Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 38 / 5 / 0
Można jakoś zwiększyć działanie antyhistaminy?
Cetryzyna i lewocetryzyna (1 tabletka) prawie na mnie nie działa. Zarzucam pół godziny przed opio i i tak swędzi. Po kodeinie jest okropnie przez co nie mogę się cieszyć fazą.
Dziś wzięłam 400mg tramadolu i 5mg lewocetryzyny ale wciąż to samo. Po godzinie znowu 5mg, wapno i chłodny prysznic - troszkę lepiej ale szału nie ma.
Nie dotykaj narkotyków bo cię kurwa zmiotą z planszy
  • 10 / 4 / 0
Po pierwszych razach kodowania w dawkach ok. 300 miałem jakieś tam swędzenie a później już nic. Po przerzuceniu się na tramadol przy dawkach 300+ występowało mocne swędzenie przez pierwsze 4 razy chyba. Przez ostatnie pół roku aktywnego używania kody i trampca na zmianę nie odczułem już żadnego wyrzutu. Ostatnio po dosyć długiej przerwie wziąłem 600 tramadolu i 400 kody i dopiero teraz czuję to przyjemne swędzenie które ja osobiście lubię w przeciwieństwie do mojego ziomka który do nawet 150 kody dorzuca antyhistaminy %-D ale ja już mam zniszczony organizm więc wszystkim którzy zaczynają polecam chociaż raz próbować bez antyhistaminy żeby poczuć swędzenie i zdecydować czy jest przyjemne czy nie. Mi osobiście przez parę lat brakowało tego swędzenia i dzisiaj leżę zgrzany ucieszony i się drapie :* I OCZYWIŚCIE PRZY tramadolu POLECAM UŻYWAĆ CLONAZEPAMU BO CZASAMI MOZE WYTRZEPAĆ A ROZBITA BANIA TO NIE FAJNA SPRAWA, SZCZEGÓLNIE NA MIEŚCIE SAMEMU BO CIĘ WEZMĄ ZA ALKUSA I RACZEJ WĄTPIĘ ŻE KTOŚ ZADZWONI PO KARETKĘ :uwaga:
73 :strzykawka:
  • 1 / / 0
mozna zajebac antyhistamine jak juz weszła koda? slyszalam ze sie bierze przed. Podbije mi to jeszcze faze jak wpierdole po?
  • 389 / 28 / 0
No pewnie że można. Wydaje mi się że na te wasze reakcje histaminowe powinna pomóc hydroksyzyna i przy okazji podbić działanie opioidów. A bez recepty to może dimenhydrynat tylko ostrożnie z dawkowaniem.
Uwaga! Użytkownik vzpe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 23 / 0
Yo orientuje sie ktos moze: co lepiej siadzie do kody by ja w miare mocno podbic?
prometazyna czy hydroksyzyna?
Nie ma że za mocno %-D
  • 389 / 100 / 4
prometazyna ma chyba najlepszą opinię jeżeli chodzi o przeciwhistaminy podbijające działanie.
Just a perfect day, you made me forget myself
I thought I was someone else, someone good
  • 1341 / 269 / 0
18 maja 2020marioluigi pisze:
Można jakoś zwiększyć działanie antyhistaminy?
Cetryzyna i lewocetryzyna (1 tabletka) prawie na mnie nie działa.
Tak.
Zapodaj po więcej tabl. naraz.

Nie usypia i nie robi kuku.
Cetyryzyna dostaje się w jakimś niby ok. 15% do bani, więc ideolo, bo ta ilość nie uśpi 👉 a dodatkowo posprząta tą histaminę także w oun. Ale Was skóra swędzi ta? To wystarczy obwodowo 🤔

prometazyna ma chyba najlepszą opinię jeżeli chodzi o przeciwhistaminy podbijające działanie.
No bo może teges
Spoiler:
  • 1 / / 0
4 dni temu zacząłem brać kodeinę(dla testu thicodin ale teraz biorę tylko antidol) codziennie w granicach 150-250mg (dopiero zaczynam) i 3 razy tramadol 180mg(niestety już się skończył). Zaczęło pojawiać się dość mocne swędzenie i chciałbym się go pozbyć. Pod ręką mam aviomarin który chyba nada się idealnie ale chcę się upewnić. Pytanie brzmi ile i jak często go brać(przed każdym kodzeniem?) a może polecacie coś lepszego. Dodam jeszcze że avio jest przeterminowany o miesiąc więc może lepiej kupić coś nowego.
Life is too bitter, so coffee, at least, should be sweet.
  • 52 / 8 / 0
Mi najbardziej podobał się opipramol. Całkowicie eliminował swędzenie a poza tym zajebiście wzmacniał sedację i euforie po kodzie, poza tym tanio wychodzi i łatwo ogarnąć receptę.
  • 3118 / 1071 / 0
u mnie reakcja histaminowa nie występuje praktycznie w ogóle w przypadku zażywania oksykodonu, który ostatnimi dniami spożywałem. podobnie jest w przypadku Tramalu. morfina w moim przypadku powoduje umiarkowaną reakcję histaminową, jest ona najsilniejsza przy podaniu I.V. z kolei kodeina powoduje najsilniejszy wyrzut histaminy i zawsze do niej muszę zażywać preparaty, które temu zapobiegają.

na umiarkowaną reakcję histaminową/uczuleniową dobra jest desloratadyna (OTC), którą sam niekiedy stosuję.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.