02 marca 2020stuk pisze: Ten lek nie jest do ćpania, bo prawie w ogóle nie działa.Dalej wyczytałem, że skutkiem ubocznym są jakieś ślady na skórze.Jak coś mi się stanie to mnie kurwica weźmie.Ten portal to stek głupot.
Swoją drogą - zauważył ktoś, aby dorzucanie przestało na niego działać ? Pytam, bo u mnie ma miejsce taka sytuacja, w dawkach ok 125mg, czyli standardowych. Nigdy nie zarzucałem więcej niż 250mg (raz mi się zdarzyło, ale chyba lepiej dorzucać niż walić na raz taką ilość, chociaż na BL pisali że wrzucali po 600mg i mieli efekty podobne do oxykodonu).
Swoją drogą #2: jakby nie patrzeć, to tianeptyna jest TLPD, który w jakiś sposób działa na receptory opioidowe z taką siłą, że ma potencjał uzależniający, a nie kojarzę, aby ktokolwiek na forum pisał, że ćpa TLPD. Muszę poczytać trochę o psychofarmakologii tego związku i dowiedzieć się, dlaczego coś TLPD-like (o ile nie typowo specyficzny TLPD) działa jak opiat, którym się można ućpać lepiej niż kodeiną.
19 października 2024KarnyMuchomor pisze: Nie wiem jak to ma niby działać w ilości 3 tabletek dziennie
Choć sama kwestia używania opiatu jako antydepresanta jest mocno dyskusyjna.
SUMMARY: NIE POLECAM TIANEPTYNY DROGA DOZYLNA
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Narkotyki łatwiej dostępne w Warszawie niż alkohol. Dowóz 24/7
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Od dziś fentanyl i marihuana niedostępne w receptomatach
Fentanyl i marihuana są na liście substancji, których nie można kupić poprzez receptomaty. Dziś wchodzi w życie rozporządzenie ministra zdrowia w sprawie środków odurzających i substancji psychotropowych.
Blisko tona narkotyków wartych 43 mln PLN zabezpieczona przez CBŚP
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji Zarządu w Lublinie, przeprowadzili realizację, w trakcie której na terenie województwa mazowieckiego dokonali likwidacji kompletnej linii produkcyjnej substancji psychotropowych w postaci 3-CMC, zabezpieczając przy tym narkotyki o łącznej wartości ok. 43 mln PLN. Śledztwo nadzorowane jest przez Lubelski Wydział Zamiejscowy Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej.
Marihuana zmniejsza grubość kory mózgowej – mówią badania na temat wpływu konopi indyjskich na mózg
Kanadyjskie badania dotyczyły wpływu używania konopi indyjskich na strukturę mózgu u młodzieży. Prace badawcze, prowadzone przez zespoły Gracieli Pineyro i Tomasa Pausa, wykazały, że stosowanie THC (tetrahydrokannabinolu – organicznego związku chemicznego z grupy kannabinoidów, głównej substancji psychoaktywnej zawartej w konopiach) przez nastolatków prowadzi do zmniejszenia grubości kory mózgowej. Zaobserwowano, że THC powoduje zanik dendrytów – struktur neuronowych niezbędnych do komunikacji międzykomórkowej, co może skutkować atrofią określonych obszarów kory w okresie krytycznym dla rozwoju mózgu.