Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1759 / 585 / 0
Dobra to jeszcze raz, korzystał ktoś z jakiejś pierwszej wizyty w Szczecinie i wie, że to nie będzie wyrzucony w błoto hajs? Widzę kilka opcji po 150, wg mojej opinii się kwalifikuję, ale jak będą wymagać jakichś papierów z Polski że leczenie innymi środkami nie pomogło, to nic nie mam — oprócz ADHD 20 lat temu to ja teraz pierwszy raz cokolwiek leczę, biorąc rolki i disulfiram na odstawkę alko xD
Uwaga! Użytkownik WladyslawWygiello jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2302 / 399 / 0
Byłem osobiście w klinice konopnej, która jak się okazało jest założona przez firmę S-lab. Najpierw wypełniasz papiery, tak, by oni prawnie byli czyści. Potem rozmowa z lekarzem, który okazał się młodą dziewczyną, powiedziałem o 2 objawach, które są wymienione w ulotce, porozmawialiśmy o nich, o alternatywach, i finalnie pytanie - co chcę. Wziąłem Canopy 20, Red nr 2, S-lab 18. Wizyta tylko 50 zł. W aptece również miła niespodzianka, produkty z krótkim terminem ważności na promocji, także np. 5 gram Canopy 20, tylko 190 zł Z S-lab wziąłem 2 odmiany, Island Sweet Skunk i Sweet Berry Kush. Ale już widzę, że Canopy to najwyższa jakość z apteki.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1571 / 410 / 2
kto pamięta rok temu + jebitnie fioletową aurorę to do dziś się łezka w oku kręci, nigdy w życiu nie widziałem aż tak naturalnie fiolotowego suszu w dodatku będącego prawie, że czystą indicą, szkoda tylko, że był jebitnie przesuszony, ale są i na to sposoby.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 609 / 61 / 0
Nawilżyć można, ale terpenów nie odzyskasz.
  • 2 / / 0
A znacie jakieś kliniki w Warszawie, które jak ASPOT nie wymagają dostępu do IKP? Aspot już mi nie wypiszę, bo mocno ich naciągnąłem ostatnio :) zapas się kończy a nie chcę wracać po szuwax z ulicy :) Są jakieś miłe kliniki stacjonarne które nie wymagają dostępu do IKP? Z góry dzięki koledzy i koleżanki :D
  • 665 / 173 / 0
10 kwietnia 2025motocyklista pisze:
Nawilżyć można, ale terpenów nie odzyskasz.
A to myślisz że one wyparowują czy zbierają się i uciekają jak myszy? %-D Jak susz został prawidłowo wysuszony, a tylko taka istnieje możliwość w przypadku MM to wszystko w nim jest na swoim miejscu. Co za bzdurny mit z tymi terpenami :/ Aby coś się z tym podziało to trzeba by taki medyczny susz trzymać tydzień bez opakowania aby zwietrzał. Wystarczy włożyć kawałek skórki pomarańczy i po 24h możesz cieszyć się w pełni żywicznym i aromatycznym suszem.
Taki mega wysuszony susz jest na plus pod wieloma względami dużo bardziej niż mokry. Jednym z niewątpliwych plusów jest podwójna ilość materiału bo jak wiadomo suchy waży mniej.
  • 665 / 173 / 0
01 lutego 2025Wielokropek pisze:
Hej. Od dwóch miesięcy przyjmuję Red. No 2. Czy ktoś jest w stanie doradzić jakiej odmiany spróbować tym razem? Potrzebuję czegoś działającego podobnie, ale bez tej pierwszej fazy samozagłady psychicznej. Gdy palę przez pierwsze 10 minut zazwyczaj jest potencjał na wejście w bad tripa, ale że sobie radzę to po ok. pół godzinie nabieram chęci do robienia czegoś. Sprzątam, ogarnę coś zalegającego. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Island Sweet Skunk, bardzo polecam.
  • 2302 / 399 / 0
S-lab 18 czy s-lab 22? Bo widzę że w obu jest ta odmiana. Ciekawe jak bardzo się różnią od siebie.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 609 / 61 / 0
16 kwietnia 2025RafalKoral pisze:
A to myślisz że one wyparowują czy zbierają się i uciekają jak myszy? %-D
Jak przychodzi kocur w postaci temperatury i powietrza, to terpeny jak te myszki, zbierają się i uciekają. Im dłużej kocur przebywa wśród myszy, tym więcej ich ucieknie. Ale dobrze kombinujesz, to się nazywa parowanie. To prosta logika, wierzę że zrozumiesz bez przykładów na kotkach i myszkach, że jeśli pozwalasz marihuanie wyschnąć za bardzo, tym lepsze warunki dajesz też terpenom na odparowanie z surowca. Im dłużej to trwa, tym gorzej. A że terpeny to lotne związki z niskimi temperaturami wrzenia, to w procesie suszenia, kiedy jest ciepło i sucho, terpeny dosłownie spierdalają z rośliny. Skoro woda mogła odparować, myślisz że terpeny nie były w stanie ? Możesz zapytać się @jezus_chytrus, co czuje osoba trymująca zdrową roślinę w zamkniętym pomieszczeniu, to powinno unaocznić ci, jak bardzo terpeny są lotne i jak bardzo proces suszenia wpływa później na aromat i jakość. Co więcej, przesuszenie powoduje pękanie i kruchość rośliny na poziomie komórkowym, co jeszcze bardziej ułatwia terpenom uciekanie, trichomy łamią się i odpadają...
Jak susz został prawidłowo wysuszony, a tylko taka istnieje możliwość w przypadku MM
To bardzo ciekawe, że pisze to osoba paląca susze od S-labu, które są opisywane przez większość jako przesuszone i niskiej jakości. Ty będąc w mniejszości piszesz o ich suszach w superlatywach, wychodzi na to że nie masz wiedzy/porównania. Jakość to nie jest tylko to jak bardzo trzepie w czerep. Przez 10 lat uprawiałem zioło out i in, popełniałem przy tym błędy związane z suszeniem albo w jedną stronę albo w drugą, także mam porównanie. Przesuszone zioło będzie gorsze pod każdym względem, oprócz jednego - nie spleśnieje. Dlatego firmy mające jakość w dupie oszczędzają na suszeniu, bo idealne suszenie jest bardziej energochłonne i jest ryzyko pleśni, a towar nie ucierpi aż tak.
Co za bzdurny mit z tymi terpenami :/ Aby coś się z tym podziało to trzeba by taki medyczny susz trzymać tydzień bez opakowania aby zwietrzał. Wystarczy włożyć kawałek skórki pomarańczy i po 24h możesz cieszyć się w pełni żywicznym i aromatycznym suszem.
Nie rozumiesz, że tu o proces suszenia głównie chodzi. Przechowywanie jest ważne, ale ważniejszy jest sam proces suszenia, bo to wtedy rośliny leżą tydzień i wietrzeją, jeśli to będzie spierdolone to wyjściowo będziesz miał gówno. I możesz wtedy wmawiać sobie, że jest spoko bo przecież włożyłeś skórkę pomarańczy a zioło ma zapach %-D Ale to nie będzie prawda. Taki susz jest uboższy i już zawsze będzie się przesuszał szybciej.
Taki mega wysuszony susz jest na plus pod wieloma względami dużo bardziej niż mokry. Jednym z niewątpliwych plusów jest podwójna ilość materiału bo jak wiadomo suchy waży mniej.
Tego to już nawet nie będę komentował.
  • 143 / 28 / 0
Orientujecie się może czy w przychodni Aspot wypiszą MM jeśli powiem, że jestem osobą uzależnioną po terapii? Czy lepiej przemilczeć fakt uzależnienia? Mam jakieś kwity od psychiatrów starsze, ale chyba nie mam żadnych kwitów, które nie wspominałyby przy okazji o nadużywaniu różnych substancji
adhibe rationem difficultatibus
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.