Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 206 / 71 / 0
@PowaznyRozwazny3322 zdecydowana większość leków nadaje się do użycia jeszcze przez długie lata po upływie terminu ważności, ALE pod warunkiem że były przechowywane w odpowiednich warunkach tzn: oryginalne opakowanie, temperatura poniżej 25 stopni Celcjusza, brak dostępu do światła słonecznego i wilgoci.
  • 1 / / 0
jest ktoś kto próbował brać to rekreacyjnie? mam w domu jeszcze - cut (nazwa handlowa)- arypiprazol ale nie mam pojęcia czy jest jakaś szansa na działanie.

nie używamy nazw handlowych leków na forum. lady
  • 206 / 71 / 0
@lekomankaa nie ma szans, w obu tych substancjach nie ma ani odrobiny rekreacji.
  • 31 / 2 / 0
Myślicie że jak bym zaczął brać wortioksetyne np 10mg rano i sie ona po 2-3 tygodniach rozkręci, to łatwiej będzie mi zmniejszyć dawki pregabaliny?
I czy napewno nie ma wortioksetyna wplywu negatywnego na libido?
  • 1637 / 263 / 0
Biorę już dwa antydepresanty - wenlafaksynę i fluoksetynę ale miałem w domu jeden listek wortioksetyny i jakieś 3-4 dni brałem po 10 mg. Być może to efekt placebo ale czułem się pobudzony lekko, na pewno mniej apatyczny. Wiem że to brzmi dziwnie ale na mnie wiele leków zadziałało natychmiast, choćby duloksetyna czy fluwoksamina. Teraz jestem w szpitalu i z mojego zestawu biorę tylko trazodon i śmieszną dawkę sulpirydu ale o dziwo nie mam żadnych objawów odstawiennych, jak wyjdę uderzę do mojego lekarza o wortioksetynę. Pytanie czy będzie taki chętny kiedy dowie się dlaczego trafiłem do szpitala.
  • 153 / 21 / 0
A dlaczego trafiłeś?
  • 31 / 2 / 0
Czy jeśli biore teraz 450mg pregabaliny rano i 450mg wieczorem, i bym stopniowo odstawił ją całkowicie, to czy gdybym zaczął brać Wortioksetyne czy libido byłoby lepsze?
Po pregabalinie jest szczerze średnie, chciałbym żeby chciało mi sie bardziej i częściej
I też czy brał ktoś moklobemid i wortioksetyne i mógłby porównać te dwie substancje? Chodzi tu o efekt przeciwdepresyjny
Moklo troche sie boje bo zażywam też medikinet i baklofen i o ciśnienie sie martwie…..
Wiem dużo tego wszystkiego, jednak życie doprowadziło mnie na taki etap że zacząłem w siebie ładować te leki, ma to swoje minusy ale plusy jednak też były, pomogły w trudnych sytuacjach…
  • 1637 / 263 / 0
wczorajkropka855 pisze:
A dlaczego trafiłeś?
Z powodu niby próby samobójczej.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.