Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2828 / 614 / 0
ketamina albo PST, najlepiej na zmianę ;)
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 1369 / 352 / 13
Gdybym miał taką rękawice jak Thanos z Avengers i na pstryknięcie palca wyparowałyby wszystkie narkołyki na świecie, to dla siebie i moich wybrańców zostawiłbym same najlepsze a reszcie kazałbym palić pozostałe syntetyczne kannabinoidy. %-D :świnia:
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 112 / 18 / 0
Heroine
  • 2949 / 248 / 0
makiwara.
\\ tak, wiem, że to nie substancja, ale może być.

Swoją drogą był już chyba taki temat.
  • 40 / 4 / 0
najlepiej taka po której nie ma zwały i nie uzależnia
Uwaga! Użytkownik manchester4 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 270 / 66 / 0
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 10 / 2 / 0
Ja bym chciał żeby zawiesiła mi się faza od morfinki p.o 200 mg.

Wtedy przeszedł bym przez życie niczym ciepły nóż ze zmywarki przez masło.
Nic innego nie musiał bym wtedy brać. Ehhh szkoda że receptorów opiatowych nie można aktywować na jakies hasło , tak po prostu xD
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.