Mimo leczenia zaburzeń lękowych miewał wybuchy złości ze względu na nerwową sytuację w rodzinie a od niedawna wróciłem do domu z wynajmu.
Pracuję zmianowo w branży medycznej.
Moje życie to istna pustka brak kobiety oraz napięta relacja z matką ,która według mnie jest jebnięta i ciągle jej mało zawodowo a robi się już stara i wyżej nie pójdzie.
Spotykał się ktoś z was z podobnym stanem gdzie z rana niewyspany potrafi robić się nerwowy i rozpamiętywać dane sytuacje albo to ,że stoi obecnie w miejscu a chciałbym mieć w życiu spokój i nie odzywać się do starych.
Jestem coraz bardziej impulsywny kiedyś trenowałem mma/boks i mogłem się wyżyć teraz od 2 lat ze względu na kręgosłup nie trenuję a nachodzi mnie ochota komuś przyjebać albo czasami jak ktoś ma problem do mnie w barze /restauracji to wybucham i jadę z nim od razu.
Nie radzę sobie z impulsywnością i wiele osób się pyta czy wszystko ok u mnie bo ciągle jestem spięty i niewyspany.
Co to może być?
Psychiatra sugeruje zaburzenia lękowe ale też relacje w moim życiu nadwyrężające mój układ nerwowy .
Pomogły mi medytacje, rozwój duchowy, akceptowanie emocji, praca z oddechem.
Ja moją mame kocham i ona mnie, jednak również miałem z nią wiele sytuacji które bardzo obciążały mnie psychicznie (wymyślała kłamstwa na mój temat, naradzała sie już nawet po rozwodzie z moim ojcem alkoholikiem jak sprawić żebym sie gorzej czuł, żeby mnie dojechać, zniszczyć)
Ale też wiele dobrych wspomnień z nią mam, pomagała mi wielokrotnie, staram sie z nią rozmawiać o tym co czuje, poprawiła mi sie z nią relacja, też dzięki pracy psychologicznej, pomogła świadomość że ona sie zachowywała tak źle w stosunku do mnie, ze względu na to że inni ludzie wcześniej ją źle traktowali. Zło sie bierze ze zła. Zawsze tak jest
Co nie zmienia faktu że nie można niczego usprawiedliwiać oczywiście.
Jednak warto spróbować akceptować ludzi takimi jacy są (akceptacja nie oznacza godzenia sie na złe zachowania)
Jeśli ktoś nie wyciąga wniosków, to poprostu najlepiej zerwać kontakt z taką osobą wtedy
Przedewszystkim powinieneś zapisać sie na terapie
Jak sie pojawią z rana złe myśli, to zauważ je, zaakceptuj, ale nie wchodź w analizowanie ich
Skupiaj sie na uspokojeniu oddechu, na tym co jest tu i teraz, a nie na tym do było lub będzie
Miałem serio brutalne życie, zadawałem sie z ludźmi momentami nieobliczalnymi, wiele traum
Ale teraz jest lepiej, radze sobie
Chociaż kiedyś nie widziałem nadzieji
Ty też dasz rade! Jak masz pytania to możesz napisać na priv
I czy biorąc ssri zdarza ci sie alkohol lub inne dragi?
Jeśli tak to odstaw najlepiej ćpanie, ale jeśli nie dasz rady ćpania to odstaw chociaż ssri
Ssri jeśli pijesz np raz na 2 tygodnie kilka piw, lub zajarasz trawe raz na tydzień; to nie zadziała
Ssri czasem pomaga, ale czasami też szkodzi
Moim zdaniem np moklobemid jest bezpieczniejszy dużo
Jak masz pytania to pisz priv
Nie no aż takich jazd nie miałem po czymś takim uciąłbym kontakt bo to chora osoba robi coś takiego dziecku.
Jak można chcieć dojechać własne dziecko i to z alkoholikiem???
Ale no naradzała sie z moim ojcem wspólnie co zrobić żeby sie na mnie zemścić za jakieś pierdoły
Nie byłem idealnym synem, to fakt. Jednak ja sie potrafie przyznać do błędu, a ona całe życie żyje w kłamstwie
Zazwyczaj zachowuje sie normalnie, ale czasami jak sie wkurzy o jakieś rzeczy typu nie pasował jej poziom czystości mieszkania to zaczynały sie jazdy
Najgorsze jest to że mi w rodzinie nikt nie wierzy, a ona jest uważana za bohaterke, za księżniczke.
Ale mnie nikt w domu nie bił
Tylko były ciągłe krzyki i takie napięcie
Sam jestem wybuchowy czasami czuje strach ale w większości idę na konfrontację z inną osobą.
22 kwietnia 2025sremkaemka pisze: W przemocowym domu działa adrenalina ja na to mówię oszukańcza powłoczka , jesteś bardziej wyostrzony jak zwierzę ,które albo się broni albo atakuje , tak bym porównała to napięcie , w takim domu trudno funkcjonować , leki wspomogą ,ale problem nie znika to sinosuida na krawędzi .
Adrenalina to też narkotyk i temat na terapie uzależnień, warto nad tym pracować terapeutycznie
22 kwietnia 2025Temo pisze: Sremkaemka
Ale mnie nikt w domu nie bił
Tylko były ciągłe krzyki i takie napięcie
Sam jestem wybuchowy czasami czuje strach ale w większości idę na konfrontację z inną osobą.
Wiele osób sobie nie zdaje sprawe co taki ojciec najebany potrafi dziecku nagadać i jak to sie odbija potem na jego postrzeganiu świata, przekonaniach itd
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mandarynki.jpg)
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował
"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".