Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 553 / 117 / 0
27 lipca 2024ledzeppelin2 pisze:
Jak nie, jak tak .
Po kodzie tak sily witalne leca na leb na szyie ze szkoda gadac.
Potek chodza usmiexhniete zomhie do aptek.
Usmiechniete tylko dlatego, se wiedza ze za chwile sie nacpaja.
A potem znowu smutek , brak motywacji z sensu zycia
koda ryje duzo szybciej niz inne opio
Moze ze wzgledu na wplyw na jelita, zoladek ktore sa jak 2 mozg .
To masz rację.
Moje yebana deprecha mnie tak samo pchała po aptekach, gdzie się uśmiechałem, żeby nie wyjść na przymuła, który idzie do apteki by polepszyć sobie nastrój.
Więc wchodziłem zawsze ładnie uczesany i schludny, by po wyjściu, założyć czapkę, kaptur i smutek na twarz.
  • 66 / 11 / 0
@jak89 przykre to jest, ale cholernie prawdziwe.
Nie wiem czy liczba w nicku sugeruje rocznik, jeśli tak to jesteśmy w podobnym wieku. Ja zauważyłem z wiekiem, że coraz gorzej przechodzę zespoły odstawienne/głody. Za małolata chorowanie po bombie na Tramalu dzień się poleżało i dalej się ogarniało, a teraz? na samą myśl o chorowaniu po opio mam dość :D dlatego też odstawiłem tramal. Może gdybym nie miał rodziny to byłoby inaczej.

Oczywiście po odstawieniu chroniczna depresja wjechała. Żadne ssri nie pomagało. Obecnie jestem na kratomie i jestem zadowolony, jednak nie mogę wyzbyć się uczucia, że czegoś mi brak.

Powiedzcie mi proszę, bo nie jadłem kody (tylko jej fosforan) z 20lat i nie pamiętam. Czy jest różnica w działaniu między kodeiną z np UltraCod a fosforanem kodeiny z thiocosyfem?
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 41 / 11 / 0
Jakieś dziwne fikołki robisz z tym fosforanem. Owszem, to że substancja występuje w postaci soli będzie wpływać na jej przyswajalność, ale nie traktowałbym kodeiny i jej fosforanu jako dwie różne substancje. Tym tokiem myślenia mógłbyś powiedzieć, że nie jesteś uzależniony od morfiny, bo kulturalnie podajesz sobie jej niewinny siarczan %-D. Poza tym, w Ultracod też jest fosforan kodeiny. A co do różnic między kombinacją kodeina+paracetamol, a kodeina+sulfogwajakol, to debata trwa od co najmniej kilkunastu lat, ale ostatecznie i tak się to sprowadza do subiektywnych preferencji.
  • 117 / 34 / 0
Jak dla mnie działanie takie samo, tylko thioco trochę wolniej wchodzi bo tabsy się muszą rozpuścić, mogą być nudności albo ból brzucha. Ale za to thioco mniej zatyka jelita jakby, bo masa tabletkowa szybko przez człowieka przechodzi. Thioco też trochę tańsze, ale jakbym miał więcej siana to nigdy bym nie brał thioco.

Z resztą w ultracodzie też musi być fosforan albo inna sól, bo inaczej by się nie rozpuszczała w wodzie i nie dzialała P.O.
Ostatnio zmieniony 03 października 2024 przez MakMonarch, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 553 / 117 / 0
03 października 2024Nefilim pisze:
@jak89 przykre to jest, ale cholernie prawdziwe.
Nie wiem czy liczba w nicku sugeruje rocznik, jeśli tak to jesteśmy w podobnym wieku. Ja zauważyłem z wiekiem, że coraz gorzej przechodzę zespoły odstawienne/głody. Za małolata chorowanie po bombie na Tramalu dzień się poleżało i dalej się ogarniało, a teraz? na samą myśl o chorowaniu po opio mam dość :D dlatego też odstawiłem tramal. Może gdybym nie miał rodziny to byłoby inaczej.

Oczywiście po odstawieniu chroniczna depresja wjechała. Żadne ssri nie pomagało. Obecnie jestem na kratomie i jestem zadowolony, jednak nie mogę wyzbyć się uczucia, że czegoś mi brak.

Powiedzcie mi proszę, bo nie jadłem kody (tylko jej fosforan) z 20lat i nie pamiętam. Czy jest różnica w działaniu między kodeiną z np UltraCod a fosforanem kodeiny z thiocosyfem?
Bardzo smutne.
Tak, ta liczba to rok urodzenia.
Co do twojego pytania odnośnie różnicy pomiędzy działaniem to jak na moje doświadczenie to nie ma żadnej różnicy. Tym bardziej przy kodeinie, która jest mocno kapryśna: raz działa, drugim razem nie i w ogóle to kompletnie nie wiadomo co robić by się nią bardziej ujebac.
Z resztą czy tak nie jest z każdym opioidem- czasem działają, a czasem chuj wie ...
  • 5210 / 922 / 0
05 września 2024MakMonarch pisze:
20 sierpnia 2024Cinakole pisze:
Jaki jest zamiennik antidolu 15?
Powiedzcie mi, czy diabeł ogonem przykrył Nurofen Plus? Czy ktoś usuwa moje posty o tym, że antidol może ssać drąga nurofenowi? Nurofen jest łatwiejszy w ekstrakcji, nie rozwala wątroby jak Antidol i daje nam czystą kodeinę. Czego chcieć więcej?!
Tylko ze cena tego za ekwiwalent malej paczki kody to 16 zl .
Za co mozna juz miec duza pake .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 9 / 1 / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: Xisztarx »
15 lutego 2018ChrisMoltisanti pisze:
Zostawcie te enzymy, przy iv działa od razu to raz. Dwa działanie przeciwbólowe i rekreacyjne to nie to samo, bo ludzie po paracetamolu i kodzie by noddowali. Jak chcecie euforii to sobie MDMA albo ketony bierzcie.

Spróbujcie pokruszonych tabletek jeżeli jecie całe.

Czekaj czekaj, czyli wychodzi na to, że po przyjęciu na raz 4 tabletek paracetamolu z kodeiną w dawce 500/30 (czyli łącznie 2000/120) to odczuwanie senności i ogólnie takiego "chujmnietoobchodzimizmu" jest skutkiem paracetamolu, a nie kody? Pytam, bo jestem tu nowa i z uporem maniaka próbuję zrozumieć pewne kwestie 🥴
  • 66 / 11 / 0
06 października 2024ledzeppelin2 pisze:
Tylko ze cena tego za ekwiwalent malej paczki kody to 16 zl .
Za co mozna juz miec duza pake .
Ja zawsze zamawiałem z Aptaline - nie dość, że jest ciut taniej niż w dystrybucji (np u mnie dookoła lata po średnio 19zł za paczke 16szt. a na aptaline jeszcze do niedawna był za 9zł ale obecnie 13,50 jak się nie mylę - do tego mam jedną apteke z 1km od siebie gdzie sprzedawca nie ma oporów z wydaniem 2 opakowań z aptaline na jeden raz (dwa paragony). Raz się spieszył i zapłaciłem kartą jedną transakcje za obie paczki, a on później sobie dopiero paragony drukował :D Raz się tak "pomyliłem" i później były jeszcze 3 razy i za każdym razem wydał 2 paczki :) Muszę sprawdzić z większą ilością :D Chociaż obecnie kodę wrzucam może 1 w tygodniu, np wczoraj :) bo kratomu brakło.

Ogólnie Kratom się bardziej opłaca :) za 100zł macie 100g, jak tolerka mała to tydzień przelecicie na tym :) a efekt .. hmm .. każdy musi sam ocenić. Ja miałem zbyt wygórowane wymagania i na początku nie potrafiłem tego wyczuć, teraz już jest lepiej :) działa na mnie o wiele lepiej niż ostatnie podejścia do Tramalu. Ale tramal przeestał być magiczny gdy doszedłem do 2g na dobe, On jest spoko jak nie masz wyrobionej tolerki i wrzucisz z 300-500mg, ale dawki 2-2,5g to (w moim przypadku) więcej zamulenia i wkurwienia oraz prób nie zrzygania się, że pierdziele póki co :)
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 9 / 1 / 0
Jestem w robocie, a od wczoraj nie miałam szans na przeczytanie każdego wątku, który mnie obchodzi i dotyczy, więc może ktoś odpowie. Jako, że to mój pierwszy raz takich akcji, to jestem zielona i nieświadoma, co mnie czeka. No więc, jak trzy dni po odstawieniu się złamałam (niestety) to znaczy, że znowu będę to piekło przechodzić od początku? 🤦🏼‍♀️ Może lepiej, żeby tak, to już nigdy więcej nie pokusi 🤦🏼‍♀️
  • 65 / 11 / 0
Wczoraj poludnie humor do dupy, no wiec, zeby zabic czas wybralem sie na spacer do 2 aptek po czokodin. Wbijam do doz i zostalem oscamowany przez jebana ruda dziwke. 25 zabulilem za 16stke.Gdyby nie fakt, ze niedziela i nie mialem innych opcji to bym typiare 'oplul' i poszedl w pizdu, ale coz, bylem gotow na to poswiecenie. Co za kurwy.
Zablokowany
Newsy
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.