Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 552 / 49 / 0
Zgałczony mam wrażenie że oddychając roztaczam wokół siebie woń gałki tak jak od pijanego człowieka czuć alko jak chuchnie. To jest prawda czy to tylko wrażenie?
Szczyny na 100% śmierdzą gałką.
  • 61 / 22 / 0
@motocyklista Prawda to, jak spotykałem się z kolegami na gałce to czasami pytali, czy jadłem gałkę bo czuć ode mnie jej zapach, zarówno przez oddech jak i przez pot wydaje się on ulatniać.
  • 267 / 63 / 0
Masz takie wrażenie przez wpływ gałki na produkcję śliny kapeć w ryju potęguje wydobywające się zapachy z ust. Zjedz sobie po gałce czosnek to dopiero poczujesz go mówiąc do kogoś a inni woń będą czuli jakbyś zjadł go przed samą rozmową, swoją drogą całkowicie zabiję na jakiś czas posmak gałki w przełyku.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 803 / 102 / 22
Mi po paru godzinach fazy i braku apetytu przychodzi gastrofaza i wszystkie potrawy smakują WYBITNIE. Nie tylko czosnek mocniej się czuje, ale wszystkie smaki.
  • 11 / 1 / 0
dobrym pomysłem jest wziąć mniejszą dawke gałki ale z sokiem grejpfrutowym? nie będzie to bardziej obciążające dla wątroby?
  • 3 / / 0
Wziąłem jakoś 5/6 miesięcy temu kartonik, wszystko było fajnie do czasu kiedy zmieszałem go z byciem. Nie wiem co mi się stało ale miałem solidnego badtripa patrzyłem w lustro i mówiłem że nie żyje. Na drugi dzień czułem się jakbym nie był sobą. Mam tak do teraz jak zapale zioło każdy dźwięk mocniejszy wmawia mi że nie żyje. Czy mogę się jakoś z tego wyleczyć? Czy to jest ta deralaizacja? Nie byłem u żadnego psychiatry ani nic tym podobne ale jak sobie o tym przypominam wręcz mogę powiedzieć że się boję…
  • 11 / 1 / 0
jak kiedyś na tripe gałkowym popadłem w urojenia, widziałem czerwoną rękę wystającą zza drzwi, potem urojenia i poczucie szpiegowanym przez demony, słyszenie głosów, ciekawy badtrip który został w pamięci . Do dzisiaj mam lęk gdzieś być w ciemnym pokoju bo jest poczucie że to wszystko wróci, zwłaszcza że mam przez gałke HPPD i widzę często cienie lub jakieś rzeczy
  • 61 / 22 / 0
wczorajSzefowski pisze:
dobrym pomysłem jest wziąć mniejszą dawke gałki ale z sokiem grejpfrutowym? nie będzie to bardziej obciążające dla wątroby?
Grejpfrut osłabia działanie allybenzenów zawartych w gałce odpowiedzialnych za efekty psychodeliczne, tutaj masz to ładnie opisane: http://herbpedia.wikidot.com/oilahuasca ... tion#toc21.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.