Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 42 / 2 / 0
Witam
Po niedługim okresie bez leków zaczęła powracać nerwica oraz co jakiś czas bezsseność.
Czy ktoś z was leczył nerwicę w szpitalu oraz czy Aleksandrowska jest taka zła jak mówią ,iż nie warto się tam położyć?
Przyjmuję trazodon oraz uczęszczam na psychoterapię lecz obecnie bez wielkich efektów.
  • 3245 / 556 / 0
Moja opinia to tylko moja opinia ale w szpitalu psychiatrycznym jest duża szansa że nerwica się powiększy.
Ewentualnie na godzinę wyciszy jak dostaniesz strzał w tyłek z diazepamu.
Najlepiej zadbać o spokój w domu i umówić się na wizytę po zalecenia niż kłaść w szpitalsch.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 42 / 2 / 0
Możesz napisać coś więcej?
Dlaczego tak uważasz?
Jest aż tak źle?
  • 3245 / 556 / 0
@Temo przepraszam że tak późno :(

Bo w większości jest bieda na salach, obsrane kible, sprzątaczki są tylko rano i wieczorem. Pielęgniarki mają głównie wyjebane. Ludzie sąsiadujący budzą niepokój choć ci fajnie bardziej CI pomoga nie pielęgniarki. Lekarze są dostępni w gabinecie ale w zasadzie widzisz ich tylko 2 razy na krótkim obchodzie który tylko sprawdza czy nie umierasz i czy jest poprawa, czyli żadna tam pomoc w końcu dużo pacjentów do obejścia. W kiblach panuje smród i i plyny ustrojowe, na korytarzach w dzień pacjenci wydają różne niepokojące dźwięki.
Łazienki klucza nie mają więc ciężko spokojnie się umyć zanim pielęgniarka sprawdzi czy pitol dobrze pompuje krew czy wisi bez przepływu (xd).

U mnie była taka bieda że papier toaletowy musiał Ci ktoś przynieść bliski albo zamowic jakimiś sklepem internetowym na miejscu. Tak samo woda bo inaczej kranowa.

Odstawialem benzo więc lęki i niepokój plus wszechogarniające obrzydzenie zmusiły mnie się wypisać po 2 dniach (sam się zapisałem ale szybko tez wytrzezwialem)

Pieniędza brak. Nowoczesne placówki powinny mieć więcej i bardziej opiekuńczych pielęgniarek. Większy higienizm. Opracowany system żeby człowiek mógł się spokojnie wysrac.
Jak największa liczba toalet zeby było mniej pacjentów na jedna z cogodzinnym dyżurem sprzątania.
Każde lozko z kroplówką i przy redukcji leków stopniowo redukowanie ich dożylnie (w szpitalnej aptece takie kroplówki sterynnie uzupełniają i podpisują pod pacjenta. W zwykłych szpitalach tak podają leki dożylne np.antybiotyki

Najlepiej 2-3 pacjentów na salę żeby pielęgniarki łatwiej doglądaly.

Tyle że starczy.
Choć pewnie są lepsze niż opisałem (wątpię że wiele bardziej) zwykle szpitale w tej kwestii są zdecydowanie bardziej dopracowane ale też bieda.

Podobno w Świeciu maja dobry szpital ale z tego co patrzyłem przez internet szału nie ma, na pewno bym tam silnych leków nie odstawial.

Pzdr
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze

33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.