Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 13 / 4 / 0
AN, terapia z ogarniętym terapeutą. Z tego co czytam, nie jesteś hardkorowym ćpunem na dnie. Zmień "specjalistę" od uzależnień, jeżeli od razu wpierdala cię do ośrodka. W takich ośrodkach się przekonasz, że tamtejsi pacjenci to nie ludzie co walą trzy kreski w sobotę tylko mają dekady ćpania i chlania za sobą. Polecam udać się na AN, nie zaszkodzi. Zerwij kontakt z dilerami i ćpunami z którymi walisz. Znajdź sobie zajęcie, hobby i normalnych znajomych. Generalnie zmień towarzystwo i środowisko. Pomyśl o maturach, skup się na tym albo przepierdol sobie życie. Mi osobiście pomogły pierwsze dwie opcje. Do ośrodka idź, jeśli jesteś już na dnie. Zaliczyłem również ośrodek i odradzam (może źle trafiłem) ale detoks był przeprowadzony kiepsko, a codziennie ktoś szmuglował jakieś używki na oddział. Tyle warte są ośrodki.
  • 0 / / 0
Powinieneś schodzić stopniowo z używek przechodząc z cięższych na lżejsze i tak po kolei aż zejdziesz na kawę i nie będziesz psychicznie potrzebowac uzalezniaczy
  • 2 / / 0
Ja również potrzebuje rady, a raczej motywacji, czy moglibyście mi pomóc zmotywować mnie do terapii? Powiem pare slow o swojej sytuacji.zapisalam sie do 'Suchego Jaru". Aktualnie jestem na 50mg majki, 4ememce, zolpi, klonie, oksie i alprze2emgie. taki tani speedball. Do Poniedzialku mam nadzieje, ze mi starczy. Wtedy uzyskam informcje kiedy będzie dla mnie gotowy termin. By the way, mialam okropne problemy z dostaniem się. Odebrała niemiła, opryskliwa ukrainka, która ciągle mówiła, że nie czyszczą tam z oksykodonu. Mowilam jej wczesniej, ze biore IV 200mg majki, potem dorzucam trzy oksy sniffem i doustnie, mieszam to z benzo a ona ze nie przyjmie mnie,bo nie detoksują od oksów. Popłakałam się i zaczęłam błagać o miejsce,bo umrę jeśli mnie nie przyjmą, a mam dopiero 18 lat. Pracuję jako modelka, a to uzaleznienie niszczy mi życie, na każdą sesje muszę zamalowywać warstwami korektora blizny i wkłucia. Reasumując, kazała mi zadzwonić w poniedziałek, bo wtedy będzie lekarz. Zna ktoś ten detoks i był tam? Suchy jar, pod krakowem. (suchy) hehe. Cóż, jeśli mnie nie przyjmą, a nie mają jeszcze moich danych to zadzwonię z innego numeru i już przygotowana powiem regulke, by mnie przyjęli. Moja koleżanka jest w kolejce. Będziemy tam razem, a po detoksie idziemy razem na terapię. Dziennie 200mg mrfiny bez przerwy przez prawie 3 lata... A brać zaczęłam mając 13, bo kolezanka, ktora nie zdala wielu klas i byla starsza dała mi w podstawówce fete. Potem zapoznala mnie z jej towarzystwem i jej kolega upił i zgwałcił mnie zabierając mi dziewictwo. Wtedy zaczęłam pić i ćpać wxzystko... Mama nic nie wiedziała, bo była okrutna. W wieku 14 lat pewien X mial dac mi klony, ktore chcialam kupic i na drugi dzien wrocil z mrfina w ręku. Bylam okropnie podatna na wplywy, on mi sie bardzo podobal, sam byl tym zrobiony wiec zgodzilam sie... "tylko raz, tylko przy nim..." i tak zniszczylam sobie moją mlodosc,mysląc, że jestem po prostu outsiderką.... Błagam, nie bierzcie tego syfu NIGDY, nigdy. Teraz mam lat 18 i musze naprawiac swoje zycie.
  • 150 / 21 / 0
@lysialprazoala
Hej, słuchaj wiem że napewno bardzo ciężko ci zarówno z uzależnieniem jak i z traumą. Ale są osoby które wyszły z podobnych zarówno mieszanek leków/narkotyków jak i przepracowały sobie traume. I tobie też może sie udać. Jesteś dużo silnejsza niż myślisz. Jeśli masz jakieś zaufane osoby to proś ich o pomoc jeśli potrzebujesz. Jeśli jednak masz otoczenie które często cie nie rozumie i jest toksyczne, to nawet do mnie możesz napisać
Przeżyłem wiele rzeczy, widziałem kurewskie zachowania wśród ludzi bogatych, widziałem patologie z mieszkań socjalnych
Widziałem dużo drastycznych scen w dzieciństwie
Przeżyłem skrajne upadki w uzależnieniu, lata depresji
Jak miałem z 17-18 lat myślałem że nie dam rady przeżyć takich rzeczy jak przeżyłem
Dziś mam 24 lata i jest zajebiście
U ciebie też może tak być, i to bez jakichś mefedronowo-opio-benzo miksów
Trzymaj sie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.