Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
A torelancja ja dlugo spada po takim ciągu 1.5 miesiaca ?
  • 3209 / 541 / 0
Po takim czasie? Dość szybko ale równie szybko wraca, szczególnie to jest zauważalne gdy znika potencjał usypiający więc łatwa droga do wjebania się mimo stosowania przerw, co niejako naświetla długi czas do powrotu statusu quo tolerancji. Ale zwykle działanie uspokajające szybciej.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 577 / 79 / 0
U mnie tolerancja bardzo dlugo opada, naprawe bardzo dlugo potrafie miec rok przerwy a zeby sie zrobic musze wzaic przynajmniej 2mg badz 6mg klona
Jestem dość trudny.
  • 575 / 35 / 0
Ejjj bylem dzis u internisty po l4 i przy okazji chcialem przedluzyc recepte na alprazolam, bo mi prezpadla wizyta u psychiatry. No i mam pytanie, czy on widzi wszystkie moje recepty? nawet te nie z tego osrodka??
Miał wystawic jedno opakowanie, ale nagle sie rozmyslil i zobaczyl jakas historie i mi wszystko czarno na bialym powiedzial.
Nawet chyba o receptach nie z ośrodka zdrowia, w tym nawet widzial że jak miałem wypisane 1opak 0.5mg to to że wykupiłem je 2x 0.25mg lol. To ja myslalem ze az takiego podglądu nie ma.. czy jak to jest?
  • 565 / 102 / 0
jesli to twoj lekarz POZ i masz złozoną deklaracje u niego to tak, moze wszystko widzieć
:tabletki:
  • 356 / 135 / 0
@Swiezzy tak, każdy lekarz widzi wszystkie recepty na leki typu benzodiazepiny, leki narkotyczne i etc. Nieważne do kogo pójdziesz, historię tych recept może sprawdzić każdy lekarz. Moja psychiatra np. ostatnio sprawdzała czy nie ciągnę z innego źródła jeszcze recept na coś. Nic ciekawego się nie dowiedziała, bo pokazało jej tylko recepty wystawione przez nią samą %-D nie podejrzewała mnie o to ale od czasu do czasu lubi sobie sprawdzić czy coś się przypadkiem nie zmieniło, najczęściej jak ją wkurzę %-D
A wszystkie recepty, na wszystkie leki to lekarz POZ, u którego masz złożoną deklarację.
  • 2115 / 625 / 0
13 kwietnia 2025Buhajoo pisze:
Tak, jak napisał CI kolega @pomasujplecki w poście zaraz pod plus moment, w którym alprazolam oddaje działanie "czillujące"/sedatywne na rzecz działania aktywizującego to pierwszy poważny "red flag" dawany od tej konkretnie substancji.
Nie wliczam w to oczywiście specyficznej chęci aktywizacji swoich działań wynikającej z wygaszenia lęków społecznych wcześniej ich dotyczących.

1.5 miesiąca ale na jakich dawkach, jak często itp itd? "Lepiej" wyższe dawki, a krócej, niż niższe dawki, ale dzień w dzień przez dłuższy czas - pod względem tolerancji i jej powrotu do pewnego baseline przynajmniej.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 64 / 10 / 0
14 kwietnia 2025ladyinnaightmares pisze:
@Swiezzy tak, każdy lekarz widzi wszystkie recepty na leki typu benzodiazepiny, leki narkotyczne i etc. Nieważne do kogo pójdziesz, historię tych recept może sprawdzić każdy lekarz. Moja psychiatra np. ostatnio sprawdzała czy nie ciągnę z innego źródła jeszcze recept na coś. Nic ciekawego się nie dowiedziała, bo pokazało jej tylko recepty wystawione przez nią samą %-D nie podejrzewała mnie o to ale od czasu do czasu lubi sobie sprawdzić czy coś się przypadkiem nie zmieniło, najczęściej jak ją wkurzę %-D
A wszystkie recepty, na wszystkie leki to lekarz POZ, u którego masz złożoną deklarację.
„Tych” leków, chodzi o wszystkie z wykazu z rozporządzenia, czy to jakiś szerszy katalog?
  • 356 / 135 / 0
@castlecastle wykazu leków jako takiego nie spotkałam, ale wszystkie leki typu benzodiazepiny, opioidy na pewno w to wchodzą. Metylofenidat itp. też.
  • 226 / 47 / 0
14 kwietnia 2025Jamedris pisze:
13 kwietnia 2025Buhajoo pisze:
Tak, jak napisał CI kolega @pomasujplecki w poście zaraz pod plus moment, w którym alprazolam oddaje działanie "czillujące"/sedatywne na rzecz działania aktywizującego to pierwszy poważny "red flag" dawany od tej konkretnie substancji.
Nie wliczam w to oczywiście specyficznej chęci aktywizacji swoich działań wynikającej z wygaszenia lęków społecznych wcześniej ich dotyczących.

1.5 miesiąca ale na jakich dawkach, jak często itp itd? "Lepiej" wyższe dawki, a krócej, niż niższe dawki, ale dzień w dzień przez dłuższy czas - pod względem tolerancji i jej powrotu do pewnego baseline przynajmniej.
Rrzyg. :D
A co jakbym wam przedstawił mechanizm który tworzy nie porównywanie silnych agonistów receptorów GABA bez najmniejszego wzrostu tolerancji. Ktoś by chciał? Powiem iż to będzie wymagało wysiłku :D
and its going to suck.
It's not going to be fun.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przemycali narkotyki z Kolumbii, trafią za kraty. Wyrok w głośniej sprawie

Od 4 lat i 3 miesięcy do 8 i pół roku więzienia - taki wyrok usłyszało w piątek sześciu mężczyzn należących do grupy przestępczej, która przemyciła z Kolumbii do Polski kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Sąd Okręgowy w Gliwicach wymierzył im także kary finansowe.

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.