Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 625 / 395 / 0
Czyli według Twojej teorii pregabalina zbija działanie moklobemidu? Możesz to jakoś wytłumaczyć? Co do libido.
Nie odczuwam żadnej różnicy bo i tak to nie miałem przed wzięciem pierwszej dawki pregabaliny.
Mówiłeś że masz spore doświadczenie z Moklo. Możesz w skrócie odpowiedzieć po jakim czasie u Ciebie lek przestawał działać i czy można powrócić do stanu poprzedniego odstawiając go na jakiś czas?
  • 576 / 120 / 0
Herezje jakieś chyba. Biore moklo 300-300-0 + pregabalina 300mg do 600mg lub wyskokowo 900mg+ i dzialanie jest dobre.
Moklobemid nie jest potężny na lęki i prega z resztą też. Razem odczuwam synergie i zwiekszony efekt antydepresyjny moklo. Ale cos jest na rzeczy w tym ze inaczej sie czuje niz na samym moklobemidzie.
  • 126 / 12 / 0
Najbardziej dolegają mi lęk przed zmianą sytuacji życiowej, impulsywność(jakaś cięższa sytuacja to mogę zrobić magika), fobia społeczna, natrętne negatywne myśli, obniżenie nastroju. Przerobiłem już prawie wszystki ssri i snri, chciałbym spytać o moklobemid psychiatrę, tylko czy ma on taki profil działania, który pomoże na to co wyżej?

Ewentualnie dołoże prege do niego jakieś 2x150mg, bo mam jej sporo.
  • 79 / 11 / 0
@SAIGRY Obawiam się, że na natrętne myśli moklobemid nie podziała, bo on hamuje rozkład noradrenaliny i dopaminy, które są neuroprzekaźnikami dającymi napęd. Ja bym go nie dał na takie rzeczy. Wątpię też by pregabalina tonowała działanie moklobemidu, ale jak Twój lekarz się zgodzi na takie połączenie i uzna je za stosowne dla ciebie, no to próbuj.
  • 1032 / 183 / 0
@SAIGRY jeśli masz fobię społeczną to moklobemid może ją pogorszyć, u mnie tak było, chociaż nastrój się poprawił i miałem więcej energii.
  • 2245 / 448 / 0
U mnie moklobemid działał dobrze przeciwlękowo, a mam duże doświadczenie z tym lekiem.

Do kolegi który wali 900mg pregi i twierdzi, że jest spoko, rób tak dłużej i na pewno będzie fajnie, powodzenia. Herezje się w tym temacie pojawiają, ale nie w moich postach.

@MarekWawka Moklobemid wpływa też na rozkład serotoniny. I piszę po raz enty, że ta substancja jest iMAO-A i, w dawkach powyżej 600mg, iMAO-B. Dopiero w tych wyższych dawkach oddziaływanie na metabolizm dopaminy jest bardziej znaczące.

@zburzony To interesujące, w jakich dawkach i co konkretnie się działo? Opisz. I czy dobrze mi się kojarzy, że to Ty waliłeś jakieś popieprzone miksy antydepresantów, czy był to ktoś inny z tego wątku?
15 października 2024Ptaszyna pisze:
postanowiłem odpalić w życiu tryb mroczności
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 1032 / 183 / 0
@Vetulani44 zgadza się, przez kilka lat waliłem chore miksy leków, nawet do 9 na raz. Ale mi to przeszło, teraz biorę tylko dwa plus alprazolam okazyjnie.
Moklobemidu brałem 300 mg ale też z innymi rzeczami, nie pamiętam dokładnie ale pewnie z 5 różnych leków wtedy brałem, na pewno też jakieś SSRI/SNRI.
Od początku było pobudzenie, więcej energii, nastrój w górę, motywacja itd ale czułem też lekki niepokój i bardziej stresowałem się przy ludziach w robocie. Po kilku tygodniach dobre efekty minęły ale ten niepokój i stres zostały.
  • 2245 / 448 / 0
Więc proszę, zaznaczaj co dokładnie brałeś pisząc takie posty jak Twój poprzedni. Stosujesz niebezpieczne miksy (imao+snri), a potem o tym nie wspominasz i wydźwięk jest taki, jakby odpowiedzialny był sam moklobemid.
15 października 2024Ptaszyna pisze:
postanowiłem odpalić w życiu tryb mroczności
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kuter US Coast Guard „Resolute” dostarcza do portu narkotyki o wartości 115 milionów dolarów

W minioną środę 58-letni kuter amerykańskiej straży przybrzeżnej (US Coast Guard) Resolute zawinął do macierzystego portu w St. Petersburgu na Florydzie z pokaźnym ładunkiem — 4395 kg kokainy i 2490 kg marihuany o czarnorynkowej wartości szacowanej na 115 milionów dolarów. Narkotyki zostały przejęte w wyniku operacji antynarkotykowych prowadzonych na wodach Karaibów, a zatrzymani w związku z tym procederem podejrzani wkrótce staną przed amerykańskim wymiarem sprawiedliwości.

Zatrzymani w sprawie opioidów. Wśród nich dostawca plastrów z fentanylem dla ''Ducha'' z Żuromina

Policjanci z Radomia, przy wsparciu funkcjonariuszy z Kielc, zatrzymali w Ostrowcu Świętokrzyskim trzy osoby podejrzane o nielegalny obrót opioidami. Aresztowano dwóch mężczyzn oraz kobietę. Zatrzymania mają związek z dużym śledztwem dotyczącym między innymi wprowadzania na rynek znacznych ilości plastrów z fentanylem na terenie Żuromina.

Sąd Najwyższy uznał, że stanowe przepisy są niekonstytucyjne. 1200 sklepów może pozwać miasto

Sędzia Kevin Kerrigan uznał za niekonstytucyjne przepisy, pozwalające na natychmiastowe zamykanie sklepów, podejrzanych o nielicencjonowaną sprzedaż produktów konopnych. W imieniu Sądu Najwyższego Nowego Jorku Kerrigan orzekł, że prawo jest „potencjalną farsą”, naruszającą zasady uczciwego procesu.