Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
16 stycznia 2025papiesznik pisze: Elvanse jest dostępny na RPZ, lecz powiedzcie mi dlaczego lekarzowi ani jednemu ani drugiemu nie wyświetlało się na ich stronie do wypisywania recept? Co oznacza że nie mogli wystawić recepty na elvanse bo nawet im się nie wyświetlało i lekarz powiedział że specjalista musiałby wystawić papierową receptę RPZ na ten lek.
Jak u was było z tym?
Z tego, co mi się obiło o uszy, to tylko specjalista może taką receptę wypisać. Nie wiem czy chodzi o psychiatrę czy o kogoś kto jest psychiatrą i specjalizuje/zajmuje się ADHD/ADD.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
17 stycznia 2025Merx pisze: @papiesznik a był to lekarz specjalista psychiatrii czy innej specjalizacji? bo do tego właśnie próbujemy dojść czy tylko specj. pscyhiatrii może to wypisać.
Gdyby elvanse dało się tak to by wypisała, więc raczej musi to naprawdę specjalista psychiatrii
Doprecyzować chcę też to że lekarz POZ wypisuje mi medikinet RPW oraz actimodan RPZ ale Elvanse nie może bo nie widzi tego leku żeby wybrać :(
EDIT: @Merx każdy lekarz może przez gabinet.gov wystawić jak coś, bo wyszukuje już normalnie
właśnie mówiła mi, że w razie jakby nie mogła przez swój system to mi wypisze przez gabinet.gov złota kobieta z niej <3
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Piła: Z marihuaną przyszedł do policjantów
Funkcjonariusze Wydziału Kryminalnego zatrzymali dwie osoby poszukiwane w jednym z mieszkań w centrum Piły. Podczas czynności do tego samego mieszkania przyszedł inny mężczyzna, który nie spodziewał się tam widoku policjantów. 29-latek posiadał przy sobie marihuanę i też został zatrzymany - informuje sierż. szt. Wojciech Zeszot z KPP w Pile.
Czy Kanadyjczycy używają marihuany w miejscu pracy? Znamy wyniki badania!
Czy legalna marihuana w miejscu pracy to codzienność w Kanadzie? Nowe badania ujawniają zaskakujące dane na temat pracowników. Dowiedz się więcej!
Handlował narkotykami na bazarze. Diler działał pod przykrywką stoiska z akcesoriami do telefonów
Policjanci z Wydziału Operacyjno-Rozpoznawczego Komendy Rejonowej Policji Warszawa VI zorganizowali akcję, podczas której zabezpieczyli znaczną ilość środków odurzających. Przejęli heroinę, mefedron, kokainę, tabletki clonazepamu oraz egzysty. Łącznie mundurowi zabezpieczyli blisko 119,84 gramów zabronionych prawem środków odurzających. Policjanci zatrzymali również 60-latka, do którego należały narkotyki.