muszę naprawdę teraz pomyśleć, jak to ogarnąć, aby w końcu się z tym zatrzymać. co prawda już nieco się odtrułem, bo nawet nieduże dawki buprenorfiny spowodowały natychmiastową ulgę, to i tak jeszcze zmagam się z objawami odstawiennymi przy próbie całkowitej odstawki. trudno mi jest przerwać sam cug, a co dopiero rozpocząć chociażby nawet chwilową abstynencję - głody, które występują nigdy nie bywały tak silne.
metadon planuję zostawić na naprawdę kryzysowe momenty i póki co go nie otwierać, mam nadzieję, że wytrzymam na ucinaniu samego Bunondolu. dzisiaj zażyłem 1.8 mg z rana i jest znośnie, choć fazy oczywiście brak, ale w przypadku bupry to wiadome, przynajmniej u mnie.
pozdrawiam wszystkich opiatowców i życzę znośnych dni w dobie obecnego kryzysu!
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Co do mnie to lecę na 450mg z pregą.
Tramalu.
Najwięcej po dwa gramy tramca brałem.
Kokaina podróżuje przez Atlantyk w bananach. Porty nie radzą sobie z kontrolą
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Zmiany w mózgu u użytkowników marihuany mogą wynikać z innych czynników, twierdzą naukowcy
W miarę jak marihuana zyskuje popularność zarówno w celach medycznych, jak i rekreacyjnych, rośnie potrzeba zrozumienia jej długofalowego wpływu na zdrowie, szczególnie na strukturę i funkcje mózgu. Najnowsze badanie opublikowane w czasopiśmie BMJ Mental Health rzuca światło na tę kwestię, sugerując, że zmiany w mózgu związane z marihuaną mogą nie mieć charakteru przyczynowego. To odkrycie otwiera nowe wątpliwości dotyczące wpływu marihuany na zdrowie, które mogą być kluczowe dla dalszego kształtowania polityki zdrowotnej.
Międzynarodowa konferencja o marihuanie w Niemczech: Politycy omawiali zmiany w prawie
Spotkanie w Berlinie było kolejnym krokiem w serii międzynarodowych konsultacji zapoczątkowanych w 2022 r. przez Niemcy, Maltę, Luksemburg i Holandię. Każdy rok przynosi nowe doświadczenia i wyzwania, które kraje te wspólnie analizują. Tegoroczna konferencja zgromadziła nie tylko polityków, ale także ekspertów z Europejskiej Agencji ds. Narkotyków (EUDA), naukowców oraz przedstawicieli organizacji społecznych.
"Realizowali recepty na potęgę". W miesiąc Polacy nakupili marihuany za 42,6 mln zł
W październiku br. Polacy wydali na medyczną marihuanę rekordową sumę 42,6 mln zł - wynika z danych firmy PEX dla Rynku Zdrowia. To o 5,7 mln więcej niż w całym 2022 r. i blisko 1/3 tego, ile zapłacili w 2023 roku. Wycofanie konopi z tzw. receptomatów ma utrudnić dostęp do preparatów na bazie suszu i ukrócić nadużycia. Na ile system będzie szczelniejszy, dopiero się okaże.