Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Siemka. A propos poprzednich postów - mi się udało dostać receptę na retard 200 ze względu na kontuzję z dużym bólem i długim czasem oczekiwania do specjalisty i przeżytym krwawieniu z układu pokarmowego po NLPZ. Ale myślę, że najważniejsze było załączenie wcześniej uzyskanej recepty (ze względu na inny uraz i sprzed ponad roku). Bo Doretę to nawet bez żadnej interakcji.

A teraz jestem po 400mg + 0,5 alpry. Jest na tyle rozczarowująco, że dorzuciłem jeszcze 100, dodałbym 200, ale chciałbym sobie odpuścić przyjemność ataku padaczkowego.
Myślę, że wpływ na słabiznę moich odczuć wpływa też używanie leków normotymicznych i przeciwpsychotycznych. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia lub wiedzę w tym zakresie?
  • 2986 / 1000 / 0
u mnie obecnie sytuacja tak samo sytuacja potrafiąca rozczarować... teraz jestem na syropie Methadone Hydrochloride 0,1% Molteni, którym się substytuuję starając się redukować dawki - dzisiaj jednak była wpadka i poszło łącznie 62 ml.

jeśli chodzi o Tramal, to na ten moment nie mam po co otwierać kolejnej paczki, bo mam tak wywindowaną tolerancję, że teraz tylko silne opioidy przynoszą narkotyczne wyciszenie i stan zaspokojenia.

mam nadzieję, iż rychło uda mi się zejść i zrobić wreszcie tę chwilę przerwy aż w końcu receptory się nieco odzwyczają od stałej podaży egzogennych opioidów i będę mógł wrócić do mojego Tramalu, który także, pomimo słabszej mocy, całkiem lubię.

mimo dzisiejszej wpadki, jestem dobrej myśl. :tabletki: :papieros: :extasy:

Pozdrawiam, przodo
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 224 / 28 / 0
Wam też tak zapierdala muzyka na tramcu no tak to wkurwia, psuje fazę całą. Na podkładce bdz to samo może tylko ja tak mam xd
  • 2535 / 591 / 0
Też.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4829 / 811 / 0
Co znaczy zapierdala ? Ze sluchanie powoduje dyskomfort ?
Tzn opio rage
Mnie wkurwia jak ktos np glosniej gada . Ale to np na kodzie
A muza to wchodzi jedynie jakis blues , chill , ew rock alternatywny , balladki czy wyswiechtany pod opio grunge .
Nie wiem jak na tramku ale pewnie podobnie
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 2986 / 1000 / 0
ja niczego takiego nie spostrzegłem, wręcz przeciwnie - muzyka po opioidach brzmi dużo lepiej, jej odbiór jest znacznie głębszy. choć nie wiem, czy o to chodziło w pytaniu autora.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

with regards, przodownik
  • 191 / 6 / 0
Czy urwanie filmu i ockniecie się na noszach to brzmi jak atak padaczki? Za cholerę nie potrafię sobie przypomnieć jak do tego doszło, czy mnie kto pobił czy potracil. Spędziłem noc w szpitalu, następnego dnia okulista, chirurg szczekowo twarzowy. Złamanie ścian dolnej i bocznej lewego oczodołu, lewego łuku jarzmowego oraz wszystkich ścian lewej zatoki szczękowej, z krwią w zatoce. Ciekawie wyglądają też rany na pięściach, trochę jakbym się bił. Świadków nie było żadnych, ktoś znalazł mnie na przystanku.
Nawet jak mnie jedna babeczka oglądała, ja pytam: o, a tu jakby mi ktoś przyłożył , a ona: nie, to akurat mi wygląda na krawężnik 🙂

Edit: jeśli chodzi o "szczegóły": tego dnia przyjąłem 1300mg Tramalu retard, wkurzony jak ten retard bo nie działało, postanowiłem się wybrać po coś do dorzucenia....
Wróciłem z doświadczeniem.
  • 9 / / 0
nie spodziewalem sie ze tak latwo ogarnac sobie butle 96ml jhaha

czujee sie fantastycznie
  • 2986 / 1000 / 0
załatwienie Tramalu w jakiejkolwiek postaci nie jest zadaniem trudnym, choćby i wraz ze wskazaniem do refundacji, możliwości wykupu odpł. 30%, jeśli chodzi o większość użytkowników. ciekawy fenomen zachodzący u nas w kraju - opioid, mimo, że słaby, ale nadal, jest przepisywany przez lekarzy od tak, bez wahania. w moim przypadku jest to narkotyk, który na początku mojego uzależnienia, powodował jedne z najlepszych faz, które wspominam z nostalgią - mimo jego specyficznego profilu działania oraz słabszej mocy, działał na mnie bardzo odurzająco - identycznie jak silne narkotyki, które zażywam obecnie (morfina, metadon, dihydrokodeina). zaparcia, retencja moczu, zwężenie źrenic, uczucie ciepła, błogości, włączając w to popularne stwierdzenie o "zaniku wszelkiego zła", a także zwisy, przyjemne wyciszenie przy zamkniętej powiecie. później jednak, gdy wywindowała się tolerka, co zmusiło mnie do przejścia na mocniejsze środki, cała ta magia zanikła, a tramadol praktycznie w ogóle nie grzał, poszedł w odstawkę.

jednak mimo wszystko - bardzo dobrze go wspominam. w ubiegłym roku, po okresie dłuższej abstynencji jego narkotyczne właściwości pojawiły się ponownie i mnie zaspokajał prawie tak, jak podczas pierwszych faz. wiadomo - nie na długo, bo jak wiadomo schemat się powtarza i trzeba zmienić narkotyk na silniejszy.

także, czy to krople, retardy lub kapsułki - uzyskanie preskrypcji jest banalnie proste. teraz nie korzystam, ale czasem losowo wpadnie mi e-recka tu i tam, więc mam kilka tych biało-zielonych pudełeczek w szufladach.

with regards, przodownik
  • 499 / 100 / 0
Jedna z naprawdę niewielu wad opioidów dla mnie to właśnie pogorszony odbiór muzyki. Po prostu mogę zajebać tam blister thio. I odpalić ulubioną muzykę. Moment w którym przestaje mi się ona podobać mogę śmiało uznać jako punkt 'Oho! Wkręca się!' Brzmi tak jakby bez duszy. Tak samo, ale bez uniesień. Nie czuję tych emocji które normalnie muzyka przenosi.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kilkanaście tysięcy butelek wina i 270 kilogramów marihuany

Trzy osoby podejrzane o przemyt ponad 270 kilogramów narkotyków ujęli wielkopolscy policjanci - podała we wtorek KWP w Poznaniu. Szacunkowa wartość przejętych narkotyków to 12 mln zł.

TikTok: Dlaczego alkohol jest akceptowalny, a marihuana zakazana?

TikTok to jedna z najpopularniejszych platform społecznościowych na świecie, która przyciąga miliony użytkowników każdego dnia. Jednak jej polityka dotycząca treści związanych z marihuaną i alkoholem wywołuje liczne kontrowersje. Platforma całkowicie zakazuje promowania konopi, jednocześnie pozwalając na reklamowanie alkoholu pod określonymi warunkami. To podwójne standardy, które nie tylko irytują branżę konopną, ale także wpływają na postrzeganie tych substancji przez społeczeństwo.

Policjanci odkryli plantację marihuany w domu 77-latki pod Lubaniem. Zbierała na remont

Plantację konopi indyjskich znaleźli policjanci w domku 77-letniej kobiety, w wiosce koło Lubania. Kobieta tłumaczyła na przesłuchaniu, że produkowała marihuanę, bo potrzebowała pieniędzy na remont domu.