Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 493 / 99 / 0
1. To nie benzodiazepina.
2. Nie, nie kłóci się.
  • 59 / 6 / 0
Czyli nie uspokaja?
  • 493 / 99 / 0
Sulpiryd jak mi kiedyś lekarka powiedziała. Ma działanie aktywizujące. XDD
Nie no to nie kwetiapina czy tisercin. Ten sulpiryd brałem raz w życiu. To kurwa takie niewiadomo co było. I kuśka nie staje.
Spróbuj, a nóż uspokoi. Ale nie sądzę, bo?
Powód napisałem Ci powyżej.
  • 59 / 6 / 0
No to faktycznie dziwne został przepisany po słowach "poproszę coś taniego na nerwy" choć fakt pacjent pil i wpadał w ciągi alkoholowe trzeźwość od 3 mięscy.
  • 943 / 262 / 0
16 grudnia 2024EscapeFromDeadIsland pisze:
Czyli nie uspokaja?
Zależy, co jest podłożem nerwów. Mnie pamiętam ratował po ciagach na kanna, kiedy już doszedłem do momentu, że po każdym z takich wpadałem co w rodzaju depresji psychotycznej (nie miałem takiej diagnozy, bo jedyną tego typu hospitalizację szybko przerwałem, ale czytałem o niej co nieco i objawy mi się pokrywały).

Jeśli więc chłopa, który przeczuwa nadchodząca katastrofę zmienia w człowieka, który czuje się normalnie to tak - uspokaja xD
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 484 / 107 / 0
Bo to jest lek na psychozy. Rycie bani, kisiel z mordy po tym idzie i tyle. Człowiek chodzi otępiały i nie kuma bazy. Może tak właśnie zachowują się "spokojni" ludzie?
  • 943 / 262 / 0
@nicki

W niskich dawkach, o których zapomniałem wspomnieć, że biorę, nie dziala chyba na psychozy, tylko antydepresyjnie i aktywizujaco.

Bynajmniej nie nazwałbym swojej bani zrytej po kuracji na tym leku, kisielu żadnego też nie uświadczyłem. Jest progres i naprawa mozdzku.
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 59 / 6 / 0
Dawaka 50mg codziennie rano to mała. Oczywiście przed posiłkiem.
  • 631 / 169 / 0
19 grudnia 2024nicki pisze:
Bo to jest lek na psychozy. Rycie bani, kisiel z mordy po tym idzie i tyle. Człowiek chodzi otępiały i nie kuma bazy. Może tak właśnie zachowują się "spokojni" ludzie?
Tylko z początku są takie objawy, kiedy neurony dostrajają się w mózgu do nowej substancji. Po tygodniu ten efekt mija i masz już czystego powera, w sensie aktywizację. Ważne jest by pilnować odstępu 2h od jedzenia, herbaty czy kawy.
  • 2735 / 25 / 0
Bardzo fajny lek, który pozwolił mi jasno potwierdzić że większość moich objawów wynikała z problemów z regulacją dopaminy. Póki co sprawdzałem tylko dawki 50-100mg. Mega fajne wejście substancji, szkoda tylko że takie krótkie - czysty dopaminowy kop. Spróbuję jeszcze podjęzykowo, a może nawet donosowo, ku chwale nauki.

Rozważam przejście na amisulpryd, żeby zachować potencjał terapeutyczny jednocześnie wydłużając działanie pojedynczej dawki.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
Silny psychodelik amazońskich szamanów. Chcą nim leczyć ludzi

“W przypadku uzależnienia od alkoholu 50 proc. osób wraca do nałogu w ciągu trzech miesięcy, a około 60–70 proc. w ciągu trzech lat. Leczenie samo w sobie nie zmieniło się zasadniczo od 70 lat, więc istnieje pilna potrzeba nowych leków i podejść terapeutycznych. Jeśli DMT może dostarczyć bardziej efektywnego podejścia, warto to zbadać” - wyjaśnia prof. Ravi Das, który wraz z prof. Jeremym Skipperem prowadzą badania w University College London.

Miał umrzeć w więzieniu. Trump ułaskawił twórcę rynku w darknecie.

Założyciel czarnego rynku Silk Road, działającej w latach 2011-13 platformy pozwalającej na handel nielegalnymi produktami i usługami w darknecie, został skazany na podwójne dożywocie i czterdzieści lat więzienia bez możliwości warunkowego zwolnienia. Zgodnie z obietnicą Donald Trump ułaskawił go pierwszego dnia rządów.

Polacy mieli w Islandii plantację marihuany. Ich proces odbędzie się w Łodzi. Jakie są kulisy?

Po wpadce trafili do Polski. Ich proces odbędzie się w Łodzi. Jakie są kulisy tego procederu?