Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Albo kompot.
2. morfina (P.O oraz I.V.)
3. heroina (I.V.)
4. oksykodon (P.O. oraz I.V.)
5. metadon (P.O. oraz I.V.)
6. dihydrokodeina (P.O.)
7. tramadol (P.O.)
8. tapentadol (P.O.)
9. buprenorfina (P.O.)
10. kodeina (P.O.)
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Pod względem odczuwanej przyjemności byłoby to tak:
1. heroina czysta
2. kompot świeży (niżej bo ciarek na wejściu nie lubię, ale ogólnie towar przyzwoity bardzo)
3. acetylowane opium (więcej ciarek niż kompot)
3. kodeina kiedy działała
4. opium (uwielbiam zapach, kolor, konsystencję, oceniam wyżej niż majkę)
5. majka
6. DHC
7. fnt
8. metadon
9. buprenorfina
DHC próbowałem mając tolerancję i brałem dożylnie, może to zaburzać obraz. 6 pierwszych stawiam blisko siebie, podobny profil działania, różni się szczegółami czy intensywnością w zależności od drogi podania, wszystkie 6 przyjemne bardzo. metadon dałbym wyżej od fnt gdyby nie rosnąca mocno tolerka, długo działa i z czasem trudno się porobić, trzeba by chyba brać dawkę co 2-3 dni żeby dobrze działał, ale iv wchodzi bardzo przyjemnie. Fnt łatwiej się porobić, ale mało przyjemności daje i nietrzeźwy jest. buprą nigdy się nie porobiłem, a brałem dawki różne bardzo. tramadol nietrzeźwy mocno i noradrenalinę czuć, a i o padaczkę łatwo. Najwyżej oceniam morfinę i pochodne podsumowując, a jakbym brał dalej to wybrałbym opium p.o. jako strategia redukcji szkód i sposób by choć trochę przyjemności mieć z nałogu.
opium p.o. można brać raz dziennie, dokładanie odurzy bardziej, ale nie da euforii. Gdy się rozkręca jest przyjemnie, działa długo i stabilnie a jak schodzi nie ma takiego ciśnienia jak po heroinie i.v.
Podanie i.v. daje intensywne działanie chwilę po podaniu, ale i tak wolałem p.o., lubiłem jak działanie powoli się rozkręcało, lubiłem delektować się tą przyjemnością. I.v wybierałem ze względu na wydajność
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/1/12628cf3-c5fc-41ae-b424-bdc810e7d496/crosssroads.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250911%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250911T063002Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=4b3d7200287c3aea7cfa384eef8f98c37599a952ea4e6b79e486f363a65a7e00)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/globalimage.png)
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/migrena.png)
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!
Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/drozdze.jpg)
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję
Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/piana.jpg)
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki
Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.