Wpis z PIHKAL:
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
jeśli tak to poza byciem ciekawostką nie widze przyszłości dla 2c-g-5. Mogliby sie powrotem do tryptamin zająć a nie ciągle odgrzewanie jakichś chujowatych fenylek typu 2c-ef
e ban is split up in to parts, those based on 2-phenethylamine AND has structure element A and B. Structure element A (the phenyl ring on phenethylamines) only includes the following: phenyl-, naftyl-, tetralinyl-, methylenedioxyphenyl-, ethylenedioxyphenyl-, furyl-, pyrrolyl-, thienyl-, pyridyl-, benzofuranyl-, dihydrobenzofuranyl-, indanyl-, indenyl-, tetrahydrobenzodifuranyl-, benzodifuranyl-, tetrahydrobenzodipyranyl-, cyclopentyl-, cyclohexyl.
Now you may have realised, 2c-g-5 does not have any of the above substituted phenyl groups, instead, it is a norbornyl- group. This makes it not fall under the phenethylamine ban.
The norbornyl group also doesn't fall under any of the R-substituted groups that are also in the ban, those being hydrogen, fluoride, chloride, iodide, alkyl (groups up to C6), alkenyl (groups up to C6), alkinyl (groups up to C6), alkoxy (groups up to C6), carboxy, alkylsulfanyl (groups up to C6) or nitro groups.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.