Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Czesc
Ktory stymulant roslinny jest najsilniejszy?
Jak go przyrzadzic?
Czego warto sprobowac?
Od siebie najlepiej wypadla w tej kolejnosci:
Yerba Mate, kokaina, Tabaka, Kawa
  • 605 / 156 / 0
kokaina słabsza niż yerba? Brałeś proch, czy żułeś liście koki?
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 5 / / 0
kokaina wypadla na silniejsza, ale caloksztalt, caly profil dzialania najlepiej odpowiadal mi w yerba mate
  • 5774 / 1181 / 43
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1273 / 320 / 12
20 lutego 2024xacrei pisze:
Yerba Mate, kokaina, Tabaka, Kawa
Indianie z Peru mawiali mw jakoś tak:

koka es regalo de Dios, kokaina es regalo de Diablo

koka jest darem od Boga, kokaina jest darem od Diabła… i tyle w niej natury co opium w dzisiejszej heroinie :ręka:
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 243 / 24 / 0
ciekawa jest guayusa jako alternatywa dla yerby, a z afryki można spróbować korę johimby
jestem obłąkany
  • 11 / / 0
Ktoś tutaj wspominał o khat to też go polece
  • 5774 / 1181 / 43
Lub liście koki.
Ale nie kokaina.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 195 / 61 / 0
Jak dla mnie
1 khat - w Polsce niestety nie do zdobycia. Kiedyś był legalny w UK i wtedy żułem dość często. khatu nie ma sensu kupować suszonego ani nawet lekko podeschniętego, bo ledwo co działa.

2 - ma Huang czyli przęśl chińska. Zawiera efedrynę i inne alkaloidy. Działa zdecydowanie mocniej od farmaceutycznej efedryny. Bywa do kupienia na pewnej chińskiej platformie zakupowej.

3 - kawa, herbata, yerba, guarana - wiadomo

4 - koka. Do kupienia w woreczkach do zaparzania choćby w Holandii. Ogólnie herbatka z liści koki jest wbrew pozorom bardzo łagodnym stymulantem, który ma się nijak do oczyszczonej kokainy aplikowanej do nosa. Nie wiem, być może da się z niej zrobić coś w rodzaju czaju.
  • 88 / 7 / 0
A tak serio (tzn nie jerba) i do kupienia normalnie (tzn nie koka) coby można było stosować na codzien zamiast kawy albo chociaż 2-3x w tygodniu
Uwaga! Użytkownik Xanny777 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.