...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3129 / 529 / 0
No przesadnie może napisał skrajność ale z tym przemytem i warunkach karnych to trafił w 10
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 4849 / 815 / 0
Racja. O tym .miejscu mowilem .
Zniechecilo mnie strasznie .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 2 / / 0
Ja mogę podzielić się swoją opinią z pobytu niestety trwającego tylko 4 tygodnie ale to z mojej winy w ośrodku leczenia uzależnień w żurawicy Jest to ośrodek na NFZ mówią że tam biorą wszystkich teoretycznie jest to od alkoholu ale 3/4 i pacjentów ma problem z wieloma użytkami Powiem tak karta terapeutyczna personel udany jedzenie fatalne Jeśli ktoś chce to w takim miejscu jest szansa nabrać nadziei na wyleczenie a z drugiej strony ośrodek można polecić nie ma jakiś wygórowanych głupich zasad jest bardzo dużo wolności takie sanatorium gdzie naprawdę Jak ktoś chce to się wyleczy a jak coś nie będzie chciał to i się napiję wieczorem ogólnie to polecam
  • 61 / 5 / 0
Jest gdzieś sens uderzać szukać detoksu od benzo w ludzkich warunkach bo inaczej sam z niego wyjde czy zostają mi sztuczki magiczne. Bo i tak 9 dni max i mnie czeka padaczka na okraglo przez wpierdalanie paczki benzo dziennie.
  • 536 / 118 / 0
No oczywiście, że tak. Po to są detoksy.
  • 61 / 5 / 0
No tyle ze nikogo nie obchodzi jaka jest twoja sytuacja, tam maja listy oczekiwan na przyjecie 100 stron, albo w ogole ich nie maja tylko kaza dzwonic w ciagu 15 minut codziennie czy ewentualnie ktos sie nie zjawi. Wiec czy ktos jest uzalezniony od 0.25 klona od miesiaca czy od 20mg dziennie i umiera nie robi im różnicy, i w tym jest troche problem. A ja zanim sie doczekam gdzies gdzie nie jest jakims ewentualnie obozem pracy bez leczenia gdzie moze przyjmuja od reki to dawno bede z rozwalonym mozgiem na wozku jezdzil.
  • 536 / 118 / 0
Nikt nie pytał.
To nie Idź.
  • 740 / 102 / 0
ȘWIECIE ! Bardzo mila kadra i zajebista obstawa lekowa !
Jeszcze jest za wcześnie by było już za późno
  • 2 / / 0
Hej, mam pytanie chciałabym się podjąć leczenia, jestem już kilka lat w fete zapatrzona..
W końcu chciałabym jednak zrobić coś inaczej ale rezygnacja z pewnych aktualnie rzeczy które robię jest dla mnie trudna (lubię mieć plan "do przodu").
Czytałam o kilku ośrodkach i przymierzam się na Nowy Dworek, chciałabym poprosić o aktualne info najlepiej od osób które niedawno (do 3,4 mc) lub są tam jak wygląda tam dokładnie plan dnia Pn-Pt, weekend So Nd, posiadanie telefonu, odwiedziny, jedzenie, bieganie, jakiś dodatkowy rygor czy coś, czy można wychodzić z ośrodka, czy jest tam As, czy palić można, i o której są ciszę nocne i czy np jak jest cisza o 23 to mogę wyjść z pokoju i iść zapalić? Jak wygląda mieszkanie z dziewczynami ilo osobowe są pokoje?
  • 536 / 118 / 0
Nikt Ci nie napisze tam z zewnątrz, bo po prostu nie wolno mieć tam telefonu. AS jest w prawie każdym ośrodku. Zapomniałem już jak to w ND jest. Niech ktoś mnie naprostuje. Chociaż pary mogły tam trafić że względu na specyficzny sposób leczenia. Szlugi wolno palić, po ciszy nocnej nie. Kawy też wpisujesz bo chyba 3 wolno tylko. Ja byłem w 2022 r. I takie szczątkowe dane mogę Ci podać. Aha od 6 do 22 cisza nocna
ODPOWIEDZ
Artykuły
Narkobiznes: z Telegrama do paczkomatu

Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
Francja stanie się "Meksykiem Europy"? Wartość rynku narkotykowego sięga 5 mld euro

Handel narkotykami stał się częścią francuskiej gospodarki i stanowi niemal część jej PKB. Obroty mogą przekraczać nawet pięć miliardów euro, a proceder ten może być źródłem utrzymania nawet dla 200 tys. osób.

Młody mężczyzna skręcał skręta na ławce pod kamerą monitoringu miejskiego

Operator, który obserwował zachowanie młodego mężczyzny siedzącego na ławce w Parku Garnizonowym widział jak młodzieniec zażywa narkotyki.

Według rządu USA Walgreens wydawał opioidy bez uzasadnienia medycznego

Departament Sprawiedliwości USA wytoczył proces przeciwko sieci aptek Walgreens, oskarżając ją o realizację milionów recept na kontrolowane substancje, w tym opioidy, bez odpowiedniego uzasadnienia medycznego. Zarzuty obejmują wydawanie recept z „czerwonymi flagami”, które wskazywały na ich potencjalną nielegalność.