Czesto wystarczy cofnac igle przy delikatnie odciagnietym tloczku dopoki krew nie wplynie swobodnie do pompki i strzal jest do uratowania, ale przy krotkich iglach tego za bardzo nie widze. Podobnie jesli przy zyle z tendencja do uciekania, igla wejdzie rownolegle obok niej, dluzsza idzie spokojnie przekosic i wejdzie jeszcze w swiatlo zyly.
28 marca 2025DobryWujas pisze:Oczywiście, że tak. To jest jak każda blizna. Mam takich trochę. Ale że też mam sporo innych i generalnie mam słabość do blizn to mi się osobiście podobają.09 marca 2025oooizneb pisze: Waliłam kilka razy w kabel od lutego, czy te blizny po wkłuciach mogą zostać do końca życia? Czy się zagoją? Bo trochę moje ręce są dość... przekute
Aha, to że w kontrolce jest krew to nie oznacza, że podajesz w żyłę. Lepszym wyznacznikiem jest 'opór' a raczej jego brak przy podawaniu. Tak jakbyś wylewała towar ze strzykawki. Podanie podskórne inaczej czuć podając.
28 marca 2025DobryWujas pisze: @sclero2014
Myślałem kiedyś nad tą metodą podawania. Jednak najczęściej ruch który wykonywałem podpinając strzykawkę był na tyle duży, że wypadałem/przebijałem żyłę. :(
@alelota
Chodzi o zwezenie naczyn.
Mozna sie podziurawic jak debil probujac mimo wszystko podać.
W dodatku jebie sie w oczach .
Ja w ogole odpuszczam takie praktyki.
Moze ze dwa razy sprobowalem , ale winne bylo benzo ktore zdjelo hamulce
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.