Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 210 / 23 / 6
Nieprzeczytany post autor: inmda »
Kazik

"The DM serum concentration peaked after 30 min at the end of infusion."

Chodzi tu o to, ze to byla infuzja (patrz - przez 30 minut toczyli im roztwor dxm), wiec nie dziwne, ze masz pik na zakonczenie tak samo jak ja mialem pik po prawie bolusie. Teraz sie wszystko zgadza z zasadami farmakokinetyki i jest logiczne, bo rowniez troche dziwne wydaje sie stwierdzenie mowiace, ze lejesz do krwii jakas substancje, przestajesz, a nagle po 30 minutach jest jej wiecej niz wlales.

Masz tu sciage:
[ external image ]
linia przerywana bolus
linia ciagala podanie doustne
[ external image ]
a tu masz infuzje (jak by byl lepszy obrazek to dalej ta linia bedzie opadac)

Dziekuje za artykul.
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2008 przez inmda, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jeśli potrafisz o tym marzyć, to potrafisz także tego dokonać." - Walt Disney.
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
inmda pisze:
Kazik

"The DM serum concentration peaked after 30 min at the end of infusion."
]
Dziekuje za artykul.
[/quote]

Drobiazg, jeśli chcesz mam jeszcze kilkanaście z "dextromethorphan" w tytule.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 15 / / 0
3ci raz z dxm i 30 tabletek/50kg, najpierw 15 za 20min(dojście do następnej apteki) kolejne 15. Cała czerwona, serce waliło, musiałam iść do domu i spotkałam mamę...prawie się skończyło pogotowiem,ale powiedziałam jej o co cho ;/ Wcześniej wchodziłam do TV i grałam w filmie, niby przyjemne,ale mało pamiętam, co chwile wyjście z ciała i uciekanie gdzieś. Byłoby fajnie, gdyby nie spotkanie z mamą....
Ponad miesiąc później jakieś 20 tabletek,zaczęło mi serce walić to 10uspokajających, myślałam że umrę, chciałam pisać swój testament, ale na "szczęście" to tylko w mojej psychice coś się działo.
I za jakiś czas 33 tabl. 495mg/50kg czyli 9,9mg/kg ale nie na raz, tylko w odstępie 2h był cudowny trip :)
Ale ogólnie nie przekraczałam dawki 20. Teraz od 8miesięcy nie biorę nic :'(
Uwaga! Użytkownik Katemina nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
ok.14:00 450mg w niecałe 15min zapite litrem soku grejpfrutowego, waga: 58kg, na 'wejściu' dopalenie lufki Salvii 20x zmieszanej z Sence i MJ...

5-6h bardzo głębokiego tripowania, kontakt ze światem całkowicie zniekształcony (myślałem że zepsułem mózg); b.realne cev,oev; cały trip wypełniony po brzegi działaniem Salvii (Salvie w tripie akurat wyjątkowo dało się wyczuć);
ok. 22:00 czułem już tylko totalny bałagan w głowie (dezorientacje, brak synchronizmu z światem) i widok z perspektywy wypalonej Salvii (znawcy tematu wiedzą o co chodzi)

Dodam, że brałem dex pare razy w mniejszych ilościach; Salvie susz i standaryzowany ekstrakt 20x też już paliłem wiele razy ale to wszystko co próbowałem do tej pory było małym piwem imbirowym w porównaniu do tego co przeżyłem w tym głębokim przerażającym mistycznym tripie w którym ze 2h błagałem o przywrócenie umysłu mojemu ciału...
Zostało mi 0.5g ekstraktu Salvii, sam nigdy po to już nie sięgnę, ew. tylko w otoczeniu najbliższych i po wypaleniu MJ albo po zażyciu extasy; co do DXM to myślę, że następny raz już się raczej nie powtórzy, drugi raz już chyba ONI mnie już nie zwrócą na ten świat
  • 127 / 1 / 0
11,25mg/kg masy ciala. to jest 30tabsow. wiecej nigdy nie bralam. wtedy trace przytomnosc praktycznie.
"świat to lśniący ogród rozkoszy, którego owoce zrywać należy od razu" /// portal i forum nt. wampiryzmu:
recenzje, literatura, filmy, komiksy, wariaci, mordercy - takie tam...
+ dyskusje http://blood-luna.org ///
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Fation »
Hmmm ja najwięcej zjadłem 30 tabsów tj ok 7,5mg/kg (jestem początkujący) i w sumie to nic nie poczułem.
Następnym razem wale 60 %-D
Trochę pozytywu w negatywnym świecie.
Czemu tego nie widzicie? Legalizacji nie chcecie.
  • 459 / 3 / 0
Fation pisze:
Hmmm ja najwięcej zjadłem 30 tabsów tj ok 7,5mg/kg (jestem początkujący) i w sumie to nic nie poczułem.
Następnym razem wale 60 %-D
nie radzę odrazu z 30 przejść na 60, bo możesz odczuć niesamowity szok, jak Cię pozamiata odpowiednio. Proponuję zamiast 450 mg zapodać sobie góra 675.

A żeby nie offtopować to mój rekord to coś około 15 mg/kg
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 388 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Deixem »
moje pierwsze 900mg to była miazga :D przenoszenie ciała w inne miejsce przy otwartych oczach...ogladalem filmiki na youtube i nagle wyjebalo mnei na jakas zielona łąke...po domu poruszalek sie trzymajac scian...wieksza miazga niz moje pierwsze 1350 :D
Uwaga! Użytkownik Deixem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: manage »
10mg/kg przy wadze 75kg, mocno mnie kopnelo przy sredniej tolerancji ;) probowalem w UK, ale ich specyfiki z dxm nie umywaja sie do polskich, 540mg i czulem to jak pol paczki tussidex'u :|
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.