Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
Preparaty proste: Apselan, Sudafed, Pseudoephedrine Espefa.
Ewentualnie można też kupić cirrus duo ale to jest już preparat złożony bo jest to pseudoefedryna + cetyryzyna, moim zdaniem najlepszy na leczenie krótkotrwałe kataru WAŻNE DO PIĘCIU DNI MAKSYMALNIE można stosować razem z Xylogel z kroplami do nosa. Wiem to od lekarzy otolaryngologów.
23 stycznia 2024lossu pisze: @sclero2014 napisałem wyżej że możesz wybrać pseudoefedrynę w preparatach prostych, czyli:
Preparaty proste: Apselan, Sudafed, Pseudoephedrine Espefa.
Ewentualnie można też kupić cirrus duo ale to jest już preparat złożony bo jest to pseudoefedryna + cetyryzyna, moim zdaniem najlepszy na leczenie krótkotrwałe kataru WAŻNE DO PIĘCIU DNI MAKSYMALNIE można stosować razem z Xylogel z kroplami do nosa. Wiem to od lekarzy otolaryngologów.
Jak już to możesz 80-160mg kofeiny wrzucić albo jakąś przedtreningówkę, zjadłem bardzo dużo pseudoefedryny w dawkach leczniczych bo miałem i nadal mam problemy z uszami przez krzywą przegrodę i nie tylko. Nie daje to nic, jak już chcesz wrzucać pseudoefedrynę to na sucho i od 160mg do 240mg na dobę.
Możesz się źle po tym czuć jak ja teraz po 240mg o przedłużonym uwalnianiu, także absolutnie odradzam takie działania to jest proszenie się o problemy.
Co do lekarzy i ich specjalizacji to zależy jak trafimy najlepiej to drogą pantoflową się dowiadywać.
Wrażenia takie, jak przypuszczałem - noradrenalinowe podkurwienie. Zbliżone do bupropionu, ale rozgryzanego (połykany mi nic nie dawał, nawet w dużych ilościach).
Z tą różnicą, że rozgryzany bupropion przez moment daje takiego kopa do działania. Oba mają jednak wspólną cechę - noradrenalinowe rozdrażnienie, wręcz bupropion wywoływał lęki a mocno nadużywany takie "rozedrganie", że w klawisze na klawiaturze nie trafiałem (jeden post na tym forum pisałem z 15 razy dłużej niż bym to zrobił normalnie, bo dosłownie trafiałem w klawisze obok).
Podsumowując - słaby stymulant noradrenergiczny.
Co prawda, czytam tu, że da się przerobić dosyć łatwo w metylokatynon, ale jeśli to działa tak, jak osiedlowe beta-ketony, to raczej podziękuje, szczególnie, że chemikiem nie jestem, a jeszcze grozi "Encefalopatią efedronową"
https://www.neurologia.com.pl/index.php ... -internetu#
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.