uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 12601 / 2437 / 0
Nic z tego nie będzie obawiam się, jeśli stoją w miejscu. Ja bym już kupował nowe pestki i przygotował wszystko tak, żeby kiełkować w połowie / pod koniec maja, max do połowy czerwca - zależnie od pogody i prognoz.
Jeśli u auto początek nie będzie idealny, to ładnych krzaków nie będzie.
  • 5801 / 1193 / 43
Jeszcze jedną wjebały ślimaki.
Zostało nadal 7/10.
Te które są w słońcu ładnie wyglądają, poszły sporo do góry. Wzmocniłem je nieco granulowanym obornikiem. Dalej co dzień podlewam, bo nie pamiętam deszczu. Już woda w zbiorniku się skończyła. Poszło 1000litrów na warzywa i całe te.
Jedna jest w doniczce, taka lichutka, się dziwie że to jeszcze żyje. Zamierzam ją wsadzić w to miejsce co ślimaki ostatnio mi zjadły.
Coś tam z tego będzie. Dobre i trzy krzaczki.
Żeby mi się chociaż pestki zwróciły.
A co u was ?
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 12601 / 2437 / 0
Dla mnie jeszcze za wcześnie, choć chętnie bym już ruszył, bo korci. Tylko automatów mi szkoda, bo grożą mrozem, a sezony mogłoby się wymknąć spod kontroli posadzone tak wcześnie. Czekam jeszcze min. miesiąc z kiełkowaniem.
  • 3588 / 583 / 1
No więc fartem gdzieś tam ktoś tam zdobył jedną pestkę która wykiełkowała ale okazuje się że wyciągnęła się już na 5 cm tylko z tymi startowymi dwoma listkami.
Za mało światła? Powinna być pod lampą żeby dostać drugie i trzecie piętro? :\
Da się to jeszcze jakoś skorygować? Bo się ten badyl zaraz przewróci i złamie
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 83 / 10 / 0
@Retrowirus ładuj to do jakiegoś boxa inkubatora i potem na out.Tak wyhodowałeś badyla który szuka światła dlatego się tak wyciąga
Kiedyś kolega mi sadzonki pilnował i każdego dnia dzwonił jak to rośnie bo słońca ma na parapecie 😁 Wbijam po 5 dniach a tam piękne badyle a on gały że myślał że tak ma być bo tyle tu w południe słońca hehe
  • 5801 / 1193 / 43
U mnie z 10 zostało 6.
Jednego dziada ostatnio spaliłem nawozem...
Te przymrozki im nie szkodzą.
Są przykryte odciętą butelką po wodzie, dodatkowo podłoże wyłożyłem mchem.
Już takie po 30 cm...
  • 5801 / 1193 / 43
Wypuszcza piąte piętro.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 85 / 11 / 0
podziwiam Was, ze macie nerwy żeby robić outdoora. big L dla was i dużych plonów życzę, w końcu kto nie lubi poczciwego ''swojaka'' z outdoora :>
:pacman: :liść:

Chociaż wydaje mi się, że w tym świecie pełnym kłamstwa
Często najgłupszym wyborem okazuje się prawda
To prawda, nie lubię tej nagiej suki
Miała nas wyzwolić, a teraz każdy może ją kupić
  • 83 / 10 / 0
Ja w tym roku stawiam na sezonowe odmiany.Te wszystkie pół auto czy Fasty to jedna wielka loteria + podatność na pleśń jak automaty.
  • 975 / 81 / 0
Ja także zacząłem kolejny sezon. Dopiero co wrzuciłem namoczone pestki do ziemi. Skupiam się na odmianie pełnosezonowej. Ileś tam lat popełniałem różne błędy, w końcu jednak przyszło co do czego. Znowu jednak zmieniłem miejsce zamieszkania jakiś czas temu, a przywyczajenia ze starego mieszkania zostały ze mną w aspekcie uprawy... Zobaczymy jak się to potoczy tego roku. Narazie mam 6 nasionek Passion #1 i 3 gifty.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.