Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 12283 / 2388 / 0
Odnosiłem się jedynie do konkretnego produktu Jean Guy z ODI Pharma, który jest zwyczajnie wykastrowany z terpenów, suchy jak pieprz i drogi jak złoto.
  • 1 / / 0
Cześć! Korzystałem z Reda oraz S-laba (na migreny) ale strasznie mnie one zamulają, którą odmianę polecacie tak żeby móc pracować razem z waporyzowaniem i nie zasypiać?
  • 52 / 4 / 0
Ja mam z dystrybucji niemieckiej
A szukałem w necie i widziałem Kanadyjskiego producenta, sądziłem, taką otrzymać xD. Zdziwiłem się i zapłaciłem więcej, niż było w necie napisane, około trzy dychy więcej.
  • 1746 / 296 / 0
28 sierpnia 2024F6mGCrx3 pisze:
@aurora20 bez urazy ziomek ale mam dwóch kumpli co jaraja tylko dzień w dzień praktycznie i trwa juz to kopę lat od gimnazjum. I też palenie z apteki mają, zachwycają się jakaś Gorilla, aurora 20 też mówią że spoko ale do czego zmierzam. Bo wyczuwam ironię w twoim poście jakby ogarniecie na ulicy towaru lepszego niż z apteki było nie możliwe... Trzeba mieć dojscia dobre i się da. Kumpel ostatnio ogarnął jakiś jazz bo mu brakło już palenia z apteki, drożej bo drożej ale stwierdził że żadne palenie z apteki do tego kozaka się nie umywa. Także no wiesz.
Nie zrozum mnie źle- oczywiście że istnieje możliwość dobrego zioła na ulicy. Pewnie, że tak. Mówimy tutaj o nieprzemysłowej skali i oczywiście zoptymalizowanym indorze, żeby było w ogóle co porównywać. Generalnie swojego czasu miałem b. dobre dojścia (podobno najlepsze w wawie pewien celebryta brał koks od tego typa) ale nie przypominam sobie, żebym widział kiedykolwiek zioło na poziomie Kryptona. z 15 lat brałem z ulicy później przestałem bo wkurwiali mnie dilerzy (ponad 10 la temu urwałem kontakty) i później już tylko medyk. Kozaki o których piszesz są możliwe na pewno są to domowe uprawy spod lampy.

Co do tematu. Ostatnio dostałem nową odmianę od slabu. Hybryda z przewagą indici - nie pamiętam nazwy ale skrót przy nr seryjnym to "SBK" Sweet coś tam dalej reszty nie pamiętam. Ogólnie średnie, działa przyjemnie ale dość krótko i nie za mocno. Mango i SIS lepsze.

edit: Sweet Berry Kush (Banana OG x Purple Punch) w smaku podobne do blueberry faktycznie bo czuć owoce leśne.
  • 603 / 156 / 0
Koniec przepisywania medycznej marihuany poprzez teleporady. Nie wiem od kiedy wchodzi nowelizacja tego rozporządzenia, ale wpisali ją na listę, a wykreślili tramadol, buprenorfinę i tapentadol.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 14 / / 0
No to ładne liberalne rządy. Fajnie było, ale dużo kasy uciekało. Myślicie, że znajdzie się jakieś obejście?
Można sobie gdybać.
:grzybki:
  • 2106 / 357 / 0
Iść do konopnej kliniki osobiście.
  • 12283 / 2388 / 0
Póki to nie wejdzie w życiu, to nie uwierzę. Te kliniki na pewno mają mocne lobby i za duże dochody, żeby ot tak im je zabrali. W moim mieście nie ma żadnej kliniki konopnej, jak w wielu innych małych miastach więc to dla większości pacjentów bariera. Lekarz rodzinny to nawet choremu na raka odmówi więc tym bardziej nie ma opcji.
Niestety to samo lobby lobbuje też zapewne przeciwko jakiejkolwiek formy dekryminalizacji zioła. Obstawiam, że wiele osób z tego forum normalnego rynku konopnego nie doczeka.

No ale "sprytni" palacze znaleźli sobie źródełka więc ministerstwo zdrowia w końcu musiało się zbuntować.
  • 1746 / 296 / 0
To będzie po prosu zaostrzenie, bo sporo osób tak naprawdę nie potrzebuje medyka a bierze.
Pamiętajcie, że prawo nie działa wstecz i jak jesteście aktualnie pacjentami Rc będą normalnie przedłużane.

Dodam, że unikać jednak Sweet Rose od slab. Gówno słabe, przerobiłem 15g w tydzień! Strata kasy zabolało, więcej SLABU nie wezmę ta firma to KIBEL uważać sprzedają głównie siano, tylko czasem idzie coś ciekawego wyrwać ale najczęściej suchy wiór. Miałem 2x 15 zadzwoniłem i mi drugą Rc zmienili na aurorę. Przynajmniej mam "farta" bo dr zapomniał mi anulować tej 15 slaba więc ostatni raz sobie jeszcze jakąś inną odmianę 22% dobiorę, ale póki co mają tylko Sweet Rose. NIE BRAĆ TEGO. Teraz wapuję Pink Kusha- świeżutka dostawa aurory i jest spoko. Ale tęsknię za Gorilla Glue chyba najbardziej. Następnym razem.
  • 2981 / 506 / 0
10 września 2024jezus_chytrus pisze:
No ale "sprytni" palacze znaleźli sobie źródełka więc ministerstwo zdrowia w końcu musiało się zbuntować.
Ja tak czułem że za Tuska zbanuja, póki co jeszcze tylko ograniczają, ciekawe jak to się finalnie skończy, jak mogli mieć w dupie legalizację trochę głupio jak będę powoli dokręcać śrubę i zaraz medyk będzie jak opio, właściwie w pewnym sensie w tym kierunku się dzieje ale jeszcze tylko pod kątem dostępu wizyty/brak telewizyty
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kannabinoidy wykazują „obiecujący potencjał jako środki przeciwnowotworowe” – wskazują nowe badania

Niedawno opublikowane badania w Discover Oncology rzuciły nowe światło na możliwości terapeutyczne kannabinoidów takich jak THC, CBD i CBG. Naukowcy wykazali, że związki te mogą hamować wzrost guzów oraz zapobiegać rozprzestrzenianiu się raka, co czyni je obiecującymi środkami przeciwnowotworowymi. Chociaż wyniki te są niezwykle obiecujące, badacze podkreślają, że wciąż istnieje wiele do zrozumienia, jeśli chodzi o mechanizmy działania kannabinoidów oraz optymalne dawkowanie tych substancji.

Magiczne grzyby na stres. Ratownicy medyczni zażyli psylocybinę

Praca ratowników medycznych bywa bardzo trudna i stresująca. Nowe badania kolejny raz sprawdziły, jak działa psylocybina na zdrowie psychiczne. Wyniki dowiodły, że pojedyncza dawka substancji zawartej w grzybach halucynogennych, może pomóc w radzeniu sobie z objawami psychologicznymi i wypaleniem zawodowym wśród tej grupy.

Pojawił się postulat wprowadzenia ceny minimalnej za alkohol. Rząd pracuje nad nowymi rozwiązaniami

Ostatnia afera z alkotubkami może mieć znacznie poważniejsze skutki niż wycofanie feralnego produktu ze sklepów. Okazuje się bowiem, że rząd rozważa wprowadzenie ceny minimalnej za alkohol. Taką informację przekazał na antenie Programu Pierwszego Polskiego Radia wiceminister zdrowia Wojciech Konieczny.