Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 1762 / 591 / 0
Już Ci odpisałem, że jako induktor CYP3A4 osłabi kodeinę raczej
  • 1951 / 197 / 0
kodeina jest metabolizowana do morfiny przez izoenzym Cyp2D6, więc leki które na niego działają mocno osłabiają fazę po kodeinie (paroksetyna chyba najmocniej)
Take DXM and Be Happy
  • 994 / 238 / 0
Ale to glukoroniany odpowiadają za 60% działania kodeiny. Dlatego kodeina działa inaczej niż morfina. morfina nie ma prawa działać w takim dawkowaniu jak ćpuńskie inaczej jak przeciwbólowo i delikatnie relaksująco. Że jeszcze kompetentni z przedpotopową wiedzą się trafiają to tym bardziej jestem zdumiony.

Jem paroksetynę, jestem zawsze dobrze porobiony. :)
  • 14 / 2 / 0
Siemano. Jak to w końcu jest? Ponoć na opio trzeba sobie receptory wyrobić, czyli to normalne że nie robi za pierwszym razem? Właśnie niedawno miałem pierwszy kontakt z kodą - wypiłem 1 surop thio i co dziwne zrobiłem się strasznie wkurwiony. Normalnie dawno takie wkurwiony nie byłem. Po części dlatego że nic nie klepło ale generalnie to było takie wkurwienie na wszystko i bez powodu. Po jakiś 2h mi zeszło i wróciłem do stanu default czyli rzeczy które po zarzyciu mnie wkurwiały już przestały jak normalnie.
2 podejście - wypiłem 2 syropy czyli 300mg i nic nie poczułem, ale przynajmniej wkurwienia już nie było. Może sie troche wychillowałem ale to dosłownie działanie na granicy placebo
  • 26 / 2 / 0
@Odkurzacz321 z receptorami ile ludzi, tyle opinii. Ale wydaje mi się że zbyt szalejesz z dawkami, nie znam co prawda Twojej historii, ale nawet zwolennicy wyrabiania receptorów mówią raczej o mniejszych dawkach do tego. Skok z 150mg do 300mg na drugi raz wydaje się w mojej nic niewartej opinii niemiarodajny.
Uwaga! Użytkownik ThrowawayReddi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1762 / 591 / 0
Diabli by już to wszystko wzięli, zaraz poleci i niech mnie wszechrzecz ma w opiece.
  • 14 / 2 / 0
Wcześniej nie brałem żadnych opio. Spróbuje 3 raz z 150mg bo faktycznie zwiększanie dawki bez sensu, i tym razem w tabsach wezmę.
A was koda za pierwszym razem robiła czy dopiero po kilku razach zaczynało się podobać?
  • 593 / 82 / 0
Ostatnio wrocilem po 3 mies przerwy od kody, wrzucilem 390+3mg alpry i mnie zgrzalo elegancko... Ale znow wracam.
Nie to ze zaluje bo zycia mi to nie rozpierdala bardzo wysoko prosperuje ale sam fakt wracania ciagle do opiatow na krocej lub dluzej mnie troche przybija
Jestem dość trudny.
  • 994 / 238 / 0
Fchuj za duża dawka. Na prawdę wystarczyłoby 150mg tylko dobrze zrobić antka. A ta alpra to już po ciula tam? Ale rozumiem, że bierzesz przewlekle skoro dźwignąłeś taką dawkę bez noddów czy snu.

@furyofpatientman
  • 26 / 2 / 0
18 maja 2025Odkurzacz321 pisze:
A was koda za pierwszym razem robiła czy dopiero po kilku razach zaczynało się podobać?
Niestety - praktycznie od razu xd

Będę panem marudą - możesz to potraktować jako znak od Boga, że kodeina nie jest Tobie pisana. Sama czytając wcześniej takie rady na forum nic sobie z nich nie zrobiłam, ale okazuje się, że jak się już „spodoba” to może zostać we łbie na długo, a przynajmniej dłużej niż by się chciało. Trzymaj się tam!!
Uwaga! Użytkownik ThrowawayReddi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.