Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 79 / 12 / 0
@EscapeFromDeadIsland mi przepisuja Sandoza lub Egzystę - osobiście łykałam większość: Accord, Zentivę, Sandoza, Egzystę, Pragiolę, itd. Itd. i najbardziej przypadło mi do gustu Tabagine - mała paczka i blistry, takie fajne kwadratowe, itd. (No, chyba Zentiva ma takie smukłe jeszcze).
Z generykami było chyba tak że nie mogą odchylać się z dawką o 10 (?) %, więc jakiejśtam kosmicznej różnicy nie ma w działaniu, szczególnie przewlekłym. A dla pregabby i ogólnie ćpaków (np. czterogramowych) tym bardziej %-D
lol [*]
  • 26 / 2 / 0
Czyli nie sugerować się producentem tylko ceną?
  • 461 / 101 / 0
Producent bez znaczenia, może zentiva lekko lepiej klepie. Ale droższa, nie opłaca się
  • 69 / 15 / 0
Chyba udało mi się zejść. Przez ostatni miesiąc jadłem już "tylko" 600-750 mg az paka sie skończyła w sobotę i od tamtej pory jestem free.

Jest chujowo, ale stabilnie. Jedna tabletka xanaxu z rana zdecydowanie pomaga, nie ma porównania do zejścia jakie przechodziłem beż żadnej innej farkmakologii.
ODPOWIEDZ
Newsy
Australijscy naukowcy przedstawili wyniki badań. Przyspiesza starzenie, może zwiększać ryzyko raka

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Addiction Biology" wskazuje, że używanie konopi może prowadzić do uszkodzeń komórek, zwiększając ryzyko powstawania nowotworów złośliwych. Co więcej, genotoksyczne skutki mogą być przekazywane następnym pokoleniom.

UEFA wszczęła dochodzenie w sprawie sędziego, który mógł zażywać narkotyki podczas Euro w Niemczech

Unia Europejskich Związków Piłkarskich (UEFA) wszczęła dochodzenie w sprawie angielskiego sędziego Davida Coote'a, podejrzanego o zażywanie narkotyków.

Malediwy: Kanadyjczyk skazany na dożywocie za handel marihuaną

Kanadyjczyk, który na Malediwach miał spędzić wakacje życia, skończył z dożywotnim wyrokiem za handel marihuaną. Wyrok wywołał poruszenie zarówno w Kanadzie, jak i na Malediwach, przypominając światu, jak drastycznie różne są przepisy antynarkotykowe w różnych częściach globu.