Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5788 / 1186 / 43
Do tygodnia myślę powinno być ok.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 48 / 1 / 0
W jaki sposób mieszać pregabaline z fenibutem aby podbić działanie pregi? Dawka pręgi rzędu 600mg co drugi dzień robi zadowalająco fenibutu natomiast nigdy nie brałem
  • 42 / 4 / 0
3 dzień bez pregi (wcześniej 2x75) na zab. lękowe i nie mogę do południa zwlec się z łóżka a jak tylko otworzę oczy to trzęsą mi się ręce jak pojebane, ogólne rozedrganie od środka, budzę się cała mokra

wykupiłam dzisiaj receptę bo to jebana gehenna a nie życie bez niej

myślałam że może dam radę, że lęki mam w miarę słabe bo to głównie lęk wolnopłynący bez żadnych natrętów, ale no kurwa nie..
  • 378 / 119 / 0
16 lipca 2025Saguaro99 pisze:
Schodzę właśnie z fenibutu, zamierzam wspomagać się baklofenem i pregabaliną. Ile dni można bezpiecznie lecięc na dawce 150-300 mg dziennie żeby nie wjebać się w nowe uzależnienie i jakiekolwiek objawy odstawienne?
Ciężko odpowiedzieć na to pytanie, nie wiedząc, czy już kiedyś miałeś problemy z pregabaliną. Czy zamierzasz odstawić całkowicie feni na rzecz pregi i baklo? Czy nie próbowałeś odstawiać feni obcinając dawki?
I czy na pewno potrzebujesz pregi do baklo, bo są tacy co z feni zjeżdzali samym baklo z powodzeniem.
  • 279 / 34 / 0
@up No właśnie ciężki temat schodzeniem z dawek bo leciałem na 500 F-fenibutu + 2/3g FAA i tak przez około 10 dni. Wcześniej na zmianę leciało baklo z fenem w mniejszych dawkach. Chciałem obciąć dawki na 500 f-f i 1,5g FAA to praktycznie nie czułem już działania był dramat, więc stwierdziłem aby odstawić w ogóle fena skoro nie działa i wejść na baklofen z pregabaliną. Zastanawiam się jeszcze czy nie schodzić na zwykłym HCI bo łatwiej odmierzać dawki niż miksować F-f i FAA

Edit: Chyba jednak tak jak mówisz wejdę na HCI i będę schodził powoli dawkami, a na koniec wrzucę baklo
  • 351 / 37 / 0
17 lipca 2025dissapoinx pisze:
3 dzień bez pregi (wcześniej 2x75) na zab. lękowe i nie mogę do południa zwlec się z łóżka a jak tylko otworzę oczy to trzęsą mi się ręce jak pojebane, ogólne rozedrganie od środka, budzę się cała mokra

wykupiłam dzisiaj receptę bo to jebana gehenna a nie życie bez niej

myślałam że może dam radę, że lęki mam w miarę słabe bo to głównie lęk wolnopłynący bez żadnych natrętów, ale no kurwa nie..
Pani spróbuję Sympramol na wieczór, powinno pomóc przy odejściu od Pregabaliny. Stosowałem go wielokrotnie, bez żadnych sajdów, tylko nie brać w dzień bo strasznie zamuli na początku, chyba, że ktoś ma możliwość sobie cały dzień przeleżeć.
  • 151 / 21 / 0
Pomaga komuś Prega na fobię społeczną i pewność siebie?
  • 48 / 1 / 0
@kropka855 wielu osobom, ale dla mnie działanie pregi najlepiej wykorzystać do leżenia w łóżku i słuchania muzyki, ponieważ jej sedacyjne działanie jest po prostu piękne
  • 378 / 119 / 0
@dissapoinx
Poranki są najgorsze, ale te rozdygotanie w ciągu dnia jest mniejsze.
Zjeżdżaj z dawkowaniem powoli. 1x75mg i 1x50mg na tydzień lub dwa w zależności jak się szybko Twój stan ustabilizuje. Dalej 2x50mg jak wyżej > 1x50mg i 1x25mgmg > 2x25mg > a następnie 1x25mg. Pragnę zauważyć, że pregabalinę ciężej odstawia się w trakcie upałów, niż w chłodne dni, więc nie ma się co załamywać, a akurat tym systemem zakończysz "terapię" pregabaliną gdzieś na jesień ;) Są dostępne tabletki pregabaliny 50mg, które można dzielić taką podziałką do tabletek dostępną w aptece za kilka złotych.
@kropka855
Nie wiem, czy nie lepiej sprawdził by się baklofen, ale to trzeba by się zapytać tam w dziale(nie wiem jak działa baklofen solo). No i oczywiście tylko doraźnie, bo odstawienie tych "leków" zażywanych codziennie sprawi, że lęki wrócą wzmocnione niestety.
@PowolnyM402
Zauważ, że mowa tu o zaleczaniu pewnych schorzeń, a nie ćpaniu wielkich dawek.
  • 1 / 1 / 0
19 lipca 2025kropka855 pisze:
Pomaga komuś Prega na fobię społeczną i pewność siebie?
Na fobię jak najbardziej tak, u mnie przy dawce 2x150mg przestałem się tak charakterystycznie pocić przy ludziach i w większej grupie tak samo. Dopiero po jakimś miesiącu przyjmowania to zauważylem
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.