Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 133 / 8 / 0
Wrzuciłem 270mg pokruszonych plus 25mg hydroksyzyny. Jest powiem elegancko mile uczucie
  • 2989 / 1001 / 0
jak mówiłem - użytkownika bez wyrobionej tolerancji lub z niskim jej poziomem takie dawki dihydrokodeiny powinny jak najbardziej usatysfakcjonować. tak jak wspomnieli przedmówcy - leki antyhistaminowe sprawdzają się świetnie w przypadku swędzenia lub reakcji alergicznej. życzę miłych doświadczeń, ale przy tym używania z rozwagą. opioidowego ciepła nie da się już później zapomnieć, tak jak to świetnie ujął @DobryWujas.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 203 / 7 / 0
co tam, DHC jeszcze żyje?

Interniści nadal niechętnie wypisują DHC i klasycznie wciskają Tramal? Chodzi mi to to ostatnio po głowie, ale nie chce mi się też zbytnio kombinować. Wspomóc się w tych zimowych, szarych dniach. Nie chcę walić majki/oksy. %-D
  • 2989 / 1001 / 0
dihydrokodeina jak najbardziej zachowała część swojej starej rzeszy fanów, tj. także mnie. świetny opioid, o uniwersalnym profilu działania, który stosuję do tej pory. jakoś na początku stycznia br. uzyskałem e-receptę na 3 op. DHC Continus 60 mg - miałem szczęście, bo są sporawe problemy z dostępnością, a akurat u mnie, w jednej z aptek, dorwałem wszystkie trzy. też właśnie dlatego stosuję dihydrokodeinę, aby właśnie nie brać silniejszych narkotyków. jako substytut w/w środek jest świetną alternatywą, rzecz naprawdę przydatna i co istotne na zwykły papier.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 203 / 7 / 0
Nie bez powodu zaczęła się przewijać w mojej głowie, im starszy się robię tym bardziej zaczynam lubić te słabsze substancje. Wiek robi swoje, ale pozbyć się demonów człowiek nadal nie potrafi i nie chce.

Zagadam z doktorkiem, powiem co jest pięć i powinno zadziałać. Nosz do cholery raz jak nie chciałem tramadolu i udawałem kontuzję która się wydarzyła na BMXie to rzucił mi Durogesic, myślę przecież to plastry na fentanylu. Nikt nie pytał, nikt nie potrzebował, ale skorzystać wypadało.
  • 5 / / 0
Warto spróbować DHC? Do tej pory unikałem opio, ale wpadł mi w ręce blister tabletek DHC Continus 90mg. Zapewne nie będe miał możliwości ogarnięcia większej ilości.

Można je mieszać z mitrazapiną i wenlą? Jaka dawka będzie odpowiednia dla osoby bez tolerancji na opio?
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2025 przez Dkshrm, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 2047 / 600 / 0
@Dkshrm, jesteś pewien że to legitne DHC albo w ogóle DHC? Pytam, bo w polskiej dystrybucji występuje ono w słoiku, nie w blistrach.

A odpowiadając na to, czy warto zaczynać z opio - nie, nie warto. Jeśli to schodek po kodeinie czy innych opio, to na pewno jest niżej niż maja czy oksy, co nie znaczy że nie można się od tego dobrze skręcić przy ilościach 1g+ dzień, a stosunkowo łatwo do takich dojść.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Polska spółka ma zgodę na import dużej ilości marihuany medycznej

THC Pharma - spółka zależna od Cannabis Poland - otrzymała z Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego pięć pozwoleń na zsumowaną ilość 249,99 kg na import do Polski surowca farmaceutycznego jakim jest marihuana medyczna.

Francja: Minister: narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach

Minister transportu Francji Philippe Tabarot powiedział w piątek, że narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach w tym kraju. Dzień wcześniej w wypadku autobusu szkolnego zginęła 15-latka, a wstępne badanie kierowcy na obecność narkotyków dało wynik dodatni.

Narkotyki z Ameryki Południowej i Europy warte blisko 9 milionów złotych przechwycone

Policjanci ze Śródmieścia zatrzymali 37-latka w jednym z mieszkań na warszawskiej Woli. Mężczyzna podejrzany jest o posiadanie blisko 25 kilogramów narkotyków, o łącznej wartości blisko 9 milionów złotych. Sąd przychylił się do wniosku Prokuratury Rejonowej Warszawa-Wola, stosując wobec podejrzanego tymczasowe aresztowanie na okres trzech miesięcy.