Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 176 / 48 / 0
Nie no kolega chyba źle się wyraził. Chociaż w sumie nic nie wiadomo

Swoją drogą. Pochwalcie się jakie największe dawki wrzuciliście jednorazowo. Ja jestem czikenem i więcej niż 8 gram złotego czy 5 gram zielonego nie ładowałem.
  • 180 / 57 / 0
@dasmoker
250g zwłaszcza czerwonego w ciągu weekendu zdecydowanie nie jest dobrym pomysłem, no chyba że chcesz wywalić sobie tolerancję w kosmos i być może przedawkować, co co prawda cię nie zabije, ale zdecydowanie nie jest przyjemne. W ogóle czerwony kratom jest dość zdradliwy, bo tolerancja w jego przypadku rośnie najszybciej i można się doprowadzić do takiego stanu, że bierzesz dawkę za dawką, działania praktycznie nie czujesz, aż nagle dostajesz dreszczy, mdłości, zawrotów głowy i innych objawów kratomowego overdose.
  • 57 / 7 / 0
@ledzeppelin2 Ja kratom kupuje przeważnie po 300g - wtedy wychodzi ok 220zl za taka paczke (mialem rabat u wendora wiec ostatnio za 250g dałem 180zł ;p ) więc nie jest tragicznie.

@archer no właśnie jakoś w ubiegłym tygodniu przedawkowałem (ok 40g zmiksowane z różnych rodzai) - jak wpiszesz w duckduckgo "objawy przedawkowania kratomu" to miałem wszystkie ;p najgorsze nudności i zawroty głowy, bo serio takie mocne, jak po kilku piwach ;p Od tego czasu nie umiem poczuć w ogóle tego co wcześniej. Na dzień dobry wrzuczam z 20g na początek dnia i nie czuje niestety tego tak jak wcześniej.
Chyba nadchodzi pora na detox kratomowy :)

@Saguaro99 Zmiany nastroju to chyba nieodłączny element zabawy z odmiennymi stanami świadomości. To jest tak szeroko nazywane "uzależnienie psychiczne" a raczej jego symptom. Wiesz, "wczoraj było dobrze bo dopamina/serotonina były podniesione, dziś jest chujnia bo są przez to poniżej normny" - dlatego pierwsze co to odczuwamy chęć wzięcia tego co podniesie nam neuroprzekaźniki.
Kratom przy regularnym stosowaniu na pewno wpływa na samopoczucie - czytałem, że na pewno powoduje rozdrażnienie, złość. Nie było mi dane odczuć tych symptomów, może za krótkie przerwy robie? ;p No nie wiem. Zbliżam się do detoxu kratomowego, najwyżej dam znać później co robiłem, co czułem i jak to ogarnąłem :)
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 180 / 57 / 0
@Nefilim
20g na początek dnia to bardzo dużo. Spróbuj zejść z tych dawek. Serio, w przypadku kratomu less is more ma naprawdę sens. Ja zredukowałem ostatnio dawki i działanie, gdy już się przyzwyczaiłem do mniejszych, wcale nie osłabło. Za to wyraźnie osłabły sajdy.
  • 92 / 2 / 0
02 listopada 2024Vetulani44 pisze:
Że co, w weekend zużywasz 250 GRAMÓW? Przez dwa dni?!
Ty chyba pijesz zmielony majeranek a nie kratom.
Tak dokładnie od piątku do niedzieli zdarzało mi się pochlonac max 350g czerwonego maeng da od czołowe go vendora w Holandii, teraz trochę się uspokoiłem i ten weekend skończyłem na 190g

scalono — NIE pisz posta pod postem, używaj opcji Edytowania! @Vetulani44

Przestałem codziennie narkotyzowac się kratomem i dopijac browarami teraz spożywam 15-20g dziennie i czuje się jak najbardziej ok, chciałbym zjechać do jak najmniejszej dawki ale niszczą mnie weekendy w które ładuje pod korek chociaż i tak jest lepiej niż było

scalono x2 — przeczytaj powyższą adnotację, skończ takie pisanie. @Vetulani44

Fajnie ze można poskromić tolerancję na ten specyfik nie toksycznymi rzeczami typu grejprut czy kurkuma
  • 176 / 48 / 0
Ja może przewrażliwiony jestem, zbyt strachliwy. Ale dla mnie 350 gram prochu który średnio się trawi, i dość mocno gazuje w żołądku, niczym trawa u krów w połączeniu z browarami to trochę proszenie się o kłopoty. Mi się już te 20 gram dziennie wydaje dużo ale ja jestem paranoikiem.

Z ciekawości @dasmoker . Jakie są efekty przy takich dawkach?
  • 2940 / 977 / 0
przyszło do mnie 100 g kratomu (Red Maeng Da), które zamówiłem i jestem po porannej konsumpcji, tj. herbaty z ok. 8 gramów. to raczej niewielka ilość sądząc po mojej obecnej tolerancji na opiaty, ale pomimo tego odczułem lekki efekt i redukcję skręta po farmaceutykach. kratom jest na tę chwilę moją jedyną i ostatnią nadzieją, aby przerwać i zaniechać używania opioidów, oczywiście na jakiś czas. mimo, że ciąg, w którym obecnie jestem jest dosyć krótki, to i tak były ogromne problemy z rzuceniem i zrobieniem przerwy, chociażby celem zbicia tolerki. ilość stu gram powinna wystarczyć, aby załagodzić negatywny stan psychiczny i fizyczny po odstawieniu. mam nadzieję, że dzięki temu mi się uda. szczegóły i późniejsze rezultaty będę relacjonował, bo póki co nic wiążącego nie zaszło.

komuś tutaj kratom pomógł przy odstawieniu farmaceutycznych opioidów? chętnie bym przeczytał czyjeś doświadczenie związane z tym procesem przy użyciu kratomu.

pozdrawiam entuzjastów tego ziela, przodownik!
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Newsy
"Zdała sobie sprawę", że to "doskonały sposób na ukrycie biznesu narkotykowego". Nie żyje dziecko

Właścicielka nowojorskiego żłobka, w którym rok temu dziecko zmarło wskutek zatrucia fentanylem, przyznała się we wtorek do zarzutów posiadania i dystrybuowania narkotyków. Jak mówił prokurator, gdy Grei Mendez rozpoczęła działalność, "zdała sobie sprawę", że to był w rzeczywistości "doskonały sposób na ukrycie biznesu narkotykowego". Wyrok w sprawie kobiety ma zostać ogłoszony 3 marca. Grozi jej dożywocie.

Sąd Najwyższy uznał, że stanowe przepisy są niekonstytucyjne. 1200 sklepów może pozwać miasto

Sędzia Kevin Kerrigan uznał za niekonstytucyjne przepisy, pozwalające na natychmiastowe zamykanie sklepów, podejrzanych o nielicencjonowaną sprzedaż produktów konopnych. W imieniu Sądu Najwyższego Nowego Jorku Kerrigan orzekł, że prawo jest „potencjalną farsą”, naruszającą zasady uczciwego procesu.

Komisja Europejska wszczyna dochodzenie w sprawie włoskiego zakazu stosowania CBD i kwiatów konopi

Komisja Europejska (KE) rozpoczęła dochodzenie w odpowiedzi na kontrowersyjne działania rządu Włoch, które mają na celu zakazanie sprzedaży CBD i kwiatów konopi, produktów legalnych na terenie Unii Europejskiej (UE). Włoska inicjatywa wzbudza poważne obawy dotyczące naruszenia prawa unijnego, co może mieć dalekosiężne konsekwencje dla całego rynku konopnego w Europie. Dochodzenie KE w tej sprawie może okazać się kluczowe dla przyszłości przemysłu konopnego w UE.