Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 775 / 119 / 0
z rozpuszczalnych to ja tam najbardziej lubię kawę z biedronki (cafe d'or mild ta najzwyklejsza, nie krema albo mocna), ostatnio mi lepiej smakuje niż mk cafe gold, a o jacobsach, tchibo i nescafe nie wspominam bo nie lubię, cierpkie i gorzkie jak diabli

sypana to lavazza złota ale to już rzadko od święta, zwyczajnie nie ma czasu na takie ceremoniały jak trzeba rano zaliczyć kawusię i fajeczkę przed wyjściem do pracy
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 4386 / 704 / 2117
W biedrze nie ma nic ciekawego. Serio, jeżeli w Biedronce wisi u nas w mieście kawa za 50 pln (1kg), to ja wolę podejść do takiej Korony w Szczecinie i zakupić Czarną za 70pln 1kg. Przepaść, pomiędzy palarnią, a biedronkową za te 20 zł jest ogromna.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 76 / 8 / 0
Z tańszych kaw najbardziej mi smakuje Astra.
Zarowno rozpuszczalna jak i mielona.
Polska firma btw ;)
  • 1369 / 352 / 13
Wybredny nie jestem, kupuje najtańsze kawy mielone z Aldi i Lidla, gdybym miał młynek to pewnie zaopatrywałbym sie w ziarna.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 3245 / 620 / 0
Ojciec opowiadał mi historię z wojska jak przełożony kazał mu przynieść wodę z kantyny a ten oficer wrzucił do gęby kilka ziaren kawy. rozgryzł i popił przyniesioną mu wodą.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 775 / 119 / 0
21 stycznia 2024forum pisze:
Z tańszych kaw najbardziej mi smakuje Astra.
Zarowno rozpuszczalna jak i mielona.
Polska firma btw ;)
za dzieciaka chodziłem do podstawówki kilkaset metrów od palarni, zawsze rano unosił się charakterystyczny zapach, ale chyba od paru lat już nie funkcjonuje i jakieś bloki tam wklepali

w ogóle to najlepsza jest kawa z kawiarki, ja jakoś fanem ekspresów nie jestem, raz że dobry ekspres kosztuje ale to nie koniec bo później lubi się zepsuć, koszty serwisowania oraz konieczność częstego czyszczenia żeby tych kosztów unikać, na co komu taki masochizm

no muszę sobie kupić jakąś kawiarkę co się ją da jakoś sensownie odpalić na płycie indukcyjnej, żeby w weekend coś lepszego siorbać niż liofilizowana
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 70 / 11 / 0
Z rozpuszczalnych na pewno nescafé a najlepiej to frappe (najmocniejsze) czy też jacobs mówię tutaj cały czas o rozpuszczalnych. Te sypane jacobs tak jakby były mocniejsze ale pije rozpuszczalne.
  • 3455 / 557 / 2
Ja polecam jacobs kronung a z najtańszych Parana biedronkowa.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 70 / 11 / 0
@Mefistofeles1945 mam dwie jacobs, jedna kawa liofilizowana rozpuszczalna druga mielona to wcale nie powiem nic nowego jak to że warto kupić mieloną bo rozpuszczalna jest słabsza i to o połowę i bardziej gorzka.
  • 1369 / 352 / 13
A ja mam jeszcze kawę inkę, polecam najbardziej bo jest źródłem cennego błonnika.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
Newsy
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.