Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Raczej to ze wysypalem z kapsulki zamiast polknac cala nie moze miec znaczenia?
No niestety długotrwałe stosowanie trochę redukuje pamięć, "bystrość umysłu", np. zasób słownictwa. Ale nie jakoś chamsko jak byś dzień w dzień żarł klona.
U mnie jest tak że minione dni zlewają się w jednakową, mało charakterystyczna przeszłość. Na początku trochę mnie to drażniło, że nie mogłem sobie przypomnieć co się działo wczoraj, przedwczoraj... Musiałem mieć jakiś punkt zakotwiczenia i "zarodek krystaliczny pamięci " żeby sobie przypomnieć "ach, no tak!"
Albo kiedy budowałem zdanie to wiedziałem że chce użyć konkretnego słowa ale nie mogłem go wygrzebać z głowy, co mnie irytowało dosyć mocno.
Jednak mając 5 słów pasujących to idzie przeżyć brak tego jednego :P
Od jakiegoś czasu używam pregabaliny regularnie, bez przerw. Stosuje 150 do 300 dzienne. Nie robię wyskoków.
Jak kiedyś na początku jeszcze robiłem odstępy między opakowaniami to widziałem to "przyćmienie pamięciowo- intelektualne" bo był kontrast, kiedy np 2 tyg mijały zanim ogarnąłem kolejna paczkę bo recepty...
Teraz jadę regularnie bez przerw no i już chyba trochę zapomniałem jak to było być w pełni sił umyslowych
Coś za coś, Kolego.
Dostajesz przecież olewke na jakieś lęki i schizowanie. Spływa po tobie jak po kaczce ten problem i mimo że cały czas istnieje- nie przejmujesz się tym.
To przygasza złe ale i niektóre pozytywne emocje. Lekki wyjebanjzm i wszystkojedność.
"Rutyna to rzecz zgubna "
Jeszcze jedno pytanie. Jak bardzo prega wpływa u was na łaknienie?
Pytanie o sprawność intelektualną co prawda nie do mnie,ale pozwolę przedstawić swój punkt widzenia
mianowicie czuć pogarszające się funkcje intelektualne i są one bardzo specyficzne,wręcz jedyne w swoim rodzaju i po ok.2 tygodniach odstawienia po rocznym ciągu czułem, że ów dolegliwości ciążące na umyśle zniknęły,co prawda na odstawieniu raczyłem się ketonami i alkoholem co prawda w małej ilośći lecz stówe stawiam iż wpłynęło to na tempo powrotu punktów IQ które odleciały na wakacje...
Przyjmuję pregę już jakiś czas i naprawdę widzę też pozytywne działanie. Jestem w stanie relatywnie bez problemu rozpoczynać nowe aktywności w życiu, nie ma takiej blokady. Co prawda kuracja pregabaliną pokrywa się z ciągiem na opio w moim przypadku, ale jednak myślę że te pozytywy to głównie jej zasługa.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.