Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 36 / 5 / 0
@jak89 w kierunku nóg

Fuzja - D5

Siemka wiecie czemu gdy sobie podaje w bok prawej ręki to piecze mnie żyła w zgięciu...?
  • 551 / 115 / 0
11 sierpnia 2024WithoutSoul pisze:
@jak89 w kierunku nóg
Seriously?! O kurde dwa razy zrobiłem rondla próby oczywiście w kierunku paliczków i dwa razy stopa spuchnięta.
Aż mi trudno w to uwierzyć...
Skoro tak mówisz , spróbować warto
  • 36 / 5 / 0
@jak89 haha no to uważaj , pamiętaj że zawsze w kierunku serca należy się wkłuwać ^^
  • 6 / / 0
Mam problem
Mam zapchane kable napuchnięte twarde
Nie mam już gdzie się wbijać
Da się jakoś uratować te żyły żeby znowu były zdolne do użytku? Czy już po ptokach i chuj w bombki strzelił
  • 448 / 80 / 0
Nie ma złotego środka. Przerwy od walenia po tych kablach i maści z heparyna
:tabletki:
  • 6 / / 0
Mam już wszystko na rękach zapchane więc waliłam hel po żyłach na lewej dłoni
Potem podobno odleciałam, przestałam oddychać i była reanimacja bo się dusiłam rzygami
Rano się budzę i nagle ogarniam ze nie mam czucia w lewej dłoni
W ogóle zero czucia, nie wiem o co chodzi, nie czuję palców, nie mogę nic w ręku utrzymać
Co to może być? Co mam z tym zrobić? To mi przejdzie? Byłam na sorze i skierowali mnie do neurologa i dali mi jakieś lekarstwa ale dalej nie wiem co jest nie tak
  • 448 / 80 / 0
Ciężko powiedzieć, ale z tego co słychać jest źle. Broń boże nie wal dalej w tą rękę i postaraj się jak najszybciej udać do tego neurologa, jak jest długa kolejka to nawet prywatnie szybko żeby jak najszybciej dowiedzieć się o co chodzi
  • 181 / 9 / 0
Obawy
Nieprzeczytany post autor: wsrh15 »
Hej. Mam taką sytuację że planuje zrobić sobie infekcje z alfy php i jeszcze dorzucę do tego planuje dorzuci 3cmc . Słyszałem kiedyś od jednego gościa że ale się nie wali po kablacb
  • 448 / 80 / 0
"Infekcji" nie polecam robic :zombie:
A co do alfy to niech ktos doswiadczony w tym sie wypowie, ciezko powiedziec
  • 739 / 9 / 0
11 sierpnia 2024WithoutSoul pisze:
@jak89 w kierunku nóg

Fuzja - D5

Siemka wiecie czemu gdy sobie podaje w bok prawej ręki to piecze mnie żyła w zgięciu...?
Jeśli masz tak od początku walenia w ten kabel to odpowiedź jest prosta - każdy człowiek jest inny i każdy kabel jest inny. Tym samym żyła po lustrzanym odbiciu na drugiej stronie ciała może zachowywać się zupełnie inaczej. W lewej ręcę będzie Ci działać latami bez problemów, a w prawej od 1 dnia będzie trudniej walić i będzie nie przyjemne uczucie.

10 września 2024esztemeszte pisze:
Mam już wszystko na rękach zapchane więc waliłam hel po żyłach na lewej dłoni
Potem podobno odleciałam, przestałam oddychać i była reanimacja bo się dusiłam rzygami
Rano się budzę i nagle ogarniam ze nie mam czucia w lewej dłoni
W ogóle zero czucia, nie wiem o co chodzi, nie czuję palców, nie mogę nic w ręku utrzymać
Co to może być? Co mam z tym zrobić? To mi przejdzie? Byłam na sorze i skierowali mnie do neurologa i dali mi jakieś lekarstwa ale dalej nie wiem co jest nie tak
Zeszło po czasie? Byłeś u lekarza?
Ogólnie CAŁKOWITY brak czucia w ręce to ja już bym leciał do lekarza, ale słyszałem że przy lekkich problemach z czuciem itp to kwestia dźgnięcia się w nerw (chociaż mogę pierdolić głupoty), bo jak się głębiej zastanowić, nawet gdyby 1 żyła w ręce przestala Ci działać to czemu miałbyś stracić czuie w całej dłoni? Inne żyły tam przecież dochodzą. No i też nie wiem jaki temat walisz, w jaki sposób, na ile higienicznie, jak sobie podajesz (trzeba pamiętać że walenie helu w ogromnym stężeniu zdecydowanie bardziej niszczy kable niż jak tą samą dawkę rozpuścić w 5x większej ilości wody).
Aaaa i bardzo ważna rzecz - czasem ludzie się martwią w pierwszej chwili po przebudzeniu, że pare godzin temu sobie rozjebali coś. A okazuje się, że po prostu zaćpany ktoś spał z ogromnym naciskiem na rękę (przy którym normalnie obudziłby się w max kilka minut, a tak naprawdę w ogóle nie zasnął, tylko zmienił pozycje przed zaśnięciem) i takie problemy z dziwnym czuciem w ręcę mogą wynikać ze "zdrętwienia".
CO NIE ZMIENIA FAKTU, ŻE NIE NAMAWIAM DO BAGATELIZOWANIA OBJAWÓW, LEPIEJ STRACIĆ CZAS I PÓJŚĆ DO LEKARZA NIŻ STRACIĆ DŁOŃ/RĘKĘ/STOPĘ !!!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Pojawił się postulat wprowadzenia ceny minimalnej za alkohol. Rząd pracuje nad nowymi rozwiązaniami

Ostatnia afera z alkotubkami może mieć znacznie poważniejsze skutki niż wycofanie feralnego produktu ze sklepów. Okazuje się bowiem, że rząd rozważa wprowadzenie ceny minimalnej za alkohol. Taką informację przekazał na antenie Programu Pierwszego Polskiego Radia wiceminister zdrowia Wojciech Konieczny.

Przedawkowania leków i narkotyków. Szkocja „europejskim liderem” liczby zgonów

Szkoci mają spore powody do obaw. Ogłoszona trzy lata temu „krajowa misja” walki z nadużywaniem narkotyków i zmniejszenia wskaźnika śmiertelności z powodu przedawkowania nie przyniosła pożądanych rezultatów.

Palenie fajki wodnej wcale nie jest nieszkodliwe

Fajki wodne zyskują coraz większą popularność, szczególnie wśród młodych osób. Wiąże się to z powszechnym przekonaniem, że palenie sziszy jest nieszkodliwe dla zdrowia. Nic bardziej mylnego!