Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Kilka miesięcy temu udało mi się wytrzymać bez kofeiny dwa tygodnie.
To były okropne dwa tygodnie.
Nigdy nie uda mi się z niej całkiem zrezygnować.
Najgorsze jest branie dzień w dzień, nie dajemy organizmowi wypocząć.
Najlepiej brać raz na +/- 3 dni. Chyba skończę z braniem kofeiny przed treningiem i zredukuję ilość spożywanego ekstraktu z guarany na rzecz zielonej herbaty. To znaczy aktualnie taki stan rzeczy się utrzymuje, ale później wpierdalam sobie, że na trzeźwo nie mam energii i konsumpcja wzrasta.
  • 820 / 103 / 22
Wywołałem u siebie celowo psychozę indukowaną wypijając napój zrobiony z 20-tu tabsów rozpuszczalnego energetyka. Sumarycznie było 2400 mg koffy z guarany. kofeina z guarany jest powoli uwalniana dzięki obecności garbników. Dopiłem jeszcze dwoma Dzikami, czyli doszło 400 mg. No i, no i - miałem bardzo silne pobudzenie, słowotok i malutkie zwidy. Pomęczyłem się z pół h i łyknąłem przygotowany wcześniej propranolol i 12 mg bromazepamu. Zbiło ładnie to dziadostwo. Wniosek: kofa nie jest do ćpanka...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.