Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Jakie macie doświadczenia z tapentadolem? Ile godzin czujecie działanie? U mnie najkrócej działa koda, potem fenta, a tramal i tapentadol ciężko mi porównać, bo brałam je w zupełnie innych stadiach uzależniania.
Kratom jeszcze słabiej działał jak miałem, ale nie wypowiadam się na ten temat ponieważ możliwe że brałem za małą dawkę i chujowy strain.
Przy tramadolu przynajmniej jest 100% pewność że nas przytuli i da buziaka, a moc ma zadowalającą. koda zatem, to takie niezdecydowane, puszczalskie kurwisko. Najekonomiczniej i tak wychodzi dla mnie majka/hel, chyba że nie mam opcji i muszę w trampkach chodzić to albo je sklonuję albo wkładam rolki.
Zagłosuję za Tramalem i kodeiną, na równo.
DHC wg przeliczników jest ... równy kodeinie. Tu się nie zgodzę, imo róznica nie jest duża ale jest. DHC jest jak 1,5x-2x kodeina
Dość nisko też jest tapentadol, może szczebelek wyżej niż tramc, ale też trzeba kilkaset mg żeby poczuć. On się nadaje do podbijania oxy, sam jest chujowy. W sensie czujesz się jakbyś zjadł opio ale również psychodelik. Zaczynają falować ściany, zaczynasz coś słyszeć, widzieć na obrzeżach pola widzenia jakichś shadow people, no jest taki złowrogi i napięty klimat. Jak poleciałem tydzień na tapentadolu solo (nie miałem oxy), to prawie utraciłem kontakt z rzeczywistością, byłem jak zombie, no jak kurwa opio+sajko+stim jakis. Nie lubie tego, lubie czyste opiatowe ciepełko, ugrzanie, sedację i noddy. Oxy krul.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.