Przeniesiono do odpowiedniego działu — czołg
Poprawiono nazwę tematu — Vetulani44
Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
Od syntetycznych kanna byłem uzależniony mw 2-3 lata z półroczną przerwą, ostatni raz zapaliłem jakoś przed delegalem i o mało mnie to nie zabiło. Od tamtej pory tknąłem syntetyka tylko kilka razy jako ciekawostkę, nie wrocilem do nałogu ale głównie to było podyktowane wcześniej wspomnianym banem na dopki a nie silną wolą.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Nie wiem ile to się tak będzie ciągnęło, ale aktualnie jestem w nawrocie i mój rekord to miesiąc trzeźwości od 2 lat.
Wczoraj zachlałem i szczerze sobą gardzę, nie potrafię się już cieszyć nawet z bomby, wieczne wyrzuty do siebie i obwinianie. Zżera mnie poczucie winy.
@WRB A jak teraz u Ciebie, lecisz czy raczej na spokojnie?
Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
11 marca 2024Anastasia pisze: Hej jestem nowa na forum.Sa tu osoby które wróciły do nałogu po dłuższej przerwie ?
Przeniesiono do odpowiedniego działu — czołg
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.