Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
I do them drugs to stop the f-food cravings
~Lana Del Rey "Boarding school"
Za to jakie loty dawał na wyższych DXM. Próbowałem euforycznych narkotyków jak np MDMA, kokaina, oxy
Ale DXM jest wyjątkowy. Nie mówie że najlepszy. Ale wspaniały.
Przedwszystkim stosunek tymczasowego działania leczniczego niższych dawek/lotów i doznań na wysokich dawkach do tego że szkodzi mi to mniej niż 90% innych substancji psychoaktywnych jest genialny.
Oczywiście wiadomo że DXM ma jakąś szkodliwość, jakby ktoś brał w ciągu duże dawki to jest ryzyko zawsze, także mimo wszystko ostrożnie drodzy użytkownicy.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Ale u mnie ta magia losowo na niektórych tripach czasami w jakimś stopniu potrafi wrócić. Mogą pomóc np. różne mixy, albo ofc zrobienie sobie trochę dłuższej przerwy. A nawet wydaje mi się, że taka z pozoru błahostka jak zmiana pomieszczenia z tego w którym standardowo deksimy na inny, może zintensyfikować podróż. Czynników pewnie jest wiele, dex bywa kapryśny.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.