztki czopka na hemoroidy może sobie zatrzymać...
+ wycinek z manuala "jak rozpoznać topka":
"Odnośnie topka dochodzą jeszcze kwestie typu:

- "ćpam bardzo mało benzo, średnio idą mi dwie paczki clonazepamu na rok"
- "mam znajomego adwokata/ojca lekarza/wtyki na policji itd."
- "mam bardzo dobrą pracę (np. jako programista) i jestem za dobry by się zaćpać/zachlać"
- "robię redukcję benzo/alko, idzie mi doskonale ale tym razem wymiękłem i wrzuciłem jedną tabsę oraz wypiłem dwa piwa"
- "kupiłem paczkę benzo na ulicy/w bramie/od żula. W świetnej cenie bo ja nie przepłacam"
- "jestem moderatorem innego forum i znam się na rzeczy"

Także jak widać typ jest patologicznym kłamcą i łatwo go wyhaczyć bo powiela podobne bzdury lub tworzy nowe ściemy. Niedawno pisał na jednym ze zbanowanych kont że jest żonaty :D"

"Jest chyba znowu Topek. W 6h nawalił 30 zaakceptowanych postów... Ma zdrowie. Zauważalna zmiana jest w sposobie pisania, ale tematyka wciąż taka sama. Benzo, alko i nieśmertelna koda." (przypominam, że gardzi opiatowcami - nawet od prawie 10 lat nieaktywnymi)
złoto :korposzczur:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.