Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 2252 / 383 / 0
Chodzi o łatwość dostępu, a nie o istnienie aplikacji.
  • 59 / 17 / 0
Nie zapominajmy, że w Polsce jest dużo bardzo małych miejscowości hermetycznych, gdzie każdy każdego zna i taki lekarz podejrzy sobie sąsiada, który np. miał rzeżączkę czy ma HIV. Po co mu ta wiedza? A lekarz jest tez tylko człowiekiem i na imprezie po kilku głębszych też może coś palnąć
  • 418 / 164 / 0
@andi3033, siejecie zamęt i dodatkową panikę nie wiedząc jak to funkcjonuje. Nikt, nigdy, nigdzie nie umieści ogólnodostępnie informacji o chorobach w stylu HIV czy rzeżączka %-D skończcie siać zamęt bo nie wiecie jak ten system funkcjonuje.

Dodam tylko, że pacjenci z AIDS na leki nie dostają recepty, także już w ogóle strzał kulą w płot.
Sama przez miesiąc musiałam brać leki antyretrowirusowe i pomimo, że brałam 3 różne leki na żaden nie dostałam recepty. Nie ma śladu po takich lekach na P1, a jednak skądś je miałam ;) Takie leki pacjenci dostają odliczone na konkretną ilość dni z ośrodka zajmującego się pacjentami z HIV/AIDS, nikt nie chodzi po takie leki do apteki, bo po pierwsze zostawiłby całe średnie miesięczne wynagrodzenie w aptece kupując te leki - tak, jakbym miała kupić leki antyretrowirusowe w aptece na miesiąc zostawiłabym w aptece ok. 5k, tymczasem nawet nie doszłam do apteki, bo wszystko dostałam w szpitalu zakaźnym od ręki do domu. Także skończcie tworzyć fantastyczne teorie, które z rzeczywistością nie mają nic wspólnego.
  • 106 / 32 / 0
Jak dla mnie jest to sytuacja w 100% patologiczna i jak najbardziej trzeba bić na alarm.
  • 418 / 164 / 0
No wiadomo, że dla benzowraków czy opiowraków jest patologiczna, bo skończył się łatwy dostęp %-D jakby nagle wycofali benzo i inne tego typu leki z obrotu też byście krzyczeli, że jest patologiczna %-D
Niestety w tej sytuacji pretensje można miec tylko do siebie, jak się skakało po 10 lekarzach, korzystało z receptomatów to eldorado się skończyło.
  • 74 / 7 / 0
Czyli jak wrócę do starej wiedźmy co dorabia w NFZ na kontrolę to dzięki tej ustawie jeszcze dostanę opierdol za marna paczkę lorka 1mg super prawo. Dosłownie jest się o co burzyć.
  • 106 / 32 / 0
Nie mówię o benzo czy opiowrakach, mówię o praktycznie niekontrolowanym dostępie do super wrażliwych danych, które będą wykorzystywane w wielu poza medycznych, często kryminalnych celach.
  • 5125 / 889 / 0
17 listopada 2024ladyinnaightmares pisze:
W teorii tak, w praktyce to tak nie działa.
Aplikacja blokuje zbyt częste pobieranie danych. Jak zaczniesz sobie wpisywać pesele jeden za drugim, to najpierw będzie sypać ostrzeżeniami i stopniowo wydłużać czas wyszukania danych. Czy zablokuje całkowicie? Nie wiem, ale ostrzeżenia już nie raz mi wyskakiwały.
Dwa, że uwierz, że nikomu się nie chce w takie rzeczy bawić.
Wiejski lekarz ktory nie ma co robic oprocz picia kawki na pewno z nudow sprawdzi i ba całe wypizdowo pojdzie fama że ten syn tego poczciwego rolnika Teofila bierze jakies henzo i pewnie strzykuje je tentniczo.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 31 / 1 / 0
17 listopada 2024EscapeFromDeadIsland pisze:
Czyli jak wrócę do starej wiedźmy co dorabia w NFZ na kontrolę to dzięki tej ustawie jeszcze dostanę opierdol za marna paczkę lorka 1mg super prawo. Dosłownie jest się o co burzyć.
witam mialem tak samo POZ w piatek xD zostalem przeswietlony od gory do dolu dziad wydyktowal mi chyba wszystkie recepty z pol roku z laska dostalem recepte z obszerna reprymenda slowna i nakazem znalezienia sobie innego lekarza xD.
niektore osoby w tym temacie pisza ze dopóki ma sie czyste ikp to nie ma podstaw do zaniechania wystawienia benzo %-D jak widac no jest.
  • 602 / 108 / 0
Na pewnej grupce dot recept jedna babka pisała ze niby dostala wezwanie w sprawie JP, i pisala ze sporo sie zaopatrywala u niego. Nie znam jej więc nie wiem na ile to real info ale myślałem ze warto podać jako ciekawostkę. Ciekawe czy jeszcze postawia stronę czy tym razem jest to ban ostateczny :D
:tabletki:
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.