Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
Jaaaaaa1111
  • / / 0
Chłop wstrzyknął se krix podskórnie, po wielu próbach wbicia się w żyłę ale nie umiał. Leci już dlugo. Do tego alko i potem jakieś naseny , wóda, pewnie benzo. Teraz ma wielki siniak, ręką go strasznie boli i ma wysoka gorączkę, niestety nie wiem jaka bo zgubił się termometr. Coś polecacie na szybko? Polopiryna pomoże chociaż trochę?
  • 365 / 103 / 0
Musi iść do lekarza . Polopiryna pomoże doraznie jedynie
Lepiej trzymać nos w książkach niż w cudzych sprawach 📖
  • 69 / 23 / 0
To co wyżej - koniecznie lekarz a oprócz polopiryny na zbicie gorączki mogę polecić heparyne, ma właściwości przeciwzapalne a tam na pewno jakiś stan zapalny się wdał.
Kiedyś miałem taką samą sytuacje, gula średnicy 2-3cm na przedramieniu, była noc więc pojechałem na SOR, powiedzieli mi że mam wypierdalać (tylko trochę inaczej) i że trzeba było nie ćpać....
  • 365 / 103 / 0
Helaryne na stan zapalny? To lek rozrzedzajacy krew ,zapobiegający tworzeniu się zakrzepów. Nie polecaj tego typu leków tym bardziej ludziom niedoświadczonym ,nie wiesz w jakim jest stanie ziomek . Jak leci na stimach, a wezmie heparyne to ryzyko wylewu wzrasta kilkakrotnie .
Żadnej heparyny. Weź ta polopiryne ,daj mu benzo niech się też uspokoi. Zimny oklad na rękę i do lekarza po antybiotyk
  • 69 / 23 / 0
No a nie działa przeciwzapalnie? Oczywiście że tak, mowa o oczywiście o maści a nie o zastrzykach z heparyny. Ok mój błąd bo faktycznie nie wiem w jakim jest stanie koleś, chodziło mi raczej o to że w moim przypadku to zdało egzamin a że też leciałem wtedy na betaketonach to pomyślałem że może pomóc. Nastepnym razem na pewno nie polecę a jak już to napisze co zadziałało w moim przypadku.
A to że wzrasta ryzyko wylewu to nie wiedziałem, pardon @ZleSpiaca, głupi ćpun ze mnie...

#edit
Oczywiście że to głównie lek rozrzedzający krew ale właściwości przeciwzapalne również ma
#edit2
Wiadomka że benzo najlepiej to stłumić ale przecież zdajesz sobie sprawę ile % ćpunów ma benzo w apteczce na takie przygody...
  • 365 / 103 / 0
@JebacMilosc pamiętaj o najważniejszej rzeczy jeśli chcesz udzielać jakichkolwiek rad - to co zadziałało na Ciebie i jak zadziałało nie znaczy, ze na kogoś innego też zadziałało. To po 1 . Po 2 nigdzie nie napisałeś , że to ma być masc ,mi pierwsze co przyszło do głowy to zastrzyki.
W każdym razie kolegą ma zrobić zimny okład i iść do lekarza jeśli będzie się pogarszało bo może się rozejdzie jakoś.
A co do benzo I % ,o których wspomniałeś- ile % ćpunów ma w apteczce masc z heparyny na takie przygody ,a ile benzo .
  • 1 / / 0
Wszstrzyknolem sobie wódkę w której ugotowałam oxykodon 40 (tak wiem debilizl bylem juz zrobiony i nie mialem wody przy sobie xd)i na następny dzień strasznie spuchla mi rękę i jest czerwona no i boli przy dotyku czy taromentin w maści pomoże czy próbować iść do lekarza itp ?
  • 327 / 55 / 3
@McHammer wódka iv to już dosyć mocne. Z tego co wiem to etanol dożylnie można 10% u zatrutych metanolem, ale mogę się mylić. Ogólnie może powstać zator. Sugerowałbym szpital
  • 800 / 187 / 0
@mchammer
Szpital, żeby chociażby ktokolwiek to obejrzał. Jeśli byłeś wcześniej zrobiony opioidami to mogłeś też nie czuć jak podajesz podskórnie. Ogólnie ja sobie kiedyś podałem 4% etanolu IV w malutkiej dawce dla testów to na momencie zachciało mi się rzygać. Nie wiem jak u Ciebie przeszło to bez takich uboków. Dodatkowo powstał siniak wzdłuż żyły. Jeśli boli wzdłuż żyły to powinno przejść, jeśli zmiana w miejscu wkłucia to podałeś podskórnie a przerabiane tabletki lubią dawać ropnie.

Po prostu idź na SOR i pochwal się co żeś odjebał i licz na pomoc.
  • 1 / / 0
No i dostałem antybiotyk podskórne podałem, dziękuję ze sprawdzenie bo lekarz mówił że już się ropień wydawał A z tego co tłumaczył to nie chce i serio dzięki za poradę bo tak to bym olal to pewnie i dopiero by było
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.