06 listopada 2024SAIGRY pisze: Dobra zacząłem od 150mg i o dziwo dobrze działa jak na mój tak przetyrany układ gabaergiczny. Ciekawe jak długo będzie to trwać, aż działanie osłabnie...
Minęły trzy lata więc pytam : zmieniło się postrzeganie pregabaliny przez lekarzy czy nie?
Pregabalinę łatwo skołować. Ja nigdy problemów nie miałem. Może się coś zmieniło przez ten rok jak nie miałem styczności. Tak to nie używam.
Od siebie polecam jak nie masz tolerancji to 200mg wsypać do kieliszka na wóde ok 100ml dobrze wymieszać i wypić.
Zażywałem pregabe donosowo i działało jednak jest to nieprzyjemne. Proszku jest dużo, fatalnie pachnie (zapach dentystyczny/plomba), dużo idzie w zatoki i do gardła, nos bardzo wysusza. Nie znam biodostępności przez błony śluzowe ale działa i atakuje znacznie szybciej. Chyba 450mg tak przyjmowałem. Tam już serio nie ma co kruszyć.
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Pierwszy krok do legalizacji marihuany? Posłowie koalicji powołali zespół w Sejmie
Ryszard Petru i Klaudia Jachira pokierują specjalnym zespołem, który zajmie się depenalizacją posiadania niewielkich ilości konopi – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. O swoich planach informują póki co oszczędnie.
Marihuana rekreacyjna na Florydzie pozostanie nielegalna, w referendum zabrakło 3%
Marihuana rekreacyjna na Florydzie nadal będzie nielegalna pomimo, że za jej legalizacją dla osób powyżej 21 roku życia opowiedziało się 57% głosujących. Referendum odbyło się w ramach wyborów prezydenckich. Co ciekawe za liberalizacją prawa konopnego głosował będący Republikaninem Donald Trump, który udział w wyborach brał właśnie na Florydzie. Jest to o tyle ciekawe, że gubernator stanu Ron DeSantisa i przywódcy Republikanów z Florydy byli przeciwni zmianom i wydali na kampanie przeciwko legalizacji zioła wiele milionów dolarów. „Legalna marihuana to jedynie zyski dla korporacji i smród marihuany na ulicach.” – twierdzi DeSantis.
Medyczna marihuana dla psów i kotów? Brazylia jest na tak!
Krajowa Agencja Nadzoru Zdrowia w Brazylii podjęła niedawno ważną decyzję o zmianie rozporządzenia SVS/MS 344/1998. Ma to na celu umożliwienie regulacji produktów na bazie medycznej marihuany dla zwierząt przez brazylijskie Ministerstwo Rolnictwa i Hodowli.