Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Po prostu idzie zapomnieć, że jestem opiowrakiem. Jak wziąłem 1g przez 2 dni to nie miałem żadnego skręta. 2g w 3 dni i już cała paleta objawów. Nie były one wprawdzie tak nasilone, żebym jakoś bardzo żałował że brałem, no ale wciąż
https://portal.abczdrowie.pl/zmiany-w-r ... tych-lekow
Jak myślicie zablokują już recepty online ? Kurczę na początku zablokowali recepty na relanium i lorafen i itp. Teraz na tramal .
Wyjątkiem jest sytuacja, w której lekarz świadczący usługi w ramach podstawowej opieki zdrowotnej wystawia receptę w przypadku kontynuacji leczenia danym preparatem, zgodnie z ustawą z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, z wyłączeniem opieki nocnej i świątecznej.
2. Sześć substancji na liście MZ. Zmiany w receptach
Nowe rozporządzenie dotyczy sześciu substancji. Są to:
fentanyl,
morfina,
oksykodon,
tramadol,
tapentadol,
buprenorfina.
Nawet nie wiecie jakie szczęście mnie dopadło jak nie zobaczyłem na tej liście metadonu XDDDDDD
14 sierpnia 2024Marcin91wawa pisze: Ok czyli jak mam receptę wystawiona np. Przez internistę w luxmed na wizycie stacjonarnej to jak zadzwonię i poproszę o wypisanie np. 1 opakowania skudexy to nie będzie lipy . Zawsze tak robiłem że na receptomatach pokazywałem receptę od lekarza internisty na skudexe i zawsze mi wypisywali .
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami
Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.