Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 92 / 4 / 0
Górny Śląsk (aglomeracja, nie beskidy), poki co nic. Znalazłem dosłownie 1szt. Trochę deszczu i za tydzień myślę że coś będzie
  • 93 / 9 / 0
26 września 2025Picatrix pisze:
Beskid śląski powoli rusza :psycho:
To na pewno są łysiczki mordo ?!
  • 18 / 4 / 0
@angello420 Na pewno, podszkol się jeszcze jeśli planujesz zbierać. ;)
  • 93 / 9 / 0
@fajfuzz właśnie się staram szkolić, pytam dlatego że już takie same widziałem ale nie byłem co do nich pewny bo te co znalazłem jak i te na zdjęciu nie mają tego sutka na czubku, stąd te pytanie 🙂
  • 93 / 9 / 0
Myślicie że na takich miejscówkach idzie znaleźć łyse ? Dodam że jestem na Islandii gdzie temperatura jest w okolicach 8 stopni do tego cały czas deszcze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 5 / 3 / 0
Keflavik Islandia , już jest git. Jak na zaskoczenie najwięcej znajduje na trawnikach w mieście 😂😂😂
Islandia ma to do siebie że ma
Bardzo ubogą glebę a więc szukać musisz tam gdzie więcej azotu. Odchody owcze bądź regularnie ścinana trawa. Jeśli w pobliżu jest dużo mchu to znaczy że gleba jest kwasna i dyskwalifikuje lysice.
  • 42 / 6 / 0
Coś w Niemczech na Bawarii ktoś wie??
Uwaga! Użytkownik FireDragon jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 386 / 117 / 2
Ej kiedy na oko według was przypada peak sezonu tej jesieni? Teraz, czy jakoś pod koniec października?

Byłem przedwczoraj na swojej miejscówce i od razu znalazłem łysiczke lancetowatą - ucieszyłem sie, pomyślałem że pewnie będzie ich caly wysyp i uzbieram z 5g suszonych na spokojnie. A tu taki zonk - ta pierwsza łysiczka którą znalazłem okazała się ostatnią. Połaziłem z 40 min po łące i kompletnie nic już więcej nie znalazłem. Drugi raz w życiu mam taką sytuacje żeby tylko jedną sztuke znaleźć.
Była ona dorodna, duża, zdrowa. Piękna idealna łysiczka i az dziw bierze że nie bylo ich więcej. Może ktoś wyzbierał ale wątpie, bo to nie jest totalne zadupie zadupia.
  • 4 / / 0
Ktoś coś wie czy już zaczynają rosnąć na Górnym Śląsku, ale nie w aglomeracji, a w rejonie Żor, Jastzrębia-Zdroju, Wodzisławia, Rybnika? Wyszedłem parę razy na poszukiwania w ciągu ostatnich 3 tygodni, ale z marnym skutkiem.
  • 1046 / 91 / 0
Reproduktor może.
Na oko to baba umarła. Polska rozciąga się od morza po góry - to dość istotny aspekt okresu wegetacji. U mnie - stolica - jest dobrze, a będzie tylko lepiej, tak do pierwszych śniegów. Oczywiście ktoś mi powiedział, bo ja nie biorę się za nielegale. Nie wiem jak w innych częściach naszego kraju, bo mi nikt nie powiedział.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści

W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.