Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Czasy studenckie, jak zacząłem już sporo nadużywać i brałem sobie czasami 5tki, 10tki a wiadomo jak to na akademikach dużo osób sie przewijało i to niekoniecznie studenci z tej samej uczelni.
No i kiedys pewien małolacik zaczął mnie podkręcać czy walimy rajze. Lekko podpity wpadłem na wspaniały pomysł - OK nawet stawiam ale pod warunkiem, że walimy razem sztukę na raz - No dobra zgoda
Trochę sie zląkłem (raczej nie o mnie bo ja już trochę zaprawiony w bojach byłem) o kompana czy mu sie nic nie stanie i koniec końców z wagi ubyło 0,9g - zrobiłem z tego takie 2 jebitne niby-równe góro-ściechy ale i tak nie dało sie tego wciągnąć nawet na 2 dziury na raz i delikatne okruszki sie ostały. Można sie kłócić co do jakości materiału ale w moment wytrzeźwiałem.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Krajówkę jak mam to max 200 na szczura styka na te 4-5 godzin
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.