Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 9389 / 1827 / 2
@Satelitarny niestety ale nootropy mogą zwiększać OCD prze, zwiększanie ilości acetylocholiny. Ja kiedyś suplementy z cholina ale obecnie ciężko mi z tym idzie. Właśnie kusi mnie spróbować po latach piracetamu lub oxiracetamu.

Ps przy problemach z nerwica polecam oznaczyć sobie poziom żelaza. Dla świętego spokoju.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 4 / / 0
Byłam na kilku spotkaniach z psychologiem, lecz bez efektu(chyba nie trafiłam na odpowiedniego :)). Dostałam doraźnie pregabalinę, zaś winpocetynę otrzymałam od neurologa na zawroty głowy pochodzenia obwodowego - pomogła lecz skutkiem ubocznym był natłok natrętnych myśli. Więc odstawiłam. Suplementuję również omega 3 oraz magnez z wit.D. Oczywiście profilaktycznie wykonuję co jakiś czas badania krwi ,poziom elektrolitów , wit.d itp.
Zauważyłam, że pregabalina działa z początku,tzn . uspokaja lecz po dłuższym czasie zażywania organizm chyba się do niej przyzwyczaja i nie czuję już efektu pozytywnego.
U mnie przy nerwicy często napinają mi się mięśnie , szczególnie szyi. Dostałam kiedyś na to lek - baklofen . Wykupiłam lecz nie chciałam go łączyć z pregabaliną. I tym samym czeka na swoją kolej. Czytałam,że niektórym sprawdzą się w nerwicy. Może warto spróbować go włączyć.

Dużo ludzi udzielających się na forach o zaburzeniach nerwicowych pisze,że mają lęki o to że coś złego / nieodpowiedniego zrobią i mają strach przed tym. Ja z kolei mam takie myśli,ale odnośnie przeszłości. Męczą mnie takie rozkminy, tylko że odnośne przeszłości. I ciągle mam w głowie typu : " co jeśli komuś coś złego zrobiłam/zdradziłam itp". Wtedy szukam potwierdzenia,uspokojenia lecz nie potrafię sobie z tym poradzić i zalewa mnie fala potu , mięśnie się spinają itd.
Może ktoś z Was ma / miał podobnie?

Dzięki że mogę się tutaj wygadać, i wyrzucić co leży mi na sercu. Oczywiście mam bliskich, z którymi też o tym rozmawiam - nie jestem z tym sama :-)
Uwaga! Użytkownik Sonja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9389 / 1827 / 2
Zaś to samo xD Leki, leki, leki xD
Zawsze w nerwicy są problemy z plecami. M.in dlatego ja cwicze, prostuje się i problemów nie mam.
Naukowcy już dawno opracowali pozycję lęku i pozycję mocy. Pisałem o tym na forum.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 683 / 305 / 0
@Sonja
U mnie lekarze stwierdzili kiedyś depresje oraz nerwice lękową. Napinają ci się mięśnie, ja to doskonale rozumiem. W moim przypadku był i taki problem że miałem straszne bóle kręgosłupa ponieważ np. schylając się aby coś podnieść z podłogi, czułem lęk przed bólem.. i taki napięty miałem zawsze odcinek lędźwiowy, czasami aż opuchlizna się pojawiała na plecach. To był strach przed bólem, chodziłem spięty, ciągle napinałem mięśnie, bałem się że dopadnie mnie ból i że już się nie podniosę, nie wyprostuję :) Wyleczyłem się z tego na szczęście Pregabaliną. Niestety biorę już ją prawie 4 lata i obecnie nie widzę u niej żadnego działania, ani anty lękowego ani przeciwbólowego, uzależniłem się od niej i próbuje odstawiać stopniowo ale średnio mi to wychodzi. Zszedłem z 450 mg na 225 mg. Napięć kręgosłupa, mięśni już nie mam. Pomogły mi ćwiczenia rozciągające kręgosłup tzw. koci grzbiet ćwiczyłem itp. Jednak największy problem był w mojej głowie wtedy, rozmowa z psychiatrą, ta pregaba mi pomogły muszę to przyznać. Jeżeli cierpisz na nerwicę, może warto spróbować leków takich jak : escitalopram czy paroksetyna. To były moje pierwsze leki jakie dostałem na nerwicę natręctw, depresję, obsesję. One nie działają od razu, potrzeba kilku tygodni aby zobaczyć poprawę. W ostateczności pozostają benzodiazepiny np. Relanium, ale to trzeba już ostrożnie i krótka terapia aby sobie ulżyć chociaż. Bardzo się cieszę że masz bliskich, że zawsze możesz porozmawiać, najgorsza jest samotność. Pamiętaj Sonja że to co było kiedyś, to już Historia, to niema znaczenia, zapomnij, ważne jest to co jest Teraz, Dzisiaj. Uśmiechnij się, wszystko będzie dobrze, jesteś wartościową osobą, pamiętaj o tym :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 76 / 8 / 0
NAC

ale dwie uwagi:

1. testować 1 kaps. ~500mg / dzień na początku przez 1-2 tyg.
2. jeśli wszystko ok. to stopniowo zwiększać dawkę do 2000-3000 mg / dzień

Niektórzy bardzo źle reagują na ten suplement także ostrożnie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.