Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 38 / 10 / 0
Co do przedmowcy, cos w tym chyba jest. Po rozpoczeciu przygody z kwasem i grzybami, cevy po mj zaczely byc zdecydowanie (w ch*j bym powiedzial, ale to nie ladnie :psycho: ) bardziej takie zywsze, intensywniejsze i bardziej zlozone, if you know what i mean. I nie, nie pale chemolow z ulicy, tylko ziele apteczne.
  • 13 / 4 / 0
Moje pierwsze przygody z zielonym to gdzieś jak miałem 18 lat - palenie jointów z kolegą z klasy który mnie kantował (praktycznie stawiałem mu gównotemat) - rzyganie, zawroty głowy, masakra.

Od niedawna lece na mj (bongo) bo mam przerwe od tzw "narkotyków" (K i C) i zmieniłem zdanie na ten temat.

Najważniejsza dla mnie rzecz w życiu - sex.
Po mj - orgazm mocniejszy, podniecenie mocniejsze wielokrotnie.
Tyle wystarczyło by mi się spodobało.
Do tego wzrost kreatywności, wewnętrzna beka ze wszystkiego. W szlafroku, z piwem w łapie oglądałem wywiad z jakimś profesorkiem fizyki i obalałem jego pseudo teoryjki... będąc odurzonym mam trzeźwiejszy umysł.

Codzienny mach przed i po robocie obowiązkowo.

Boje się jedynie tolerki... w domu już capi tym a jak będę musiał dymić więcej to w końcu mogę przyciągnąć uwagę 60"ek.
  • 78 / 22 / 0
Zainwestuj w waporyzator to żadne "60-ki" ci nie będą straszne.
  • 184 / 6 / 0
Pytanie czysto techniczne. Jak mocno kruszycie temat w szczególności przy waporyzatorze pokroju Fenixa Mini? Ogólnie trochę zjebałem i mi trochę S-LAB przeschną, kruszy się skubany w pył i zastanawiam się czy pirmo taki pył nie uszkodzi/zapcha waporyzatora, a secundo czy w przypadku waporyzatora ma sens wgl przesadne mielenie?
"Wydaję się tak chory dla norm hipokrytów
Rzucających się w bieg swych nudnych ćwiczeń
Myśmy elitą samą w sobie wyznaczającą swój własny wyścig
Biorący, ćpuny i świry"
  • 142 / 35 / 0
@JezusNaTripie Po pierwsze - Boveda 62% do słoika, po drugie jeśli chodzi o kruszenie tematu do waporyzatora to najlepiej nie robić z niego "pyłu". Drobinki wtedy dostają się do układu chłodzenia i wapek się zapycha.
  • 107 / 32 / 0
16 grudnia 2023pomasujplecki pisze:
Jest coś mocniejszego i lepszego od niemieckiej Aurory? Pytam głównie konsumentów, nie analityków
Tak, gorilla glue 22% zarówno od CanPoland (wg producenta przewaga sativy 60/40) jak i Four20 Pharma (wg producenta przewaga indici 60/40) - jak się bardzo w czuć to faktycznie wydaje się, że w CanPoland trochę więcej sativy na początku. Równie dobrze może to być autosugestia xD Tak czy inaczej tematy od obojga producentów wykazują mocne działanie hybrydowe.
  • 184 / 6 / 0
@Rimini420 No właśnie zajebałem się mułem i nie zamówiłem sobie na czas Bovedy. Właśnie godzinę temu mi przyszła paczka do paczkomatu.
Teoretycznie zawsze słyszałem że do palenia najlepiej jest skruszyć jak najbardziej. I tak sobie rozkminiam czy zbyt mało rozdrobniony temat w waporyzatorze może nie dostać dobrej temperatury na całej objętości. Poza tym jeżeli będzie zbyt mało zmielony może wgl nie odparowywać z całej swojej objętości, a jedynie ze zewnętrznych powierzchni.
To już takie czysto techniczne dywagacje, trochę jak w świecie kawowych freaków, gdzie znaczenie ma temperatury wody co do jednego stopnia, ustawianie młynków, dystrybucja zmielonej kawy w kolbie itp itd.
Biorący, ćpuny i świry"
  • 1455 / 593 / 0
@JezusNaTripie nie kruszymy tylko mielimy w mlynku - wtedy masz idealna strukture . A na dole sie kief zbiera :mniam:
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 184 / 6 / 0
@CieplaPoduszka
Wiadomo że tak :) ale młynek młynkowi nie równy. Plus jak teraz mam suchy susz że młynek mi to rozpierdala na pył, to jakoś większe zaufanie mam do własnych dłoni.
Biorący, ćpuny i świry"
  • 38 / 10 / 0
Hej, mam pewna sprawe ktora nurtuje mnie od wielu miesiecy. Powiedzmy ze ide na domowke, wale pierwsze bongo - mega zajebista faza, nagle po 2h decyduje sie na kolejne, ale zamiast wiekszej jazdy to kompletnie nic nie czuje. Raz bylo tak ze 2h po pierwszym bongu, zjadlem jeszcze 4 i kompletnie nic xD. O chuj tu chodzi, niech ktos mi powie
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.